IRON MAIDEN и SOUNDGARDEN са 4-и и 5-и в гласуването на феновете за Залата на славата на рокендрола

30 апр 2023, 08:28 ч. 1766 / 29 4
пред./следв.

   Обявиха резултатите от гласуването на феновете за тазгодишния прием в американската Зала на славата на рокендрола. Първите пет изпълнители ще бъдат включени в "бюлетините", с които се избират "випускниците".

   На първо място във вота на феновете е Джордж Майкъл с малко над 1 млн. гласа. Втора е Синди Лоупър с 928 000 гласа. На трето място е Warren Zevon с 634 000 гласа. На последните две места са IRON MAIDEN и SOUNDGARDEN, които имат съответно 449 000 и 427 000 вота.

   Очаква се окончателната селекция от изпълнители да бъде обявена следващия месец, а церемонията по въвеждане на избраните ще се случи през есента. Въпреки че Залата се определя като "рокендрол", то отдавна за приетите в нея групи и музиканти няма стилови ограничения. Традиционно европейски банди с безспорно легендарен статус трудно и с голямо закъснение намират своето място в Залата. Тези обстоятелства водят дотам, че мнозина музиканти открито неглижират присъствието или отсъствието си от Залата.

 

iron maiden



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Trapeze 1.05.2023 09:41:24 отговори + 7 1
Ами то и Бетовен да номинират за залата на славата (а приносите му към рока и метъла са безспорни), пак ще бъде изпреварен в гласуването от някой американски кънтри или рап идол. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 1.05.2023 08:40:25 отговори + 1 1
Мдааа...и от първите 3 номинации, само Зевон има нещо общо с рока. Хамериканска му работа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 30.04.2023 12:56:12 отговори + 3 2
Феновете избират, но не номинират. Дава се списък за кого може да се гласува и те си избират.
Ако феновете имаха свобода да номинират - от 1 милион гласа щеше да има 500 хиляди различни номинирани
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 30.04.2023 12:24:07 отговори + 3 5
Феновете на Йоргос Кириакос Панайоту защо не го номинираха приживе или до сега? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".