IMMORTAL с първо официално изявление за конфликта с Abbath

3 дек 2015, 16:53 ч. 1331 / 9 7
пред./следв.

   През ноември Патентната служба на Норвегия разреши спора между Demonaz и Horgh и бившия им колега Abbath за името/марката на култовата блек метъл банда IMMORTAL. Сега двамата оставащи в бандата членове дават първо официално изявление около ситуацията. То гласи:

Конфликтът не беше за това, че някой е напуснал групата, както твърдеше Abbath. Всичко беше заради личните му проблеми. Той отменяше репетиции и спираше развитието на бандата през много дълъг период от време. Ние бяхме принудени да се спречкаме с него за това.

Наскоро Abbath каза пред австралийски сайт, че сме искали всичко да се случва по нашите разписания и сме заявили, че той трябва да влезе в клиника за рехабилитация.

По негова вина бандата трябваше да насрочва наново репетициите непрекъснато. Дори и тогава той не се появяваше. Той каза на на групата, приятелите и семейството си, че трябва да влезе в клиника отново. Преди това той се бе лекувал успешно. Предложихме му и този път да го изчакаме. За съжаление, той промени решението си .

Вместо да се опитва да разреши проблемите си, той се промъкна зад гърбовете ни и тайно подаде заявления за собственост върху логото и името на групата. Трудно ни бе да повярваме, че проблемите му го доведоха дотам.

Когато в групата разбрахме за опитите му придобие правата, той изведнъж се превърна в соло изпълнител. Обвиненията му срещу бандата пред медиите се променяха всеки ден. Феновете започнаха да се съмняват в неговата версия и питаха нас какво наистина се случва.

За съжаление, ние трябваше да чакаме съдебният процес да завърши, за да направим изявление. Неговото искане за собственост върху правата бе отхвърлено от Патентната служба през ноември 2015 г. Една от причините бе, че той е участвал в композирането само като съавтор на музиката на IMMORTAL. Той няма никакво участие в текстовете или имената на албумите. Факт е, че музиката ни винаги е била резултат от раотата на бандата като цяло.

IMMORTAL ще запишат дългоочаквания си нов албум през 2016-а и той ще бъде издаден от "Nuclear Blast Records"
Подготвени сме добре и очакваме да редставим новия си материал пред феновете. Не сме искали да бързаме, а да си дадем достатъчно време да направим още един албум на IMMORTAL на високо ниво.


Скоро ще има още новини.

 

 

   И докато Demonaz и Horgh (на снимката) все още подготвят бъдещата си творба, ABBATH ще издадат своята на 23 януари 2016 г., а три дни по-късно - на 26 януари ще дойдат за първи концерт в България (поръчай билет онлайн).



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


чичо Харалампи 3.12.2015 22:24:23 отговори + 6 5
Имах щастието да гледам на живо Immortal и макар, че не съм им голям фен останах много доволен. Все си мисля, че такива раздели с емблематични членове на известни банди, рядко са довели до нещо по-добро. Последният им албум с Абат показва колко са се изчерпали и не смятам, че Demonaz и Horgh ще направят нещо впечатляващо. Времената на блек метъла отминаха, някои банди спряха когато трябва, някои продължиха в друга посока, някои пък се излагат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Га бо 3.12.2015 21:37:13 отговори + 2 1
Не знам, ама за такъв вокал ще има да чакат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 3.12.2015 20:20:50 отговори + 1 2
Аз съм на страната на Абат.Хубавото е че ще има две групи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

плейхот 3.12.2015 18:39:36 отговори + 5 1
комерсиален бляк Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 3.12.2015 18:38:07 отговори + 3 1
Каквато и да е истината вече имаме Immortal x 2 или ABBATH x 2 или стар Immortal и ABBATH Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


sodomit 3.12.2015 18:06:17 отговори + 9 0
Блек метъл сапунка - и това доживяхме Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Glaurung 3.12.2015 17:37:54 отговори + 9 1
Тежки времена настанаха на Север. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".