Geezer Butler казва, че е използвал "рогатия знак" много преди Ronnie James Dio

9 мар 2021, 16:56 ч. 884 / 8 7
пред./следв.

   В интервю за "SiriusXM" на 8 март легендарният басист на BLACK SABBATH Geezer Butler казва, че е използвал "рогатия знак" с ръка като символ, свързан с тежката музика, много години преди вокалистът Ronnie James Dio да го направи популярен.

   Четириструнникът твърди, че има снимки, на които може да бъде видян да показва знака още от далечната 1971 г. по време на изпълнение на едноименната с групата песен. Докато Dio го е видял и възприел от него едва след присъединяването си към BLACK SABBATH. Певецът е коментирал, че на концерти публиката му показва "знака на мира" (известен и като символ на хипи културата), а по отношение на "Кръстниците" това е бил "запазеният знак" на оригиналния фронтмен Ozzy Osbourne, когото Ronnie заменя през 1979 г. И Dio е искал да отвърне с нещо различно.

   Вокалистът е попитал Butler какво е това, което той показва, когато свирят порчето "Black Sabbath" и Geezer му е показал "рогатия знак". Запитан защо не е разкривал тези факти досега, басистът отговаря, че не е придавал голямо значение на знаците с ръка. Особено след като е имал толкова стари снимки. И тъй като "знакът на Ozzy" е бил популярен много преди него, той не е възприемал тези неща като толкова значими.

   Butler коментира и че този случай не е единственият, в който Dio си е приписвал заслуга за нещо, което е взаимствал от него. Самият певец е казвал в интервюта, че е видял знака от своята италианска баба, която се е предпазвала от "зли очи" по този начин. 

   Преди няколко години басистът/вокалист на KISS Gene Simmons пък дори се опита неуспешно да патентова "рогатия знак", твърдейки че американската банда го е използвала първа на плакат за турне през 1974 г. Тогава нямаше изявления от Geezer Butler, че той има фотоси от 1971-ва, на които показва същия знак.

   За авторство на жеста трудно може да се претендира, доколкото той е познат и от дълбока древност. Също така, знакът има значение на "обичам те" в американския жестомичния език.

 



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Язе 10.03.2021 15:13:17 отговори + 4 0
Сигурно Дио му се подиграва отгоре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The man on rhe silver moun 9.03.2021 21:26:35 отговори + 7 1
Айде сега и тоз. По рано беше някой от Кис мисля че той твърдеше същото.Сега друг.Защо никой не каза нищо докато Дио беше жив?
За мен Дио си остава човекът с когото свързвам този знак .
LONG LIVE ROCK ‘N ROLL
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 9.03.2021 19:36:40 отговори + 8 0
Гийзър може да го е правил и да е сниман с този знак, но никога няма да се свързва с него- той е част от почерка на Дио. Той го популяризира. ОБИЧАМ ТЕ е с изправен палец, който с показалеца образуват букваL- LOVE. Така го е направил Джийн и затова стана смешен с патентоването. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dsfvSEf 9.03.2021 17:59:47 отговори + 4 2
намерил за кво да се ояда Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Див Пърдел 9.03.2021 17:52:19 отговори + 6 4
Не ...
Спайдърмен го е измислил
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


siXXX 9.03.2021 17:40:07 отговори + 10 4
Не е важно. Важното е, че е един от двамата, заради които има такова нещо като хеви метъл. Sabbath са най-големите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 9.03.2021 19:50:55 + 1 1
Да. От двамата с италиански произход. Тони Айоми го е показал на Терънс. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".