Geoff Tate казва, че е получил "значителна сума" за неговия дял от името на QUEENSRYCHE

26 авг 2014, 14:18 ч. 513 / 8 9
пред./следв.

   Както знаете, процесът за името на легендарната прогресив метъл банда QUEENSRYCHE, противопоставил едни срещу други вокалиста Geoff Tate и бившите му колеги, приключи с извънсъдебно споразумение. В резултат на това настоящата формация на QUEENSRYCHE с вокалиста Todd La Torre получи правото да използва името, а изгоненият Tate се отказа от претенциите си. Последният кръсти своята банда OPERATION: MINDCRIME по името на знаковия албум от 1988 г. Параметрите на споразумението остават в тайна, но в скорошно интервю певецът споделя, че е "получил значителна сума пари" за своя дял от името на QUEENSRYCHE. Той сравнява ситуацията със случая, в който музиканти от BLACK SABBATH издадоха албум и направиха турнето под името HEAVEN & HELL.

   Geoff разкрива и че работи по концептуална трилогия, записите за която ще започнат през зимата. И трите диска ще бъдат записани по едно и също време, но издадени постепенно. Повече подробности засега не стават ясни.

 

geoff tate



Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Иван 2.09.2014 01:24:57 отговори + 2 0
Не Хашек - не си! Нито в конкретния случай, нито в много други. Ето ти за справка емблематичния албум Operation Mindcrime - виж,че не са точно 2-мата, които му изнася Тейт да посочи...Ако ти е интересно за другите им албуми,а също така и за други групи...в уикипедия инфо да търсиш!
1. "I Remember Now" Chris DeGarmo, Geoff Tate, Michael Wilton 1:17
2. "Anarchy—X" DeGarmo 1:27
3. "Revolution Calling" Tate, Wilton 4:42
4. "Operation: Mindcrime" DeGarmo, Tate, Wilton 4:43
5. "Speak" Tate, Wilton 3:42
6. "Spreading the Disease" Tate, Wilton 4:07
7. "The Mission" DeGarmo 5:45
8. "Suite Sister Mary" DeGarmo, Tate 10:41
9. "The Needle Lies" Tate, Wilton 3:08
10. "Electric Requiem" Scott Rockenfield, Tate 1:22
11. "Breaking the Silence" DeGarmo, Tate 4:34
12. "I Don't Believe in Love" DeGarmo, Tate 4:23
13. "Waiting for 22" DeGarmo 1:05
14. "My Empty Room" Tate, Wilton 1:25
15. "Eyes of a Stranger" DeGarmo, Tate 6:39
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хашек 27.08.2014 20:16:50 отговори + 0 0
Къде изчезна? На конгрес на БКП ли?
Я да видим какво излезе току що в нета:

GEOFF TATE: 'Everything That People Associate With QUEENSRŸCHE, CHRIS DEGARMO And I Did That'

Е прав ли съм или не съм, че в повечето банди един-двама души пишат и музика и текстове, м? Свършиха ли доводите на партийния секретар?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хашек 26.08.2014 20:03:58 отговори + 0 0
Като няма друго какво да кажеш се хвана за няколко технически грешки. Да те питам и аз за кое "сега" мечтите са безплатни?
А милиардите си ги имам в биткойни.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 26.08.2014 19:04:06 отговори + 0 0
Би ли обяснил малко повече за МъстеНЙ и ДжоУ Де Майо... А и милиардите откъде ги вадиш... Може би от търговия на рок групи... ,, Dream On,,- мечтите за сега са безплатни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хашек 26.08.2014 18:07:08 отговори + 0 0
А аз не се колебаех дали да ти отговоря. Под композитори имах предвид хора, които си пишат и музиката и текстовете сами. Не ми говори за Средновековието. Започвам на прима виста и няма да губя цяла вечер в изброяване: Джеймс Хетфийлд, Дейв Мъстенй, Джеф Уотърс, Джоу Демайо, Пол Макартни, Джон Ленън, Стив Харис и т.н. и т.н.
Точно в рока е ПЪЛНО с хора, които пишат и музика и текстове. Много групи имат по един такъв, много групи имат по двама и много малко групи имат повече от двама.
Това с аранжиментите ти е остатък от Средновековието, пардон - социализъма. Почти в никоя съвременна рок група няма отделна "длъжност" за аранжимент. А и да има тези за последните, които могат да претендират за права върху имена на песни и групи. А твоят коментар е глупав като изваден от доклада на партиен секретар от 1976 г.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ariel 26.08.2014 17:51:13 отговори + 0 0
Колебаех се дали да ти отговоря... Освен от композитори една песен е създадена от аранжори и текстописци. Има и такива, които си пишат композицията и текста и си ги изпърлняват сами- наричат се бардове. В групите много рядко композиторът е и текстописец. Та авторско право имат всички създали песента . Не всички са продажници. Когато слушаш нещо хубаво дали се интересуваш кой е закупил правата или търсиш автора... На купувача ли се възхищаваш или на създателите? Коментарът ти е наивен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хашек 26.08.2014 16:42:52 отговори + 0 0
Песните във всяка група най-често се пишат от един, най-много двама основни композитори.
И не става въпрос кой е писал песните, а за права.
Ако аз сега извадя няколко милиарда и купя правата на името Металика, докато те не изтекат - името си е мое без въобще да има значение дали съм или не съм участвал в писането на песни
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 26.08.2014 16:24:18 отговори + 0 0
Ситуацията е обратна на тази на Heaven and Hell- авторите на песни от албума на Блек Сабат са в групата с новото име. Затова те могат да носят името на албума и да изпълняват песните. 4:1 не е равно на 1:4 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

чичо Скрудж 26.08.2014 15:36:59 отговори + 0 0
Не знам каква сума пари е получил, само знам че загуби името Queensryche и до две години няма да може да го използва дори и като "ex-Queensryche"... А той беше човекът, завел дело с надеждата да спечели пълни права върху името. Хубаво човек да си вярва, но е по-хубаво да има някакъв досег с действителността
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".