Гледайте новия видеоклип на ГРАНУЛОМ "Кошмари"

13 яну 2016, 12:37 ч. 1741 / 4 16
пред./следв.

Получихме следното съобщение:

Легендарният водещ Тома Спространов за първи път застана зад волана, и то на линейка, без да е карал някога шофьорски курсове. Причината бе ключова, макар и епизодична роля, в новото видео „Кошмари“  на една от главните действащи групи на родната ни хеви метъл сцена – „Гранулом“. Тома Спространов е в приятелски отношения с бандата от години и мигновено се съгласил да стане част от новия им проект. Макар и само в един кадър зад волана, Тома Спространов изпълни мисията си на шофьор на линейка, с която, според шеговития сюжет, извозва до болницата китарист по сигнал на изтормозена от денонощното му свирене съседка. Целта е да премахнат оперативно „болния му мозък“, та да вземе да се кротне. Сюжетът по мелодичната нова песен „Кошмари“ продължава хумористичната нишка в клиповете на бандата, която се вижда в кавъра им на „Обещай ми любов“ на LZ. Там пък се разиграват перипетиите на ученическа любов в класна стая, а членовете на групата са облечени като пионерчета и чавдарчета. „Гранулом“ използват хумористичната визия отскоро и за сценичното си облекло по време на участия. Можем да ги видим , изпълнявайки тежък хеви метъл, в ученическа униформа от времето на комунизма или в оригиналните екипи на футболния отбор „Миньор“ - Перник.   „Кошмари“ е по текст и музика на китариста Данчо Йосифов и е поредният сингъл от предстоящия нов албум на бандата, след последната им тава „Тихо“. Режисьор на видеото е Бисер Веселинов. Клипът е продуциран и заснет от President studio.

Група „Гранулом“ навърши 20 години на сцена през 2015-та. Затова време бандата прави около 2000 участия, може да се похвали с 20 счупени инструмента и 10 пребивания на сцена, както с един куп неповторими изживявания, сред които подгряващи участия за концертите на Motorhead, Megadeth, Sodom, Grave Digger и други. Бандата е създадена през 1994 г. от китариста Данчо Йосифов. Първоначално Надя Валентинова се включва в групата като бас китаристка, но с течение на времето неповторимата и метъл бленда я превръща в емблематичен вокал на „Гранулом“. Певицата има в биографията си втора награда на “Златният Орфей”. Група “Гранулом” пък е носител на няколко престижни награди: за принос в българския хеви-метъл на името на Леа Иванова, първа награда на фестивала “Златен ключ” и други.

Видеото е заснето в Болница "Люлин " и дентален кабинет "Д-р Дочева ".
Участници във видеото : Надя Валентинова,Йордан Йосифов,Събина Йосифова,Марта Танева,Снежана Колева,Марина Гешева,Юлий Диамандиев , Станислав Георгиев и със специалното участие на Тома Спространов, в ролята на шофьора на линейката.

 

 

Granulom_Toma_Sprostranov

още за:

Гранулом


Коментари   (16)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


burkana 17.01.2016 03:05:35 отговори + 1 0
гюрчо пак ще куфясва Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kuzman 14.01.2016 09:07:21 отговори + 6 0
Абсолютно е зле работата. Моли ви WeRock, не се опитвайте да ги оправдаете. Това е музика и клип напълно подхождащи на 89-а, 90-а година. Пълна профанерия. Безвкусно, лаишко, измъчено, безидейно... Направо мъка и излагация. Подразних се и като го гледах и като го слушах. Може спокойно да послужи като оръжие в ръцете на хора които мразят рок-музиката. Да го пускат и да казват : "Е, това ли е рока? Това ли ви е високото изкуство и претенциите? Мерси!" И ще бъдат прави в случая.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kuzman 14.01.2016 09:13:06 + 3 0
...и за да не съм съвсем негативен - има едно нещо в този клип и музиката към него, което отговаря на качествата му. И това е заглавието "Кошмари"... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 14.01.2016 10:13:53 + 5 0
Коментарът, пуснат по-долу с псевдоним "WeRock", не е написан от член на екипа на нашия сайт. В тази връзка, той представлява мнение единствено и само на човека, който го е написал, а не на WeRock.bg. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

недокосван пубис 14.01.2016 08:12:48 отговори + 5 0
Света дево от Гваделупе.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Няко 14.01.2016 02:31:59 отговори + 0 10
И какво и кое му е зле ? Да погледнем в световната пракитка при големите групи, по които толкова много се прехласвате! Вижте последното видео на Gamma Ray или Manowar . Хайде оплюте ги и тях, но не.... Свиканли сте да плюете всичко що е българско Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 14.01.2016 01:22:11 отговори + 5 0
Добре де, точно тази песен е зле, спор няма. Ама какво сте и наскачали като хиени на групата?? Една група създадена и съществуваща по традициите на рок музиката - без мазни спонсори, без комерс предавания и телевизии зад тях, без имитация на скачащите маймуни от телевизията, дето минават за мода, без "дискретни" лансирания, и вие в коментарите на рок сайт ги нападате? Защо бе хора, в новини за много по- избушени смешници, дето ад блока ми ги спестява по други сайтове само хвалби праскате, какво става с вас??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Darkane 13.01.2016 22:46:59 отговори + 6 0
Мъка...Общо взето, песента и видеото напълно си подхождат... И двете са трагични...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зъ ! 13.01.2016 17:53:13 отговори + 6 3
Мизерия, жълто под носа и телешки мозък . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 13.01.2016 16:28:11 отговори + 6 3
Трагедия... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кръволог 13.01.2016 15:30:25 отговори + 5 2
Русата мадама изглеждаше перверзна Май с тва се изчерпва клипа....Музиката е много зле. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кошма Рка 13.01.2016 15:05:20 отговори + 5 3
И аз да бях застаряваща ********, и аз такива драматични песни щех да праим!
...иначе, видеото е супер - вие да не живеете в 2016-а, че не го оценявате?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Cronos 13.01.2016 16:41:34 + 2 3
И аз да нямах ***** и аз щях коментари като твоя да пиша! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hater 13.01.2016 14:40:46 отговори + 7 3
Ъъъъ?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

180 13.01.2016 13:59:20 отговори + 15 3
С всеки следващ клип си мислиш, че по-зле от това няма накъде и всеки път оставаш с смаян от факта, че всъщност имало накъде. Това си е талант! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Простетник В. Дж-ц 13.01.2016 13:52:17 отговори + 16 2
Ужасен текст, отвратителна композиция, лаишко изпълнение и зверски аматьорски клип. Фалш и упадък! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".