ICED EARTH: "Не оправдаваме, нито подкрепяме действията на бунт и насилие на 6 януари"

10 яну 2021, 18:03 ч. 1891 / 7 23
пред./следв.

   Докато полицията и ФБР издирват лидера на ICED EARTH Jon Schaffer за участието му в нахлуването на протестиращи в Капитолия във Вашингтон на 6 януари, останалите музиканти от бандата публикуваха изявление, в което коментират ситуацията.

   Преди всичко те уточняват, че ще излязат с по-конкретна позиция, когато получат необходимата информация и факти. Всичко, което към момента ICED EARTH казват е:

Първото и най-важно е, че ние НЕ оправдаваме, нито подкрепяме бунтовете и действията на насилие, които размирниците извършиха на 6 януари в щатската сграда на Капитолия. Надяваме се, че всички участвали ще бъдат разследвани и предадени на правосъдието, за да отговарят за действията си.

С разбити сърца изпращаме нашата любом и съчувствие на всички, които пострадаха от събитията на 6 януари. Много сме натъжени и поднасяме сърдечни съболезнования на семействата на хората, които изгубиха живота си през този ден. Няма подходящи думи, с които да ги утешим. Знайте, че сме с вас в мъката ви, шока и болката. Изпращаме много любов на всички.

Stu, Luke, Jake, Brent

 

iced earth



Коментари   (23)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Raven Wing 12.01.2021 15:59:31 отговори + 74 44
Преди 5 години имах възможността да се видя с Джон на живо и да поприказваме по-продължително - интелигентен, земен и, да, много директен човек, който има свои виждания (дали спорни или не), които гледа да обоснове с факти или от личен опит (конкретно като говорихме за музикалната индустрия и всичките незакономерности, които вилнеят там).

Като цяло гледам да разделя музиканта от човека, като за конкретно този случай мога да кажа - няма лошо, че е излязъл да протестира, трябва да се разграничи между такива като него и такива като QAnon. За нахлуването на Капитолия - нека си понесе последствията, имайки предвид, че този акт за разлика от един протест, е нарушение на закона. Ако законите им предвиждат затвор за това - ок, така да бъде.

Но понеже смея да твърдя, че до голяма степен знам как мисли Джон, нека да попитам следното - за редица далеч не по-малки злодейства, като:
- Отговорните за измашинираната война в Ирак 2003
- Отговорните за финансовата криза 2007
- Отговорните за Deepwater Horizon
- и особено за най-големия олигарх на последното десетилетие - Цукерберг и всичките тотално безотговорни "лидери" на неговата фима - кога ще има съответните последици?
На мнение съм, че всеки трябва да си понесе отговорността за действията, ама нека да не е "за едни може, за други не".

Както Уак Заилд по-долу спомена - доста хора рухнаха психически покрай тази пандемия, за музикантите не им е със сигурност лесно (както и за много други професии, разбира се) - нямаш възможността да свириш над година и половина пред публика (едното нещо, което ти доставя най-голямо удоволствие в тази професия, и отделно което ти носи реални приходи в днешно време - YouTube и Spotify не са особено шедри , та няма нужда директно да се отписва човек като Джон. Нека бъде оставен човека да прави музика, която е качествена.

Наздраве от мен и Long Live Iced Earth m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Уак Заилд 12.01.2021 20:39:44 + 66 45
Много смислени думи, Raven Wing.

Не мога да добавя нищо, всичко си е казано. В личен план само ще споделя, че всеки си носи своя товар, дали видимо или не - сега разбирам и за Марко от Найтуиш.

Иначе мерси на всички за коментарите, ако някой го прочете това - тежък ден беше и музиката/темата ми даде възможност да по-прочета и полафя.

Raven Wing беше първата песен от Incorruptible, която чух - а Стю е невероятен - не мога да повярвам, че е било преди 4 години. Животът сега е къде по-сложен. Лека вечер.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Raven Wing 13.01.2021 13:38:42 + 65 41
Благодаря ти, Уак Заилд.

И аз съм напълно съгласен с всичко от първия ти коментар, както и от този. Винаги е приятно да си полафи човек с някой от метъл семейството. За мен лично Incorruptible също беше много силен албум, а Стю е наистина голямо откритие (аз лично не бях запознат с него когато е бил в Into Eternity, открих го покрай Iced Earth - като се замисля сега, пичът очевидно държи да е в групи с абревиация IE

Наздраве от мен и дано имаме шанс да гледаме Джон, Стю и компания на родна почва пак някой ден
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Max 12.01.2021 14:16:27 отговори + 5 2
Днес финалната битка започна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kveben 11.01.2021 13:31:27 отговори + 75 39
Със сигурност Jon и останалите от групата ще имат какво да си кажат. Не изключвам вероятността тези четиримата да напуснат и да основат своя група, а Jon да продължи Iced Earth с чисто нови хора. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 11.01.2021 16:45:28 + 65 85
Джон като го хванат, което е неизбежно, е твърде вероятно да го осъдят за тероризъм. Съвсем сериозно. Вече са заведени дела за това срещу десетки хора. С кариерата му като музикант е свършено - което е жалко де, голям китарист е. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

СредноГорски Пътник 11.01.2021 10:22:52 отговори + 55 29
Само два въпроса!
Как така една развълнувана тълпа нахлу в уж една от най-строго охраняваните сгради в света?
Защо кабинетите на висшестоящи фигури са отключени?

За баланс!
Политическите възгледи трябва да се разглеждат отделно от изкуството! В България не е проблем да се възхищаваме на произведенията на Н. Вапцаров, който е бил комунистически терорист, а в демократична Америка се заклеймяват групи, художници, актьори и т.н
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 11.01.2021 14:06:57 + 73 96
Има записи как полицията отдръпва барикадите пред терористите и самоволно ги пуска вътре. Има записи и как полицаи си правят селфита с терористите, понеже им се кефят.
Същевременно пък има и записи как други полицаи се опитват да си вършат работата, обаче като колегите им вече са пуснали говедата вътре, става трудно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfas 11.01.2021 16:02:48 + 11 5
Всичко е измислено предварително за да контролират бай гошо! Каквото и да става, това е обяснението. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Опърпан 11.01.2021 17:02:43 + 52 28
И аз да питам: Тръна като е десен, бай Дъна ляв ли е? Не ги разбирам много нещата оттатък гьола.
И да кажа, че поезията на Вапцаров е такава, защото той е бил точно такъв какъвто е бил и е бил от правилната страна на борбата, където са били и генерал Заимов и Георги Григоров и още много герои разстреляни в името на царъ. Можеш да прочетеш За кого бие камбаната на Хемингуей.
Iced earth ще оцелеят!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 10.01.2021 21:35:33 отговори + 55 29
Абосолютно не се интересувам от политика, но когато стават такива неща в България, това би било "законно изразяване на мение", "полицейско насилие" и т. н. Пък ако застрелят някого, още повече при подобна ситуация като с тази жена, не ми се мисли какво ще стане. Обаче в Щатите убиват и после търсят останалите по списък. Само на мен ли ми се струва, че нещо тук не е наред? Извинявам се, ако на някого му е неприятно, както казах, абсолютно аполитичен съм, просто наблюдение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


не знам 10.01.2021 22:08:52 + 68 102
Какъв точно ти е въпроса? Полицаят, който е и застрелял жената е отстранен и се води разследване как точно се е случило. Или искаш амнистия за останалите ванали, защото един от тях е бил застрелян? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

птеродактил с ориз 12.01.2021 10:42:21 + 4 0
Доколкото знам, застрелялият жената не е полицай, ами от тяхното НСО, така да го наречем.
Полицейската охрана в случая е пуснала тълпата, за да не се налага откриване на огън, поради простия факт, че твърдо решена да влезе някъде тълпа, ще влезе или покрай охраната, или през нея.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Adipocere 10.01.2021 21:19:27 отговори + 81 61
С осем ръце за Димитър Лазаров! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

JM Wolf 10.01.2021 20:04:51 отговори + 55 29
Явно не сте много наясно, но Jon Schaffer е Iced Earth, той коли и беси. Тези 4-та пичове са наемници и никога не са имали право на глас в групата. Така е било и с предишни членове така ще е и занапред , ако изобщо Iced Earth оцелее след тези глупости! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Димитър Лазаров 10.01.2021 18:43:21 отговори + 129 104
Това е жалката реалност - трябва да се оправдават като ученички, за да получат ангажименти в отровената с политкорестност индустрия. Джон е единствения оригинален член и без него групата приключва.
П.С. Джон Шафър не е направил нищо лошо!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHeadbanger 10.01.2021 19:56:55 + 108 84
Напълно съм съгласен с мнението ти.Почти съм сигурен,че в момента се прилага натиск върху бандата...На принципа- разделяй и владей...Сега впрочем Джон ще разбере що за колеги е избрал...Дали приятели или кариеристи... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бензин 10.01.2021 18:24:47 отговори + 96 122
Като участваш в метежи ще плащаш за пораженията не може да се толерира вандализъм. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Based Doomer 10.01.2021 21:14:53 + 97 68
Би ли казал същото за бунтовете на BLM и Антифа през лятото? Защо ли имам чувството, че знам отговора... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 11.01.2021 00:31:31 + 81 105
Аз няма да имам никакъв проблем с това отпадъците от Антифа да бъдат изловени и съдени за извършените безчинства, между другото, обаче викам да има разлика между тогавашната ситуация, която беше отприщена от абсолютно безсмисленото убийство на безпомощен човек, окован в белезници, и нападението на Капитолия, което беше подкокоросано от действащия президент на САЩ, защото този действащ президент е малоумник с комплекс за малоценност, вероятно защото няма никакви свои постижения за целия си прекалено дълъг живот, и не може да си признае, че е загубил честно. (И не, прочее, няма доказателства за измами при изборите. Ако имаше, досега действащият президент и партията му да са се възползвали от тях - не е като да са някакви безвластни аутсайдери, дори напротив.) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 11.01.2021 01:22:35 + 73 115
Именно. Тръмповските мекерета тука наистина имат лоботомия. Как се "крадат" избори от някой, който е на власт? Тъкмо обратното е. Този, който е на власт има и средствата и въможността да фалшифицира изборите.
БГ червената паплач от доста време насам какво не спира да нарежда? Правителството да осигури честни избори. А не обратното. Че видите ли Боко е на власт, ама ще дойде Корнелка да му "открадне" изборите.
Но не е лесно. Да си полу-грамотен и полу-разумен представител на "висшата раса" със сигурност ангажира непрекъснато единствената ти мозъчна клетка.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RockPro 10.01.2021 18:15:17 отговори + 78 114
Клекнаха, след като лейбъла и промоутър и те започнаха да ги описват и анулират участията им на тазгодишните фестивали. Ще има нов китарист! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Уак Заилд 10.01.2021 18:29:55 + 63 36
Ще бъде трудно. Шейфър за Iced Earth е като Харис за Мейдън. Предполагам. че държи голяма част от авторските права. По-скоро е това да е краят на групата. Съжалявам, ако е така - Incorruptible беше много силен, а се говореше за преиздаване на каталога на групата. А иначе, политическите му възгеди не са нищо ново - старничния му проект, Sons of Liberty даже беше, що годе сносен. Но миналата година беше тежка и много хора рухнаха, както здравословно, така и психически. Както казах, съжалявам - не знам що за човек е, но всички тези новини са кофти. Бъдете здрави. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".