Излиза сборен албум на P.I.F.

12 фев 2021, 13:37 ч. 830 / 7 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Сборен албум с най-добрите Слънчеви и Облачни песни ще пусне група P.I.F. на 26 февруари. В двойният диск ще намерят място поетични саундтраци на тъгата като "Приказка", "Невидимо дете" и "Обещавам", както и събуждащи усмивката мелодии като "Юли", "Колело" и "Вали". Албумът вече е достъпен за предварителна продажба в онлайн магазина на издателя Монте Мюзик, което дава възможоност на фенове на групата да станат едни от първите му притежатели. Проектът е подкрепен медийно от Бг Радио и Z Rock.

Колекцията CD 1 „Облачно“ и CD 2 „Слънчево“ излиза по-малко от два месеца след като Димо Стоянов изгуби битката с корона вируса. Смъртта му разтърси артистичната гилдия у нас, а огромната вълна на съпричастност в обществото към съпругата му Люба Пиперова и двете му дъщери, на 1 и на 6 годинки, надмина не само очакванията, но и медийната популярност на групата. „Шокът от загубата му ни остави безмълвни. Липсата му отвори в нас емоционална дупка за цял живот.“, споделя Иван Велков, китарист и ядро на групата от самото й основаване. “Едно от първите решения, които взехме с момчетата и с Люба след цялата случка, бе да издадем този Best Of в памет на Димо. Вярваме, че публиката ще го приеме като празник на всичко, което беше той – светла душа, изключителен приятел, артист, който твореше без его. Той никога не се е смятал за рок звезда. Обичаше да казва, че работи „ощастливител“., добавя Иван.

За фен базата на P.I.F. двойният сборен албум ще бъде истинска колекционерска придобивка, тъй като в търговската мрежа дискографията им отдавна е изчерпана и да намериш на физически носител някой от петте им проекта до момента е почти невъзможно.

В двойното CD с най-добрите слънчеви и облачни парчета на P.I.F. влизат общо 30 заглавия, сред които и новия сингъл на бандата „Дуел“. Премиерата на видеото в YouTube е на 12.02. То е заснето преди време, както винаги на принципа „От приятели за приятели“ на групата, и е последното неизлъчвано с участието на незаменимия й фронтмен Димо Стоянов.

През май музикалното му наследство ще се увеличи с новият албум P.I.F. 6, чиито вокали артистът записва в домашното си студио буквално до момента преди да бъде хоспитализран.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".