"Gorgon Fest IV" ще се състои на 27 септември

29 апр 2014, 10:26 ч. 290 / 6 3
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Gorgon Fest IV

27 септември 2014, клуб „Терминал“ 1, ул.“Ангел Кънчев“

За това събитие ние от Gorgon сме поканили музиканти, които са изиграли важна роля, били са част от живота ни и според нас са дали нещо значимо на независимата българска музикална сцена. Някои от тях са дебютирали на наши събития, други са издавали албуми с нашия лейбъл-Corvus records.

Ето и няколко думи за участниците:

KAYNO YESNO SLONCE. С двигателя на проекта Веселин Митов извървяхме дълъг път заедно, издадохме 2 прекрасни албума, направихме много концерти. За пореден път очаквайте тътен от тъпани, електронни подложки, гайда, от която се изпада в транс, музика, която доказва, че кръвта вода не става. Изпълението на етно формация ще бъде специално с това, че ще бъде промоция на третия им албум „Реквием за белия вятър“.

VOYVODA. Те са необикновена амалгама от пост пънк и ню уейв, балкански ритми и доза авангардизъм. За първи път стъпват на родна сцена през 2007-а, в зала „Люмиер“ на НДК на Gorgon Fest II . (Заедно с Irfan, Mizar от Македония , Rose Rovine e Amanti от Италия, великите музиканти от Гърция-Daemonia Nymphe, Kayno Yesno Slonce ). На настоящето издание на феста те ще изсвирят композиции от авангардния си дебютен албум “Confederacy”, издаден от Corvus records.

FAULT са тежка индъстриъл група. Познанството ни позволи да уредим първото им свирене пред публика и да ги изненадаме с насрочената дата. През годините сме правили много колаборации с момчетата от fault. Тежки рифове, страхотна визия на екраните, концептуално осветление -очакваме силно мултимедийно представяне!

VRANI VOLOSA са pagan метъл група. Изненадващ акустичен сет ще представи познатите ни песни по един нов начин-още по- хармонични и вълнуващи и все така силни. Групата ще изсвири и нови композиции, които ще намерят място в следващ албум, по който те работят в момента.

През 2005г. Corvus records издаде дебютния им албум “Where the heart burns”, с който групата прикова погледите на музикалните фенове. Последва епичният „Ерес/Heresy“. Подписахме лицензионни договори с Einheit prod. oт Германия, които преиздадоха дисковете и ги разпространиха в Германия, Австрия, Швейцария, Люксембург и т.н. Последното издание на групата е DVD “Sailor songs”.

SHRINE –dark ambient проект. Плътна и сакрална ембиънт музика, вълни от синтезаторни звуци, потапяща слушателите в реалност, където ръждиви машини захранват свят, осветяван от изкуствени слънца. Corvus records издаде дебютния албум, който се прие изключително добре.

В момента Shrine издава нов албум с канадския лейбъл Cyclic law.

Заповядайте на Gorgon Fest IV, за да послушаме хубава и истинска българска музика! Ще има и щандове с разнообразен мърчандайз, аксесоари, музика. Планираме и съпътстващи арт изяви, за които ще ви информираме допълнително.
Афтър артито с dj Psycon от Гърция ще зарадва почитателите на ebm и индъстриъл музиката.
Билетите за Gorgon Fest IV са налични в Gorgon и в мрежата на Eventim с цена 10.00 лв, а на място ще струват 13.00 лв.

още за:

Gorgon FestGorgon


Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Димо 29.04.2014 17:47:20 отговори + 0 0
Много яко
ама Емо не разбра ли че не е добър художник и графичен дизайнер
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

St Totteringham 29.04.2014 14:37:25 отговори + 0 0
au чудесно ще има ли кавъри? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гота 29.04.2014 14:05:57 отговори + 0 0
Това е истинския Готик фест! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".