U.D.O. направиха бойно кръщение на клуб "Music Jam"

30 мар 2019, 10:22 ч. 2385 / 2 15
пред./следв.

   През лятото на 2015 година Udo Dirkschneider "хвърли бомбата" - обяви, че ще направи прощално турне, на което групата му (с името DIRKSCHNEIDER) за последно ще изпълнява песни на ACCEPT. Това турне мина и през България - два пъти, на 17 март 2016-а в София и на 12 юни 2017 г. на фестивала "Midalidare - Rock in the Wine Valley". Беше изключително успешно, дори получи награда за голям брой разпродадени концерти. Това е напълно разбираемо - концертите на DIRKSCHNEIDER бяха последният шанс за метъл феновете да чуят някои от любимите си песни, изпълнени от човека, чийто глас ги направи такива, каквито са. С това вече се свърши. Вече групата U.D.O. изпълнява само свои песни. На 29 март стана ясно, че за българските фенове на хер Dirkschneider и музиката му тези песни са достатъчни - U.D.O. изнесоха страхотен концерт в току-що открития столичен клуб "Music Jam".

   Започна се, всъщност, донякъде изненадващо - макар че обявеният начален час за концерта беше 21:00, в 20:00 ч. на сцената, пред почти празната зала, излезе първа подгряваща група, която не бе анонсирана предварително - KISS OF THE DOLLS. За около половин час латвийските музиканти успяха да спечелят симпатиите на все още твърде рехавата публика със своя тежък, но изпълнен с блус и джаз влияния рок. Жалко, че не ги видяха повече хора...

kiss of the dolls

 

   С напредването на времето публиката пред сцената се сгъстяваше все повече и в 20:40 ч. вторите подгряващи, RED PARTIZAN, излязоха пред доста хора. Водените от Manuel Mijalkowski немци забиха тежко, енергично и самоуверено, и в рамките на петдесет минути показаха, че ненапразно придружават U.D.O. на това турне - изпълнението им не остави никого безразличен. Комбинацията от агресивните и дрезгави вокали на Manuel и нежното класическо пеене на вокалистката Alina беше особено впечатляваща. В 21:30 ч. под бурни аплодисменти RED PARTIZAN се разделиха с българската публика.

Сетлист на RED PARTIZAN:
01. Hail to the King
02. Dead Man’s Hand
03. Stand Up and Rise
04. Rebels & Partizans
05. The End
06. Memories
07. End of the Thrill
08. Veterans
09. Russian Roulette
10. Wanted Dead or Alive

 

red partizan

 

   Точно в 22:00 ч. на сцената най-после излезе групата, която всички в залата очакваха с нетърпение - U.D.O., и още с първите тонове на "Tongue Reaper" вълна от енергия обхвана зрителите, за да не пусне никого до края на шоуто. Udo Dirkschneider и групата му за пореден път направиха впечатляващ концерт на българска земя. Два часа класически, смазващ хеви метъл, изпълнен с респектиращо майсторство и прекрасно настроение.

   Andrey Smirnov за пореден път показа, че е един от най-добрите съвременни метъл китаристи, а новото попълнение, роденият през 1992 г. китарист Fabian Dee Dammers, не остана по-назад - не само в песните, но и с прекрасно, повлияно от испанското фламенко соло, което преля в едно от най-силните изпълнения за вечерта - "In the Darkness". Освен това, младият шестструнник отбеляза рождения си ден на сцената, което направи добро впечатление на публиката.

   Останалите музиканти също се представиха прекрасно. Sven Dirkschneider, синът на Udo, беше като машина зад барабаните, а басистът Tilen Hudrap беше повече от достоен заместник на Fitty Wienhold, който през септември се оттегли след 22 години, прекарани в групата. Малко преди края на редовната част на концерта, след бързата и агресивна "Timebomb", дойде скоростното и агресивно барабанно соло на Sven, в което по-късно се включи и Tilen - не само за да свири, но и за да надъха публиката с приказки - и определено имаше резултат...

   "Основната атракция" на вечерта обаче беше Udo - с могъщия и режещ глас и със спокойното, смазващо сценично присъствие на човек, изиграл ключова роля в оформянето на жанра, в който твори вече няколко десетилетия. Именитият вокалист не спря и за секунда да поддържа контакта с публиката, а феновете, както се очаква, реагираха на всяка негова дума и всеки негов жест.

   Подборът на песните беше страхотен. Както вече споменахме, песни на ACCEPT нямаше, но това не помрачи настроението на никого, дори на немалкото хора, дошли на концерта със символи на групата майка по дрехите. За сметка на това, феновете бяха разходени из вече доста богатата дискография на U.D.O., като, ударението падна върху актуалния албум "Steelfactory", от който бяха изсвирени шест парчета. С емоционалното изпълнение на "One Heart, One Soul" основната част на концерта приключи - до задължителния бис с още четири песни, които бяха посрещнати с точно толкова енергично, колкото и всичко останало дотогава.

   В крайна сметка, концертът на U.D.O. на 29 март показа едно - българските метъл фенове обичат Udo не само заради музиката, която правеше някога с ACCEPT, но и заради музиката, която прави след това със собствената си група.

   Събитието бе част от дебютната седмица на новооткрития клуб "Music Jam". Място, познато до неотдавна като "Black Box", където се състояха не един и два култови рок/метъл концерти. Преди около десетина години там свириха: AGNOSTIC FRONT, ANVIL, HATEBREED, SICK OF IT ALL, OBITUARY, VADER, BEHEMOTH, DISMEMBER, MARDUK, Jeff Scott Soto и мн. др.


Сетлист на U.D.O. от концерта на 29.03.2019 в София:
01. Tongue Reaper
02. Make the Move
03. 24/7
04. Mastercutor
05. A Cry of a Nation
06. Metal Machine
07. Independence Day
08. In the Heat of the Night
09. Vendetta
10. Rising High
11. Guitar solo - Fabian Dee Dammers
12. In the Darkness
13. I Give as Good as I Get
14. Timebomb
15. Drum/bass solo
16. Hungry and Angry
17. Heart of Gold
18. One Heart One Soul
Бис:
19. Holy
20. Animal House
21. Man and Machine
22. They Want War


   В галериите ни може да разгледате десетки снимки от концерта на U.D.O., RED PARTIZAN и KISS OF THE DOLLS.

 

Текст: Tigermaster
Снимки: Станимир Сребър

 

udo
Коментари   (15)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


bobby 11.04.2019 13:25:01 отговори + 0 0
Клубът и саундът беше супер,само не ми харесана клуба ,че приличаше с тоя лоби бар в средата като някой чалга клуб или дискотека Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хах 3.04.2019 20:38:42 отговори + 9 0
Един единствен негатив бе това събиране на билетите на входа. Ако смятат, че на феновете не им трябват, защо тогава ги връщаха след концерта? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Силвия 3.04.2019 20:09:10 отговори + 9 0
Удо е велик! Великан! Гигант!!! Благодаря на Вселената, че е избрал музиката. Да е жив и здрав! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 1.04.2019 00:45:49 отговори + 19 1
Страхотен е този човек. Помня, когато за пръв път дойде със собствената си група, промотираше “Thunderball”. Беше преди 15 години, а звучи по-добре от тогава, защото отдавна спря цигарите. [ моля се и Кай Хансен да го стори, защото ми е мъчно как му замина гласът рязко, но това е предмет на отделна тъжна тема]. Страхотен УДО, страхотен руснак, между другото и младият Диркшнайдер добре удряше барабаните, хареса ми доста. А клубът - 6+.

ПП: Най-сетне ми се сбъдна мечтата да видя УДО преборил миналото, не му е било лесо, но собствената му кариера има страхотни неща, които очаквам тепърва да включват в сетовете си
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

..... 31.03.2019 14:27:19 отговори + 5 22
Без ACCEPT не става! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дедовото 30.03.2019 16:57:56 отговори + 30 0
Звук: Отличен 6
Удо: Отличен 6+
Бири: Слаб 0.33
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен...Но Красив! 30.03.2019 13:32:20 отговори + 11 1
Как е тоя клуб в сравнение с други концертни локации ? Взел съм си билет за Powerwolf и искрено се надявам да не съжалявам
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gafus 30.03.2019 11:13:49 отговори + 5 4
Vendetta !

иначе звука беше добре,дано замени универсиада това клубче
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вирус 30.03.2019 11:16:14 + 20 3
Универсиада събира 3 пъти повече публика. Как да я замени? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 1.04.2019 13:11:08 + 10 0
От всички спортни зали в София, Универсиадата е най-пригодна за такива събития, никога не съм разбирал хейтът точно пък за там. Гледал съм над 20 концерта там, от трибуните винаги се е чувало добре, аз съм доста раздразнителен на тази тема. Калпав звук може да развали концерт, както Kamelot в Христо Ботев, още бяха с Рой Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalata 30.03.2019 10:45:18 отговори + 17 0
Новият му солов албум ''Steelfactory'' е страхотен ! Доста повлиян е от Accept, както той самият сподели. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellraze 31.03.2019 09:42:53 + 10 0
Руснака е невероятен китарист. Албума е повлиян от АССЕРТ, но жалко че 2 песни направо са откраднати от АССЕРТ. Не беше нужно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalata 31.03.2019 10:27:35 + 10 0
Говориш за Rising High (прилича на култовата песен на Accept от '86 Aiming High) и Make The Move (Living For Tonite клонинг) нали ? Иначе да, тоя руснак е невероятен тип, малко като Wolf се опитва да прави соло и дори успява. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellraze 3.04.2019 14:47:23 + 3 0
Да, тези 2. Не знам не са ли се усетили (УДО) или какво? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Monti 30.03.2019 10:38:42 отговори + 15 0
Страхотен концерт!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".