"Hills of Rock 2019", ден трети: От дет метъл до алтърнатив рок

1 юли 2019, 17:06 ч. 7736 / 13 39
пред./следв.

   Всичко хубаво си има край и това важи и за тридневния фестивал "Hills of Rock 2019", който завърши на 30 юни - още един топъл и слънчев ден без капка дъжд, в който нищо (освен набезите на комарите) не можеше да попречи на феновете да се насладят на изпълненията на десетки интересни банди на трите сцени. Сред участниците бяха SINHERESY, ROYAL REPUBLIC, AMARANTHE, CHILDREN OF BODOM и хедлайнърите GARBAGE. Все пак се оказа, че има доста хора с широки музикални вкусове, или достатъчно любопитни, или просто обичащи да се забавляват, но и за CHILDREN OF BODOM, и за GARBAGE имаше прилично много публика.

   Честта да открият последния фестивален ден на главната сцена се падна на италианците SINHERESY, които не са напълно непознати на българската публика, тъй като гостуваха в София два поредни дни с LACUNA COIL през ноември 2017 г. Стилът на бандата е силно вдъхновен от по-популярните им сънародници, а вокалните партии, подобно на LACUNA COIL, са разпределени на дамски (Cecilia Petrini) и мъжки (Stefano Sain). Десетгодишната група скоро ще издаде третия си дългосвирещ албум "Out of Connection" и няколко от песните в него бяха изпълнени предпремиерно на сцената на "Hills of Rock" в Пловдив. "What Makes Us Human", "Break the Surface" и заглавната "Out of Connection" предизвикаха интереса на публиката, а призивите на двамата вокалисти за подскачане и припяване не останаха без отклик. В края на 30-минутния сет SINHERESY си направиха снимка за спомен с феновете и отстъпиха сцената на следващите участници.


   Купонджии, зевзеци и откачалки - това са три думи, с които могат да се опишат рокаджиите ROYAL REPUBLIC от Швеция. Както фронтменът им Adam Grahn изтъкна: "Иска се доста кураж, за да се появиш на метъл фестивал с перлена огърлица". Наистина скандинавския квартет напомняше на конферансиета на вариететна програма (червени сака с черни сатетени ревери, бели ризи, закопчани догоре, и въпросните перлени нанизи), но външността понякога лъже. Музиката им разчиташе основно на насечени, маршови и ударни ритми, хапливи и остроумни текстове. ROYAL REPUBLIC представиха четвъртия си студиен албум "Club Majesty", излязъл само преди месец, а публиката видимо се забавляваше, запалена от заразителната енергия на музикантите на сцената.

   Имаше подхвърляне на китари и нещо като барабанно соло, в което си партнираха ударникът Per Andreasson и вокалистът Adam. Фронтменът се пошегува с кий-тарата (преносим клавир) на басиста Jonas Almen. "Купихме му това нещо, защото е по-лесно да улучва големите бели клавиши, отколкото струните на баса" - обясни Adam. Сетне мустакатият майтапчия зад микрофона призова за 100 съркълпита, защото по негови сметки минималният брой хора, нужни за съркълпит, бил трима. Заяви, че някога е имал дълга коса и, за да демонстрира "изпепеляващи метъл умения", се впусна в "Battery" на METALLICA, но не довърши кавъра докрай. За десерт остави парчето "Tommy-Gun", което феновете явно познаваха, защото се включиха в припяването.

   Така в шеги, закачки и солидна доза самоирония преминаха 35-те минути, отредени за първото гостуване на ROYAL REPUBLIC в България. Представянето на шведите остави непредубедените слушатели изключително приятно изненадани.

Сетлист на ROYAL REPUBLIC:
01. When I See You Dance with Another
02. Strangers Friends Lovers Strangers
03. Underwear
04. Full Steam Spacemachine
05. Stop Movin'
06. Battery (METALLICA cover, first part only)
07. Tommy-Gun



   За първи път у нас гостуваше и следващата шведска формация - великолепната шесторка AMARANTHE. Българските им фенове от години чакаха да видят и чуят наживо сладкопойната дива Elize Ryd и най-после мечтите им се сбъднаха. А ако се съди по думите на Elize от сцената, AMARANTHE в България бе сбъдната мечта и за нея, и за колегите ѝ.

   Още с първите електронни бийтове на "Maximize" от албума "Maximalism" (2016) събралото се множество се раздвижи. Онези, които за пръв път се сблъскваха с единствения по рода си стил на AMARANTHE, се чудеха дали да подскачат, да танцуват или да куфеят, но накрая избраха да правят всичко едновременно. Троицата вокалисти ту редуваха, ту обединяваха характерните си гласове - мелодичните трели на пластичната и сексапилна Elize Ryd хармонираха с чистите вокали на Nils Molin или блестяха в контраст с харш ръмженето на Henrik Englund Wilhelmsson. На сцената вреше и кипеше, минути след началото Elize захвърли якето си, a след романтичната пауза с баладата "Amaranthine" от дебютния диск на бандата, вокалистката разпусна коси и ги развя още по-енергично.

   Стана ясно, че феновете добре познават творчеството на любимците си, но сякаш най-отдадено припяваха на "Hunger" (от "Amaranthe", 2011) и "The Nexus" (от едноименния албум, 2013). По време на "Breakthrough Starshot" пък Henrik слезе от сцената и мина по пътеката до пулта и обратно, като не пропусна пътьом да докосне за поздрав десетките ръце, протегнати към него.

   За финал AMARANTHE поднесоха маршово-танцовия химн "Drop Dead Cynical", където Elize използва шанса да разклати предизвикателно ханш. Единствената липса, която някои усетиха, бе присъствието на Jake E редом до гъвкавата красавица с ангелски глас - неговите вокални възможности идеално допълваха Elize, а на Nils сякаш нещичко не му достига. Но по-важното е, че AMARANTHE се срещнаха с българската публика за първи път, останаха очаровани и се надяваме, че ще ни гостуват отново и отново в най-близко бъдеще.

Сетлист на AMARANTHE:
01. Helix Intro
02. Maximize
03. Digital World
04. Inferno
05. Hunger
06. Amaranthine
07. GG6
08. Helix
09. Breakthrough Starshot
10. The Nexus
11. Drop Dead Cynical



   CHILDREN OF BODOM повече се връзваха тематично с предхождащите ги AMARANTHE и при все че техният екстремен метъл, изкусна смесица от дет, блек, мелодик и пауър е за доста по-тясна аудитория с по-кален слух, множеството пред сцената видимо набъбна. Финландците, които са на турне, представящо последния им, десети студиен албум "Hexed" (2018), започнаха с "Are You Dead Yet?", парче от едноименния им пети албум, излязъл през вече далечната 2005 година. Веднага стана ясно какво ни очаква в следващия един час - мрак, хаос и истинско удоволствие за всички фенове. От новия диск чухме "Under Grass and Clover", "This Road" и "Platitudes and Barren Words", композиции, които доказват, че Alexi Laiho все така ги може нещата, разнообразяват и без друго неправолинейния стил на групата с неокласически елементи, създават идеални предпоставки за размазване на концерт. Въпреки че от звука имаше какво да се желае, феновете се наслаждаваха на парчетата, някои от които, като "Downfall", връщаха лентата чак към "зората" на групата, още в края на миналия век (и направо миналото хилядолетие). Новият албум определено бележи възход в историята на бандата, а след такива концертни изпълнения е трудно да не се заразиш с огромната енергия, която петорката влага в изпълнението си, да не се надъхаш от блестящото изпълнение на скоростните композиции и изобщо да не останеш удовлетворен от срещата с такива титани.

   Можем само да съжаляваме, че по същото време на сцена "Music Jam" свиреха VOICE OF RUIN, които също са здраво стъпили в метъла и показват висока класа, но поради жанровото припокриване останаха с твърде, твърде малко публика пред сцената.

Сетлист на CHILDREN OF BODOM:
01. Are You Dead Yet?
02. I Worship Chaos
03. Under Grass and Clover
04. Angels Don't Kill
05. In Your Face
06. Platitudes and Barren Words
07. This Road
08. Hate Me!
09. Bodom Beach Terror
10. Downfall
11. Hate Crew Deathroll
12. If You Want Peace... Prepare for War



   След изпълнението на CHILDREN OF BODOM се наблюдаваше известно пренареждане на лагерите в публиката пред основната сцена и активно движение на човекопотоци. Малко преди 22:30 ч. повечето бяха заели предпочитани стратегически места и очакваха с нетърпение първото гостуване на Shirley Manson и нейната група с така любопитно име, което, както по-късно каза самата тя, би могло да означава всичко и да доведе до кариера, която да му отговаря напълно, но дали заради щастливо стечение на обстоятелствата или заради таланта на шантавата шотландска, историята се е развила другояче.

   Американската по същността си група, събрала се в началото на 90-те години и превзела класациите с неподражаемата си смесица от алтърнатив, малко индъстриъл, малко зрял гръндж и какво ли още не, празнува 25 години история, ако не броим кратък период на затишие преди десетина години, и Shirley се постара да ни разходи из нея - с три парчета от дебютния албум "Garbage" (1995) до парче от последния "Strange Little Birds" (2016).

   Сетът започна ударно с "Control", парче от последното десетилетие, да го кажем така, и продължи без почивка и лирични отклонения до хита "Stupid Girl", който цялата публика пя въодушевено. След това Shirley се обърна към феновете си, каза добри думи за града, съжали, че едва сега се осъществява първият концерт на групата в България и се зарадва на много жени и момичета в публиката. Мотивът за женската сила, за мястото на жената в света и по-конкретно в музикалната индустрия се завръщаше всеки път, когато заговореше между песните, но това едва ли учудва някого, запознат дори бегло с личността на Shirley.

   "Не бях сигурна, че някой ще остане да ни слуша, след като преди нас свири група като CHILDRED OF BODOM, но много се радвам, че виждам толкова много хора тук", разчувства се вокалистката, а на финала на концерта призна, че очите ѝ се насълзяват, като си помисли за цялата обич и подкрепа от публиката, гарантирали такава дълга кариера на бандата. Публиката пък беше възнаградена с още хитове като "I Think I'm Paranoid", "Push It", "Only Happy When It Rains", а за бис получихме "When I Grow Up", с послание към момичетата в публиката да вярват, че когато пораснат, могат да бъдат каквито пожелаят. Но всъщност не е нужно числото на годините ти да започва с единица, за да имаш мечти за времето, когато пораснеш. Познавам много момичета, повечето по-големи, но все така момичета, които искат, като пораснат, да станат като Shirley Manson. И в неделната вечер в Пловдив имаха възможността за около час и половина да са близо до своята вдъхновителка, червенокосата фурия.


Сетлист на GARBAGE:
01. Control
02. #1 Crush
03. Stupid Girl
04. Temptation Waits
05. Wicked Ways (с част от "Personal Jesus")
06. No Horses
07. Dumb
08. Blood for Poppies
09. Why Do You Love Me
10. On Fire
11. Empty
12. Vow
13. Parade
14. I Think I'm Paranoid
15. Push It
16. Only Happy When It Rains
---
17. When I Grow Up


   Няколко часа преди да публикуваме настоящия репортаж организаторите "Sofia Music Enterprises" обявиха официално, че ще има и четвърто издание на фестивала през 2020 г. След два дни, на 3 юли, започва продажбата на 1000 промоционални билети с цена 80 лв. Така че можем да кажем със сигурност - До нови срещи в Пловдив с "Hills of Rock"!


Текст: Florimel, Гергана Стойчева - Nousha
Снимки: Станимир Сребър

 



Коментари   (39)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


hate me 2.07.2019 12:37:18 отговори + 3 5
... и нито дума за Немезис ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 2.07.2019 21:30:00 + 3 2
Срамота, нали? От юни миналата година досега съм ги гледал 6 пъти и още не са ми омръзнали Мнооого са кадърни тия момичета.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hate me 3.07.2019 09:05:56 + 3 1
Страхотни са!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hate me 3.07.2019 09:08:19 + 2 0
Кога миналата година са идвали?!?! Аз от Уауда ги знам. Размазаха!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 3.07.2019 09:26:24 + 2 0
През 2018 свириха в Лауда през юни, в Три уши и Полинеро (Пловдив) през ноември. Разходих се и до Ниш през лятото Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 3.07.2019 09:28:38 + 1 1
И ще дойдат пак през септември, за да представят вече издадения си албум... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тутурутка 3.07.2019 10:19:57 + 0 1
Tutur, подмокри ли се вече?
Nervosa да не ревнуват? Не че са чували за 1-ния от 3-мата си фенове в България
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 3.07.2019 14:57:00 + 1 0
Аз си се подмокрям и без Немезис - от възрастта е За феновете на Нервоза - да, точно толкова сме, познавам ги другите двама Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hate me 4.07.2019 10:34:24 + 0 0
Значи ще се видим през септември! Ти ли беше рожденника в Уауда?!?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 4.07.2019 21:35:43 + 2 2
Не, той ми е приятел и беше организатор на събитието. Ще се видим през септември Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hate me 5.07.2019 16:52:25 + 0 0
Къснооо!!! Вече го питах дали си ТИ A aз бях тоз пред сцената Дет си куфееше с вокала Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 2.07.2019 10:55:50 отговори + 4 6
Ще пропусна този път коментарите към феста като цяло. Само искам да поздравя Амаранте и Бонфайър за страхотните им сетове. Останах приятно изненадан, надявам се и хората, с които бяхме пред сцената да са били доволни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bodom setlist 2.07.2019 10:27:31 отговори + 2 1
Втора или трета песен от сетлиста на Bodom беше I Worship Chaos Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нео-терлик 1.07.2019 19:16:07 отговори + 28 6
Отидох на третия ден без да съм фен на никоя група. Sinheresy бяха окей, първа група, пораздвижиха и бяха приятни. Успех. Royal republic направо ме шашнаха и ме изкефиха максимално. То не бяха бъзици, олд скуул поведение и в същото време готина музика. Евала, че ги бяха викнали. Amaranthe бяха също много готини и ми харесаха, трябваше им повече време. От Bodom, честно казано, очакавах да бъда отнесен и размазан. Е, не се получи. Не бяха лоши, но определено не са моето нещо (рифове тип соло нещо не ме кефят). Та останах поразочарован от тях, нищо лошо не мога да кажа за групата. За Garbage пък отидох на масичките да седя и да жуля бира и очаквах да се супер скучни и тъпи както разправяха всички. Ами, готини бяха и надхвърлиха много създалите се очаквания. Личеше си, че и доста хора ги харесват, те се забавляват, музиката беше странна, но ми допадна. Като цяло, хубав фест, Disturbed си бяха моята кулминация. Благодаря на организаторите и на всички, които бяха част от събитието. ПС не ангажирам никого с мнението си, просто реших да споделя впечатления. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SiXXX 1.07.2019 19:58:59 + 12 10
Може ли да ми обясниш какво означава "рифове тип соло"? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нео-терлик 1.07.2019 20:07:59 + 10 4
Сигурно има предвид бързите рифове на Алекси с повечко високи тонове във verse частта? Не знам и аз, Bodom са великани в музиката Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SiXXX 1.07.2019 22:15:14 + 8 12
Е това тези неща трябва да имаш ухо, за да те грабнат. Няма как да го очакваш от човек, който се кефи на Indestructibleна Disturbed. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нео-терлик 1.07.2019 23:49:09 + 7 1
Sixxx, точно, и аз това казвам. Просто не го разбирам това и не ми харесва, не е моето нещо. Слушам си това, което ме кефи, уважих ги Бодом и толкова. Не критикувам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bodomist 2.07.2019 08:00:48 + 5 1
Естествено нещо, Алекси е китарист преди всичко друго. Солата му са емблематични и отличават групата сред другите. Напуснал е гимназия за да свири на китара, и случайно е пропял в Sinergy. Гледай солото му Vivaldi 4 seasons, направо ми скри шапката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Somewher3 2.07.2019 13:56:39 + 5 1
@SiXXX рифовете на Hail to the king на Avenged Sevenfold са нещо такова, тип ,,соло". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Andi 1.07.2019 18:56:12 отговори + 16 13
Получи се прекрасен фестивал ! За мен , най-приятната изненанда беше, че тази година феста събра повече хора от миналата при наличието на банди като Сабатон, Джудас, Мейдън...много бяха скептично настроени в началото , предвид LINE UP-а, но лудницата беше пълна ! Да се надяваме за по-големи имена през 2020г. Моите адмирации към организаторите , затвориха устите на мръсните хейтъри ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Чист хейтър 1.07.2019 23:07:07 + 20 12
Кой те излъга или с какви розови очила видя, че тази година имаше повече хора от миналата не знам. Знам само, че миналата със сигурност продадените билети бяха много повече. Знам също, че и като опарен човек, който от години не си купува предварително билети, в първия ден на феста си купих билет за 80 лв. Билети на тази цена се намираха десетки из нета и наоколо. За сравнение миналата година най евтиното което намерих по това време беше 110лв. Странно ми е, че тазгодишния буламач за теб е прекрасен фестивал, но явно летвата ти е доста ниска. Странно ми е също, че адмирираш организаторите, при условие, че организацията беше по трагична дори от миналата година. Това също си го обяснявам с ниска летва или може би с пряка обвързаност с тях. Що се отнася до "хейта", той е присъщ основно на хора изтъкани от комплекси. Така, че си готов хейтър, макар и не толкова мръсен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kuzman 2.07.2019 14:37:04 + 9 10
Прекрасен фестивал грънци! Нема им стъпя повече. Разочарован съм отвсякъде. Още от миналата година, когато дойдох само заради Мейдън започнах да се съмнявам в чистите помисли на организаторите, не че не ги знам кои са, но тази година се убедих. Не можеш да набуташ 7-8 хиляди човека на тези кални игрища срещу 100 кинта за билет на ден и останалата скъпотия по павилионите, които май са най-важното нещо на фестивала, тъй като са винаги в средата пред сцената и нещастните фенове платили за да гледат концерта, могат да го направят или отляво или отдясно. Не говоря за фронт-стейдж дето е блъсканицата и погото. Аз не искам да съм там. Бил съм там едно време, като бях на 20. Сега съм на 40 и малко отгоре и искам да гледам отзад и най-вече да слушам, но не би. Отляво или отдясно както казах. В средата са Великите ДСК, наденици и бири в пластмасови кофички. Пълна чалга! Та от миналата година преосмислям решението си за тоя фест. Тази година компромисно дойдох да един ден - заради Дистърбд. Разочаровах се отново от организацията /не и от групата/, но догодина ако фестивалът е пак на това място, не ме търсете. Съжалявам, имаше и по-добри концерти тази година, които пропуснах заради този фест, но вече няма да направя тази грешка. Хащтаг: хилс оф рок, кал, локви, мизерия, скъпотия, всикакви неприятни миризми, далечни препълнени кенефи, пикане в някакъв футуристичен открит писоар с още трима човека на по-малко от 20 см. от тебе, бири в кофичка, спъване в ниски оградки и железа поставени точно на пътя на хората, изхвърляне на репеленти извънредно опасни за групите, които свирят и много други... Ни съм за там аз веч... На Дед Кен Денс беше напълно противоположно на това тук. Но и за това писах под статията за тях. Сбогом от мен Хилс ъф рок! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SiXXX 1.07.2019 17:49:43 отговори + 22 7
Отидох единствено, за да видя COB за трети път. Тях няма да ги коментирам. Смазаха, както винаги. Супер, че имаше поне една по известна истинска метъл група на този фестивал. Тъй като предните дни, това очевидно е липсвало. Евала на всички, които дойдоха заради Бодом. Garbage смачкаха. Много як лайв. Супер изпълнение, прекрасно сценично поведение. 10 пт10. Харесаха ми много. Дано и догодина се канят малко по-различни групи. Повечко алтернатив и повече метъл също. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bodomist 1.07.2019 18:13:11 + 13 4
И аз за тях дойдох, платих 100 кинта за хотел и още 200 по други разходи, но тотално си струваше! Не беше лош феста, но не беше метъл фест. Отделно - никаква импровизация и артистичност що се отнася до декори. Bodom са излизали с джип на сцената, с логото им изписано със светещи крушки, пекли са наденички на сцената, можеха поне една видеостена да им сложат. В България трябва да започнат да се отнасят сериозно със сериозните изпълнители, 100лв за един ден от феста не са малко.

А това е другият проблем. Много хора влязоха без билети, което някак не е честно спрямо онези, които са се охарчили. Добре ще е да направят meet&greet или вип билети за онези, които искат да се срещнат с идолите си.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

prd 1.07.2019 21:04:38 + 12 2
Към Bodomist : Гледал съм COB 6 пъти на фестивал и наденици не са ми пекли... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SiXXX 1.07.2019 22:18:13 + 7 0
Може би има предвид двд-то от Стокхолм. Няма как да се очаква такова нещо на редови концерт. Не е и най-важното това. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bodomist 2.07.2019 07:42:07 + 3 0
Е да, хванете се за думата и се заяждайте. Сцената можеше да бъде подредена много по- добре. Например да сложат оператора някъде, където няма да пречи на цялата дясна част да гледа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боб с надница 2.07.2019 13:27:30 + 1 1
@Bodomist: Фестивалът се казва "Hills of Rock", а не "Mountains of Metal". Не знам защо си останал с впечатление, че трябва да има само метъл групи. Почти всички фестивали са рок ориентирани, защото привличат повече групи - говорим за Rock'm'Ring, Novarock, Download, Graspop. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bodomist 2.07.2019 14:14:08 + 1 0
Бобе, изводи ти си правиш, и извърташ разговора към някаква си друга там страна, за да стане спор. Не ми се води такъв. Пропусна главната част от поста ми за да се хванеш за някаква въшка и да започнеш да разтягаш локуми.
Сметни сам колко са 100лв на човек, колко хора влязоха и какво може да се направи с тия пари за да се облагороди базата, да не джвакаш в кал и да не гледаш гърба на оператора докато групите ти идват на крака от другия край на света за да ти направят кефа. Не ми разправяй какво не сме. Странно как българите са се усъвършенствали в оправдаването и носенето на вода от десет кладенеца.
Бтв аз бях тази която каза, че хареса феста. Малките подробности не са от значение, изкефих се и на метъл, и на не-метъл бандите. Надявам се темата да не стане поредният повод феновете да се ядат едни други, и това сме показали, че го можем добре.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боб с надница 2.07.2019 20:04:07 + 0 1
Аз да се оправдавам? Да не съм организатор. Единственото, което казах е, че фестивала е рок, а не метъл и не е справедливо да се отчита липсата на метъл групи за пропуск. Списък с групите имаше отдавна и можеше тогава да си вземеш билет. Ти казваш, че си доволна - супер. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bodomist 3.07.2019 10:21:47 + 3 0
Доволна съм, да. Отидох, видях тези, за които отдавна си взех билет, видях и много други групи които се представиха страхотно, пих бира, запознах се с нови хора, хапаха ме комари, пръскаха ме с вода - общо взето един добре изкаран уикенд в компанията на разтърсващо добра музика, далеч от скучният еднообразен живот на града.
Имаше си неща за доизпипване, озвучението не беше най- доброто, разпределението на публиката също, но в крайна сметка ако си мрънкало можеш да се хванеш за всичко. За мен беше страхотен фест, виждам, че и други хора така смятат.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bodomist 1.07.2019 17:46:00 отговори + 14 6
Добра статия! Истината е, че организаторите прецакаха и двете банди. Моите уважения, но няма как да сравнявате Garbage с финландците, нито като история в музиката, нито като изпълнение или присъствие на сцената. Още по-вече, що за хедлайнер е група, чиито половина изпълнения са кавъри на други групи? :/

Добър фест стана, доста глави се отрязаха, хубави спомени, снимки... Ще има за какво да се говори и за напред. И пак да дойдат!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SiXXX 1.07.2019 17:54:22 + 19 1
Е Disturbed ич нямат кавъри. Garbage бяха много добри. Безспорно. И аз искам по дълъг сет на Бодом, ама няма как в такъв комерсиален фестивал, на който повечето хора си мислят че слушат метъл защото знаят Дистърп и Годсмак и още две групи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

George in the Sand 1.07.2019 21:24:37 + 10 15
Миличък, прав си, че е нелепо сравнението между група, продала 250 000 копия от албумите си и световно известна такава, с над 17 000 000(това са милиони) продажби.
Но това е ОК.
Това е олицетворение на мисленето на масата, останала да обитава Територията.
Моите уважения, но неумението да се прави разлика между субективно и обективно е истинската причина за необратимото потъване на тази нация на всички нива. Защото и в другите изкуства е така - не ми харесва, значи е много тъпо.
Между другото, тези, които преди 20 години слушаха Garbage, днес колонизират Марс. Но и тази "новина" не вярвам да промени безпогрешния ти мироглед.
Нищо лично.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SiXXX 1.07.2019 22:33:39 + 18 2
George in the Sand и твоето сравнение е неадекватно. Не може да сравняваш алтърнатив рок група с финландска метъл група. Garbage са много по-радиофонични и са подходящи за много по-широк спектър от хора. Children of Bodom са група с много по малка популярност като цяло и е нормално. Това би означавало, че не са метъл. Особено в по-твърдия регистър. Тях може да ги сравняваш с InFlames примерно. Garbage можеда ги сравняваш с No doubt примерно. По малката популярност е породена от самата специфика на музиката. Иначе уменията им като музиканти са мнооооого сериозни. Не разбирам защо трябва да се сравняват се. Това да не е състезание. Аз съм фен на COB, но не пречи да съм такъв и на Джони Кеш Илина Депеш Мод, примерно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 2.07.2019 01:32:30 + 13 6
Ако тези, които преди 20 години слушаха Гарбидж сега "колонизират Марс" (в случай, че това не е поредната измислица), то тогава какво правят/ще правят феновете на 30 Seconds to Mars??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bodomist 2.07.2019 07:36:48 + 14 2
Не съм ти миличък, жена съм, и не сравнявам нищо. Обикновено хедлайнер на дадено събитие е по- популярната група, която ще събере повече хора и ще донесе повече приходи. Никъде не съм използвала определението "тъп", не ми вменявай изкривеното си мислене. Много хора си тръгнаха преди Garbage, което само доказа грешката на организаторите. Нямаше да стане така, ако Bodom водеха деня. И двете банди щяха да бъдат уважени според ранга им. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bodomist 2.07.2019 07:38:24 + 4 2
Така де, това трябваше да е цитат към George, не знам как се получи. My appologies. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".