"Горещи сцени и любовни оръжия" в дебютното видео на LATEXT

3 фев 2015, 08:17 ч. 692 / 5 1
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Литературна рок група LaText представи дебютния си видеоклип към песента "Shoot Me Again". Видеото е със стилна черно-бяла визия и представя както сюжетна линия, така и имиджови кадри на бандата. Историята в клипа се движи между метафорична и буквална трактовка на стрелбата. Тя е представена през образа на мъж, който изневерява на жена, но постепенно „отстрелва“ всички други, както сам е отстрелян от тази, която желае.

За главната роля LaText избират Илиян Любомиров, познат още като Августин Господинов, който спечели „София: Поетики 2015“ и чиято дебютна стихосбирка "Нощта е действие" е най-продаваната книга с поезия в последните години. Той си партнира с Ваяна Данаилова (актриса и телевизионна водеща), Александра Рамирез (тату артист и художник) и Наси Митрова (танцьор във VS Dance).

Концепцията на клипа е дело на режисьора Цветомир Матев, който споделя: „Чух песента за първи път, когато LaText спечелиха с нея наградата на публиката на конкурса „Златна пролет“. Още тогава ми хрумна идеята за сценария и когато на един концерт се срещнахме и поговорихме с Елена, решихме, че задължително трябва да го заснемем“.

Оператор е Георги Гвоздев, сценограф и стилист - Мери Адам, а гримът на дамите е дело на Десислава Бекирска.

В последните 3 години LaText се наложиха като един от най-любопитните проекти на българската алтернативна сцена. Музиката им съчетава деликатността на поезията и суровата енергия на рок музиката в песни извън стандартната структура от припев, куплет и соло. Жанровите влияния, които оригиналният им звук съчетава, са алтернативен рок, с блус, ню уейв, ска, реге, суинг, джаз и етно влияния.
Първоначалната концепция се развива с всяка следващата песен и през 2014-а година, след множество клубни и фестивални участия и международни колаборации, LaText издадоха дебютния си краткосвирещ албум “Само“. EP-то включва седем парчета, сред които популярните първи сингли „Париж”, „Само“ и „Любовна херостратегия”, както и Shoot Me Again – единственото англоезично парче в диска.
LaText са Петър Чухов (поезия, вокал, китара), Елена Пенева (вокал, клавир, текст), Иван С. Вълев (бас, вокал) и Гриша Маникатов (барабани).

 

още за:

Latext


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


distortion 3.02.2015 12:38:29 отговори + 2 2
братле, ако за всеки клип на рок/метъл група се изписваше ТОЛКОВА пълнеж, отдавна да сме свършили с дърветата по земята! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".