Група NIGHTMARE с нов проект, дава пет песни безплатно

11 дек 2011, 12:27 ч. 687 / 7 35
пред./следв.
NIGHTMARE пуснаха първите песни от проекта си "Зовът на мъртвите". Това са композиции, посветени на "родината и нашите достойни деди". Проектът стартира с пет парчета, като идеята е следващи подобни песни да бъдат добавяни към него. От бандата споделят още: "Тъй като, когато правиш нещо за родината си го правиш без да търсиш нещо в замяна, ние ПОДАРЯВАМЕ песните си на хората. Може да ги сваляте, слушате (сами или на групи), копирате, записвате, пускате по радиа и заведения. ЗАБРАНЯВАМЕ да бъдат използвани в клипове и реклами с цел печалба, лични облаги или за пропагандиране на идеи, които не сме одобрили предварително".
   Песните могат да бъдат изтеглени от този адрес. Траклист на "Зовът на мъртвите":
01. Скрижалите на Тангра
02. Последните
03. Зовът на мъртвите
04. Душа
05. Обречени
   За реализирането на проекта NIGHTMARE изказват благодарности на: Ралица Георгиева - бек вокали в "Зовът на мъртвите"; Виктория Петрова - бек вокали и цигулка в "Зовът на мъртвите"; Никола Александров - клавир в "Зовът на Мъртвите"; Боян Аврамов - Двуянка в "Скрижалите на Тангра". Песните са мастерирани в "Zero Project Studio" от Владимир Бочев.
Nightmare

още за:

Nightmare


Коментари   (35)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


izgore! 14.12.2011 10:40:23 отговори + 0 0
И мене не ми харесват тази банда. Имах нещастието да чуя и дебютния им албума - доста слаб. Врачани бяха друго тесто - тежкотоварен дет/траш...старата школа. Но, да ми давате за пример препродуцирани чикиджии-еднодневки като Evile и Sylosis...а не мерси, X-Monster - предпочитам да си седя в 91-а. Отвъд баналните ти заучени фрази, тракерите и емотиконките има една цяла вълна от нови дет/блек/траш банди, които свирят като за последно и разчитат на фензинове, плочи и дискове...а не от емотиконки в некой тракер. Моля те, придържай се към Sylosis и бъркането по собствените отверстията от кръста надолу. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Свилен 13.12.2011 07:55:52 отговори + 0 0
Песните са си доста яки. "Зовът на мъртвите" звучи страхотно! Браво младежи! Никакво спиране дотук, напук на критици и несгоди... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Питър Пан 12.12.2011 17:06:59 отговори + 0 0
Истината е, че Метал катехизис не е мястото за тази
музика. Прекалено чиста, първична, идеина(определено)
Новините свързани с българските групи винаги получават подобни коментари, а когато се види
един по-различен поглед (в случая патриотизъм, безплатното сваляне, смислените текстове, доста кадърния вокал) се създават достатъчно предпоставки
за завист (защото известно ни е, че в България на всеки метъл фен се пада участието в поне два-три метъл проекта).
Група с такива идеи, трябва да бъде похвалена, без значение качеството на музиката им(в случая не е така, казвам го просто като факт). Малко са групите които въобще пеят на български език, камо ли да вложат и подобно нещо.
Хубавото е, че все пак форумите не са критерии, критерии са концертите и въобще всичко друго, но не и форумите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Все тая 12.12.2011 16:04:27 отговори + 0 0
Може групата да не е кой знае какво. Все тая. Обаче"пичове", най-лесно е да се плюе по някой, особенно когато си анонимен Напълнихте ми душата. Избихте си комплексите и сега ви е по-добре. В интерес на истината записът изобщо не е толкова зле, колкото го представихте. Направо ме накарахте да го чуя с критиките си. Явно Nightmare не са имали парички да си запишат албума (проекта) професионално или пък някой ги е преебал. Аз залагам на първото. Иначе нали знаете кои стават музикални и прочее критици? Не успелите такива. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аз съм 12.12.2011 13:24:41 отговори + 0 0
на запис звучат трагично, а на живо са още по зле. Това нещо не бива да се слуша.Колкото по-бързо се откажат, толкова по-добре ще е за бг музиката Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 12.12.2011 12:20:06 отговори + 0 0
няма по-голяма хранилка от коментарите под новините тук и често, срам ме е да си призная, понякога едвам се въздържам да не се включа. Друго си е да оплюеш всичко, вместо да се опиташ да потърсиш какво да се похвалиш. Като почти всеки българин, явно и аз имам синдрома на малкия човек. За съжаление, обаче, опитите на подобни групи да ми вдигнат самочувствието ми се виждат жалки и само ме сдухват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.12.2011 12:19:20 отговори + 0 0
Найтмеър, много имате да дялате още. Ама много. Успех. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

}:-( 12.12.2011 11:32:44 отговори + 0 0
Не казвам нищо против тази група, защото нито съм ги слушал, нито ме интересуват.
Снимката обаче е доста селска.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Димитър 12.12.2011 11:31:40 отговори + 0 0
А защо просто не помислите,че качеството на звука може да е от липсата на финанси при групата за реализирането на нивото на Evile и Sylosis.Всички знаем,че по-заможните групи правят качествен звук извън България и заради постоянните критики издават нещата си пак извън България.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

4orap 12.12.2011 10:42:38 отговори + 0 0
Свалих файла и първоначално прочетох заглавието като "Зовът на мръвките" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


X-Monster 12.12.2011 10:24:46 отговори + 0 0
Пича долу го каза добре - докато не си вдигнете критериите БГ метъл няма да има. Ще има олдскул траш за дъртите пияници в магелана и траш зоната, а през това време у всички други страни ще ни се подиграват. Ако си направите труда, може да видите какво пишат за всички български албуми по чуждите сайтове и торент тракери. Всъщност нищо не казват щото никой не го грее за нашта сцена. А тези, които си направят труда да пуснат коментар, слагат повръщащ емотикон и от време на време думата shit. Ама ние тука нали сме големи патриоти и олдскул маняци! Чуйте Evile и Sylosis и се учете как се прави траш през 2011-та. Не сме вече шибаната 1991-ва преди концерта на Sodom. Тогава щехте да сте мноо актуални. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Абадон 12.12.2011 09:10:27 отговори + 0 0
Не знам какво им е на китарите, на музиката и на текстовете. На мен ми харесва, звучи олдкуул, вокала също е много добър, тематиката на текстовете е похвална. И да кажа само - не съм от групата, не съм приятел на групата, не съм им бил и на концертите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.12.2011 02:13:57 отговори + 0 0
Според мен пичовете си вярват повече от колкото им отива. Ако бяха такива народни будители, трябваше да могат да събудят минимум няколко стотин души за конертите си, което е нещо, което им пожелавам, но вероятно няма да им се случи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.12.2011 23:06:43 отговори + 0 0
пичовете са култови! евала, точно от такива групи имаме нужда, най-после нещо с тойностно (разбирайте комбинация между качествен метъл и текстове с идея) .. а не просот някви "грухтящи лоши метъли" квито повечето малки олигофренчета слушат щото са големи метъли и е модерно ... само нампред пичове, жестоки сте! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.12.2011 23:01:06 отговори + 0 0
Анонимен - 2011-12-11 21:56:39
Евала! Хубава музика, добра идея.
Рядко се среща такова отношение.

ти май си някой от групата и се оптиваш да изкрънкаш някой добър коментар за тя боза ... добра идея - добре, ама хубава музика ? ти май или си напълно глух или не ис добре с главата
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 11.12.2011 21:56:39 отговори + 0 0
Евала! Хубава музика, добра идея.
Рядко се среща такова отношение.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:) 11.12.2011 21:41:04 отговори + 0 0
Това са Nightmare от СОФИЯ, а не от ВРАЦА!Правете разлика моля ви се! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бойко 11.12.2011 21:32:05 отговори + 0 0
Евала на хората от бандата,че правят нещо и го предоставят съвсем открито.
След старателно слушане на мен идеите им ми допадат в петте неща от проекта.
Съгласен съм,че качеството на взука не е на студийно ниво,имам забележки и към свиренето,но идеята за песните и текстовете личи,че имат открит патриотизъм и явно ценят българското в онези години.
Според критиците тук виждам,че представата им за метъл,доминира стила преди 20 години-демек метъла в детството им и все оше си живеят в това си детство.Много ми хареса предпоследното изречение на човека в долния пост.
Все пак успех на патриотите!
Поздрави,
Бойко
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.12.2011 20:53:59 отговори + 0 0
Проблемът е не в таланта на пичовете, а в това, че просто тука критериите на феновете са много занижени (или поп-правилно казано - ограничени). Жицане да има, бруталия да има, трашец да бъде и за бира да става. Така беше яко преди 20 години, сега вече не. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.12.2011 19:26:35 отговори + 0 0
Абе парчетата не са толкоз зле, обаче звука на китарите, вярно напомня началото на 90-те в БГ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 11.12.2011 18:51:17 отговори + 0 0
За звука ок,напълно съгласен,но защо се сравняват групите с това име? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Оff 11.12.2011 18:48:25 отговори + 0 0
Говориме за БГ приятелю. Другите групи по света ги знаем с това име. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Off 11.12.2011 18:46:07 отговори + 0 0
Що се отнася за тази група тук, може би ако това го бяха записали 1987 година, щеше да е супер. Браво за положения труд на момчетата и момичетата, НО... Ние с Кремоните на времето вадехме по-хубав звук. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.12.2011 18:45:43 отговори + 0 0
Хм,че по света май има една френска,една японска и една еврейска банда със същото име.Дублажи в няколко континента. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Off 11.12.2011 18:31:40 отговори + 0 0
Лесно мога да дам линк, но мисля, че тук ще го изтрият мигновенно На сайта има и много други БГ Death Metal групи за който аз лично милея и си ги слушам с кеф Хайде, ще рискувам пък да сме Живи и здрави, подарък за коледа от бившия басист на Детонатор Ето линк: http://bulgarianmetal.blogspot.com/search?updated-max=2008-05-31T22:48:00%2B02:00&max-results=100 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 11.12.2011 18:20:50 отговори + 0 0
Анонимен - 2011-12-11 17:32:46
Ама че сте кухи лейки!!! Като не ви харесва идете и си пуснете Планета Пайнер - там звука сигурно е ок и се чувстваш все едно си яхнал машината на времето и пътуваш с "огромна сила" цели хилядотия напред!!

За разлика от тебе, аз знам и някои други музики, освен въпросната група и пайнера. Отивам и си пускам Мешуга. Става ли?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.12.2011 18:17:36 отговори + 0 0
Приятелю Off, кажи откъде да си го намерим този албум на мп3 на "онези" Найтмеър? Едно време и ние свирехме с тях по концерти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Off 11.12.2011 18:14:38 отговори + 0 0
Абе к'ви са тия бездарници??? Ле ле колко са зле... Срам за името сте Едно време с пичовете от Враца свирехме заедно по концерти и беше голям кеф Албума "Mental Derangment" още си го слушам с наслада дори и на MP3. Истински Death MetalTова тук е пародия и срам за името. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пешко 11.12.2011 17:42:50 отговори + 0 0
това е проблема. Онази група от враца nightmare бяха уникални, а тези са срам за музиката Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.12.2011 17:32:46 отговори + 0 0
Ама че сте кухи лейки!!! Като не ви харесва идете и си пуснете Планета Пайнер - там звука сигурно е ок и се чувстваш все едно си яхнал машината на времето и пътуваш с "огромна сила" цели хилядотия напред!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 11.12.2011 17:30:07 отговори + 0 0
Абе това онази група Найтмеър от Враца ли е? Щото те бяха як дет метъл и не ми се вярва да са се превърнали в такова посмешище. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пешко 11.12.2011 17:22:29 отговори + 0 0
толко отвратителен звук и в зората на бг метъла не имало, а музикантите са бездарни. Прохождащите металисчета са с класи над вас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дабе 11.12.2011 16:59:05 отговори + 0 0
няма такава мъка и си верват горкичките Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванката 11.12.2011 16:24:53 отговори + 0 0
На мен пък ми харесва Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.12.2011 13:39:36 отговори + 0 0
Тъкмо си слушах хубав метъл и си пуснах това. С огромна сила усетих колко десетилетия назад е българската сцена. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".