GRATEFUL DEAD отбелязват 50-годишнината на албума "Aoxomoxoa"

30 мар 2019, 09:42 ч. 393 / 6 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Grateful Dead продължават амбициозната поредица по преиздаване на албумите си по повод 50-тата годишнина на всеки един от тях с “Aoxomoxoa”, чиято нова версия ще излезе на 7-ми юни. Както всички албуми досега, луксозното издание на “Aoxomoxoa” ще бъде на пазара приблизително 50 години след официалното пускане на записа през 1969-та и ще съдържа оригиналния албум с нов ремастериран звук, заедно с допълнително CD с неиздавани записи от участия. Албумът ще излезе и като картинен 12-инчов винил в ограничено количество от 10 000 копия. Двете издания ще бъдат на пазара на 7-ми юни, малко преди 50-тата годишнина на албума, която ще празнуваме на 20-ти юни.

“Aoxomoxoa: 50th Anniversary Deluxe Edition” включва две версии на албума – едната съдържа оригиналните записи от 1969-та година в напълно ремастериран вариант, а втората - окончателната ремиксирана версия от групата, направена през 1971-ва година. За първи път можем да видим тези две версии в едно CD. Към пакета се добавя и допълнително CD, в което ще открием неиздавани досега записи от участия, състояли се на 24-26 януари 1969-та година, когато бандата е имала концерти в Avalon Ballroom в Сан Франциско, Калифорния. Ремастерираните записи от Jeffrey Norman са от първите изпълнения на живо, които са били записани на 16мм лента.
Картиненият винил “Aoxomoxoa: 50th Anniversary Vinyl Picture Disc” също ще бъде наличен на 7-ми юни и ще съдържа ремастерираната версия на албума от 1971-ва година.
Dave Lemieux, който съхранява видео и аудио материалите на Grateful Dead през годините, споделя: „През 1969-та година, за третия си албум, Grateful Dead избягваха външните продуценти и създадоха сами “Aoxomoxoa”, започвайки серия от самопродуцирани албуми, която продължи до 1977-ма. Изтривайки първите записи, които са били записани на 8-милиметрова лента, групата вече разполага с 16-милиметрова такава, с която да експериментира и албум, който за първи път включва изцяло песните с текстове на Robert Hunter.”

Загадъчната класика “Aoxomoxoa” е сложен, мистериозен и величествен запис – перфектна капсула на времето, която чудесно илюстрира периода, дори половин век след излизането ѝ на бял свят. Албумът съдържа някои от любимите ни песни като “St. Stephen” и “Mountains On The Moon”, както и “China Cat Sunflower” – сингъл, който остава в репертоара на групата до самия край.

Бонус дискът от луксозното издание включва неиздавани изпълнения на живо, заснети в няколко нощи през януари 1969-та, по време на концертите в Avalon Ballroom . В него ще намерим ранни версии на песни като “Dupree’s Diamond Blues” и “Doin’ That Rag”. Дискът съдържа и последното изпълнение на живо на “Clementine” – песен, която бандата започва да изпълнява през 1968-ма година, но така и не издава в албум и свирят и няколко сингли от втория си студиен запис “Anthem of the Sun” (1968). Акценти в албума също са “New Potato Caboose” и “Alligator” и ”Caution” – джем, успял да хване Pigpen

в най-добрата му форма.
В периода, в който са направени записите, членове на групата са: Jerry Garcia, Bob Weir, Ron “Pigpen” McKernan, Phil Lesh, Tom Constanten, Mickey Hart, и Bill Kreutzmann.

Луксозните издания “Aoxomoxoa: 50th Anniversary Deluxe Edition” и “Aoxomoxoa: 50th Anniversary Vinyl Picture Disc” на GRATEFUL DEAD ще бъдат на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Aoxomoxoa: 50th Anniversary Deluxe Edition
CD Track Listing

Disc One: Original 1969 Mix
1. “St. Stephen”
2. “Dupree’s Diamond Blues”
3. “Rosemary”
4. “Doin’ That Rag”
5. “Mountains On The Moon”
6. “China Cat Sunflower”
7. “What’s Become Of The Baby”
8. “Cosmic Charlie”
1971 Remix
9. “St. Stephen”
10. “Dupree’s Diamond Blues”
11. “Rosemary”
12. “Doin’ That Rag”
13. “Mountains On The Moon”
14. “China Cat Sunflower”
15. “What’s Become Of The Baby”
16. “Cosmic Charlie”

Disc Two: Avalon Ballroom, San Francisco (1/24-26/69)
1. “New Potato Caboose”
2. “Dupree’s Diamond Blues”
3. “Doin’ That Rag”
4. “Alligator”>
5. “Caution (Do Not Stop On Tracks)”>
6. “Feedback”>
7. “And We Bid You Goodnight”
8. “Clementine”>
9. “Death Don’t Have No Mercy”

 

още за:

Grateful Dead


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".