Група COOL DEN представя дебютния си албум "1" с концерт на 19 юни

12 юни 2020, 11:50 ч. 1642 / 8 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Младата група COOL DEN ще представи на голям концерт парчета от първия си албум „1“ на 19 юни от 22 часа в зала за събития „В парка“ (Малкото НДК). Албумът се състои от дванадесет песни – девет на български и три на английски. Забавлението, скачането и погото са гарантирани, тъй като звученето е в типичния за групата стил, събиращ с себе си гръндж, фънк, реге, хип-хоп, ска, пънк и рок. COOL DEN избират името „1“ за дебюта си заради символиката в него - числото на целта, твърдата воля, амбицията, единството и смелостта.

„Вдъхновени от групи като Wickeda, No Мore Мany Мore и Джанго Зе, бихме искали да споделим с българската публика песни, които да резонират с тяхната действителност и копнежи. С доза хумор и с доза сериозност.“, сподели вокалът и китарист на COOL DEN – Никола. В канала на групата в YouTube вече могат да бъде чут и целия албум, който бе официално пуснат в Youtube и Spotify на 1 юни 2020.

През есента на 2019 г. COOL DEN печели конкурс за финансиране по проект на Музиаутор към фонд „Популяризиране и развитие на българското наследство и творчество“ и успява да запише целия албум за няколко месеца. Продуцент е GEGA Sound Production - небезивестният лейбъл, зад който седят имената на Оги Кьосовски (Контрол), Иван Гатев (Контрол, Лок Маруху, Musicoholic и др.), Радослав Гергов – Радула (Радула, No More Many More, Fun To Mass и др.). Всички песни от „1“ са записани в Gega Studio, което се помещава в историческата локация на студиата на бившия Балкантон, където са създадени много от златните хитове на българската музика през ХХ век.

COOL DEN се сформират през 2018 година, а историята започва с една шапка на „Витошка“. „Видях Никола да свири и пее на „Витошка“ и седнах да го послушам. Споделих му, че и аз се занимавам с музика, а той веднага ме покани да изпеем нещо заедно. Песента беше „No Excuses“ на Alice in Chains и още в първите 10 секунди мина човек, който пусна 20 лв в шапката ни. А това си е цял джакпот за улични музиканти. Това приехме като знак и веднага решихме за направим група“, разказва Ивайло Петров, китарист. Бандатата сега се състои от четири млади момчета - Явор – барабани, Васил – бас китара, Ивайло – китара и бек вокали, Никола – китара и вокали. Името COOL DEN идва от основната движеща фигура в нея - Никола, неговото име, празника, посветен на името му – Никулден и една от първите песни, направени от групата-„Никулден“.

Очакваме ви на 19 юни, 22 часа в зала за събития „В парка“, за да поскачаме заедно!

Повече информация може да откриете на Facebook страницата на COOL DEN и в канала в YouTube!

 

 

още за:

Cool Den


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Феникс на грил 13.06.2020 01:27:19 отговори + 2 0
Не звучи зле, обаче ми е много чудно кога точно ще попадна на български изпълнител, който може да напише адекватен текст на английски. "Характер" ми хареса, обаче лирически "The Man with the Lion's Jump" е тотална щета, от самото заглавие нататък. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Грибоедов 12.06.2020 21:21:42 отговори + 1 1
Звучи страхотно и много свежо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".