FOO FIGHTERS и IN FLAMES отменят концерти заради терористичните атаки в Париж

14 ное 2015, 20:31 ч. 931 / 5 0
пред./следв.

   Координираните едновременни терористични атаки от 13 ноември в Париж все още отекват из целия свят. Броят на загиналите е 128, по-голямата част от които бяха убити на концерт на EAGLES OF DEATH METAL в зала "Батаклан".

   U2 отмениха днешния си концерт, който трябваше да се състои в Париж и да бъде излъчен директно по "HBO". Шведите IN FLAMES също канселираха шоуто си във френската столица, а американците FOO FIGHTERS отменят цялото си европейско турне от съображения за сигурност. Музикантите от DEFTONES споделиха, че са били в "Батаклан" минути преди началото на атаката. EAGLES OF DEATH METAL съобщават, че членовете на групата са невредими, но все още се опитват да издирят всички хора от екипа си.

   През целия ден стотици музиканти изразяват гласно и негласно съпричаността си към близките на жертвите и целия френски народ. Във Франция е обявено извънредно положение. Затворени са всички театри, кина, концертни зали и др. обществени места. Ислямска държава пое отговорност за атентатите, предполага се че част от извършителите са натурализирани французи от мюсюлмански произход. В цяла Европа се прилагат превантивни мерки за сигурност, засилен е граничният контрол.

  По-късно, уважавайки националния траур във Франция, концертите си в страната в неделя отмениха и FIVE FINGER DEATH PUNCH, PAPA ROACH и MOTORHEAD.

  Разказ на журналист, очевидец на тетористичните атаки: 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".