GREEN DAY са Номер 1 в "Billboard" с "Revolution Radio"

17 окт 2016, 11:55 ч. 500 / 3 2
пред./следв.

   GREEN DAY оглавиха класацията "Billboard Top 200" с албума "Revolution Radio". Дванадесетият студиен запис на групата влиза в класацията с 95 000 продадени бройки до 13 октомври, по данни на "Nielsen Music". 90 000 от тях са физически копия.

   За последен път GREEN DAY оглавяват "Top 200" преди повече от седем години с "21st Century Breakdown". Първият им албум, достигнал до там, е "American Idiot" от 2004-а, който прекарва 3 седмици на първо място.

   "Revolution Radio" е десетият албум на GREEN DAY, влязъл в Топ 10, като до този успех достига и албумът, с който пробиват на музикалната сцена - "Dookie" от 1995-а, който достига до 2-ра позиция.

   Първият сингъл от албума, "Bang Bang", стана 21-ия им сингъл, влязъл в Топ 10 на "Alternative Songs". Единствените музиканти с повече сингли в 28-годишната история на класацията са FOO FOGHTERS (с 22), U2 (23) и RED HOT CHILI PEPPERS (25).

   "Revolution Radio" е на първо място в Щатите, Обединеното кралство, Нова Зеландия, Ирландия, Италия, Швеция и Мексико, на второ в Япония, Германия, Австралия, Швейцария и Швеция, на трето в Белгия и на четвърто в Холандия.

   Албумът е на музикалния пазар в България от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International". В официалния сайт на групата албумът може да бъде закупен на този адрес, а в "iTunes" тук.

 

още за:

Green Day


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Мунчо 17.10.2016 20:04:08 отговори + 0 1
Важно е рокът да е номер 1 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Max 17.10.2016 14:28:49 отговори + 4 1
И какво от това? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".