Гледайте документалния филм "Последните първи" за концерт на група ТДК

27 юли 2015, 16:28 ч. 1373 / 6 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Документален филм "Последните първи" . Създаден по случай концерта на група ТДК в София с гръцката банда Naxatras на 11.07.2015 г. в Клуб "Микстейп 5". Концертът организиран от екипа на Voinegovtsi Wrong Fest и The Wrong bar, се получи като едно истинско пиршество за участниците. Ъндърграунд музиката ликуваше, а зрители и изпълнители бяха едно цяло. Всичко това е документирано в "Последните първи". Филмът е раздел на глави, като част от тях са фокусирани върху - ТДК, техните спътници, другари и приятели, а останала част от филма се фокусира върху самия концерт. Информацията от кухнята и живото изпълнение правят филма една концептуална, но много изчистена откъм ненужности творба, която е в състояние да покаже реалната и същевременно жива и истинска действителност, в която българския новопоколенчески ъндърграунд твори , живее и обича. "Последните първи" дебютира на 26.07.2015.г в интернет пространството.

Кой стои зад този филм?

ТДК е българска рок група, основана през 2012 година в град Пловдив от Никола Николов (вокали), Марио Попов (китара) и Веселин Петров (баскитара). Скоро след това към тях се присъединява барабанистът Димитър Пенчев, а през 2014 част от групата става и Звездомир Михалев като втори китарист.
ТДК е представителна извадка на социалния експеримент наречен "преход". Музиката на бандата е комплексна композиция, която смесва пустинното с планинското. В някои от песните се чува силно заложената основа на българската народна музика, докато в други се усеща пустинната хватка на Stoner рока. Текстовете на песните са изцяло на български, като тук се долавя и Воевското Ню-уейв влияние. Музика на парадокса и силните усещания, която пленява както сетивата, така и ума.

NoNamePodcast - радио/видео колектив създаден в късната част на 2014 г. Целта на водещите Пепата и BoBuddy е да правят, колкото се може повече критически разрези на заобикалящият ги свят. Със своите инструменти - микрофон, камера и компютър те оперират с лекота върху належащи и вълнуващи самите тях въпроси, които нерядко улавят въображението на публиката. Целенасочената и постоянна работа ги отвеждат в дълбините на съвременното ни подрастващо поколение и ги оставят зинали и вдъхновени пред дверите на неизвестното му бъдеще. Подкаст - непосилна, но сладка, въпреки това , хапка , дори за най-взискателния ценител. NoNamePodcast.

 

 

още за:

ТдкNaxatras


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".