Изследовател откри "най-метъл" думата в английския език

31 юли 2016, 18:18 ч. 3593 / 3 25
пред./следв.

   Блогърът с научни наклонности и с псевдоним Degenerate State е провел мащабно изследване с цел да открие "най-метъл" думата в английския език, а и в света, доколкото в по-голямата част от този жанр се пее именно на английски.

   За основа е използван сайтът www.darklyrics.com, на който са поместени 222 263 текста на песни на 7364 рок и метъл банди. Бройката на албумите е над 22 000. Използвайки статистически методи, Degenerate State е направил списък с най-често срещаните думи в лириките. Едно от откритията на изследователя е, че FIVE FINGER DEATH PUNCH е групата, в чиито текстове най-често се срещат псувни. "Най-малко метъл" думата е particularly, а "най-метъл" думата в света е... burn. В челото на класацията са още criesveins и eternity. Ето кои са и двадесетте "най-метъл" думи:

01. Burn
02. Cries
03. Veins
04. Eternity
05. Breathe
06. Beast
07. Gonna
08. Demons
09. Ashes
10. Soul
11. Sorrow
12. Sword
13. Goodbye
14. Dreams
15. Gods
16. Pray
17. Reign
18. Tear
19. Flames
20. Scream

 

metal crowd



Коментари   (25)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ганчо 20.05.2020 11:55:38 отговори + 0 1
Забравихте и Слипнот. "Най-метъл" групата на света. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефанов 1.08.2016 15:29:11 отговори + 7 0
Някои хора спорят по религиозни въпроси. Други - по идеологични. Има хора, които спорят дали във вселената има интелигентни форми на живот.

Ние обаче сме по-ербап от всичките накуп. Ние спорим дали дадена дума е достатъчно "метъл". С "фактите, доводите" и всичкото там останало, както си му е правилно в една дискусия. Да.


Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Горан 1.08.2016 14:43:14 отговори + 5 1
А, бе човека е блогър с научни наклонности, не е учен и не е някаква институция за научно-изследователска дейност в областта на метъла. Извадката си му е чисто статистическа. Във текстовете на Дио например има и дракони, и замъци, и тирани, и заклинания, само в неговото творчество има по-богат набор от изброените топ 20 метъл думи, но едва ли има някакво голямо значение, както и всяка статистика впрочем. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 1.08.2016 11:07:53 отговори + 11 6
Има думички като Veins (вени), Cries (плачове), Tears (сълзи), Sorrow (тъга) и Goodbye (сбогом)... но не думи като FIGHT, KILL, DIE, POWER, METAL, STEEL, DESTROY, WARRIORS, BLOOD и прочие! Ни DARKNESS, ни SHADOWS! Ни FIRE, ни DRAGON! Ни HELL, ни VALHALLA (макар да не са синоними)!

Този блогър само групички като KoRn и Asking Alexandria e слушал! Женчо! Позьор! Аматьор! Половината думи дори не са метъл! Едва ли не изкара всички воини на Истинския метъл група депресирани емонца, слушащи бой бандите на MTV! Този човек е за съд!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 1.08.2016 11:21:03 + 9 2
Вие не четете ли? Или сте натурални дебили? Човекът е събрал текстовете на 200 хил. песни. И извадил най-използваните думи. Какво слуша той и какво слушате вие и какви са мокрите ви сънища НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. Това е СТАТИСТИКАТА, това е положението.
Ако не вярвате - съберете същото количество песни групи и албуми и си извадете "вашите" най-изполвани думи.
Без извинение - малоумници.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 1.08.2016 11:40:24 + 6 5
Има страшно много не-метъл "метъл" групи, позиращи като метъл, употребяващи страшно много не-метъл думи в не-метъл текстовете си, залъгващи не-метъл "метъл" слушателите, че това, което слушат е метъл, макар да не е. Справка: MTV. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 1.08.2016 11:49:32 + 7 2
И какво общо има MTV с това какви текстове влизат в Дарк Лирикс?
Хората там са си написали:

Dark Lyrics is the largest metal lyrics archive on the Web.
( if you're looking for rock/pop lyrics, go here )

Но българските "умници" не знаят нито да четат, нито да схващат написаното. Знаят само да плямпат наизуст тяхните си глупости.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 1.08.2016 13:29:20 + 8 5
Първо, този сайт ми беше напълно неизвестен, докато не влязох в него за пръв път преди малко.

Второ, именно MTV популяризира глем метъла, ню-метъла, деткора, превърна метълкора в шега и какво ли още не. Затова ги споменавам, защото тяхната идея за метъл са бой банди, ревящи затова колко нещастни са и именно от тази и подобни телевизии популяризират разни позьорщини като KoRn, Marilyn Manson, Bring Me The Horizon, Of Mice & Men и подобни.

Трето, когато влязох за пръв път в този сайт, в който лъжливо пише, че "ако искате рок/поп текстове отидете тук" (което препраща в друг сайт), написах в търсачката всички позьорски групи, за които съм чувал - и намерих повечето. Искам да кажа, че в сайта има именно ню-метъл, метълкор и деткор групи, а от 2000 насам такива банди се появяват по път и над път.

Главните им тематики на тези жанрове са "колко съм нещастен", "колко съм неразбран", "колко мразя родителите си", "колко мразя себе си", "Марийка от седмия етаж ме заряза и ми разби сържето, затова ще наводня наоколо със сълзи, ще послушам Линкин Парк и после ще си прережа вените, защото вече не ми дреме!" и всякакви подобни емо лигавщини, които нямат нищо общо с метъла. И такива текстове ИМА в сайта! И такива групи СЕ водят "метъл"! И такива групи СА се навъдили навсякъде, понеже това е популярно! И техните текстове СА считани за "метъл" от определени хора!

Също понятията рок и метъл са доста относителни. За мен е обидно бой банди като Asking Alexandria и Bring Me The Horizon, които са всичко друго, но не и метъл, да са включени в този сайт, но не групи като LED ZEPPELIN, които са безкрайно повече метъл от гореспоменатите групички и едни от бащите на жанра.

В Encyclopedia Мetallum, което накратко е IMDb-то на метъла, са включени неща като текстове, биографии, жанрове, тематики, локации и различни теми за известни и неизвестни МЕТЪЛ групи от цял свят. Можеш да търсиш нови групи по тематика, жанр, държава и т.н. Изрично забранени са (и биват изтривани) глем метъл, ню-метъл и -кор групите и жанровете. Единственото изискване за една група да бъде въведена в този сайт, е да има поне един издаден МЕТЪЛ албум, дори да са сменили жанра си или да са от друг такъв.

В сравнение с Encyclopedia Metallum, сайт за МЕТЪЛ, Dark Lyrics e просто смехотворен, имайки предвид какви групички можеш да намериш в него. Този сайт просто има грешна представа за това що е метъл и що не е и не мисля, че е добър източник за такива проучвания. Резултатът щеше да бъде коренно различен, ако статистиката беше направена в Encyclopedia Metallum или подобен сайт само и единствено за МЕТЪЛ.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 1.08.2016 13:58:31 + 7 4
Чудесно. Върви и си направи твое проучване и статистика от Encyclopedia Мetallum. И тогава говори.

Но хайде да видим как описват естеството на този сайт неговите създатели:

"the Internet's central database for all that is 'tr00' in the metal world"

Та значи - ти оспорваш настоящата статистика, защото не е "tr00".

Колкото и да не ти се иска - метълът е повече от това. И Dark Lyrics включва по-широк диапазон метъл банди от Енциклопедията.
Бой банда не е жанрово определение. Бой банда може да има и в рапа, и в попа, и в рока, и в метъла. Рап и поп бой бандите са или не са рап и поп? Са. Но метъл бой бандите не били метъл. Защо? Защото ограниченият мозък на няколко тр00та "мисли" така.
Но не е така
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 1.08.2016 14:38:58 + 10 0
Анти-терлик, стига се филмираш кое е метъл, кое не е метъл, вече ставаш смешен, надмина анти-елека по глупости. Остави хората да слушат каквото си искат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 1.08.2016 15:20:07 + 7 4
"the Internet's central database for all that is 'tr00' in the metal world"

Това описание е от репортер на Nashville Scene, не създателите на Encyclopedia Metallum. И да, вярно е! В този сайт има Истински метъл и единствено Истински метъл! Без емота! Без женчовци! Без позьори! Без бисквитени чудовища! Без тенекиени глави! Без меки китки! Без маргаритки! МЕТЪЛ! Истински МЕТЪЛ!

Да, оспорвам тази статистика, понеже половината думи НЕ СА МЕТЪЛ! Както и един голям процент от групите в проучването! С удоволствие бих направил собствено проучване, ако знаех как, по възможност с помощта на сайт, където емота няма. А пък и всички знаем коя е най-метъл метъл думата... MATAL.

Ето и значението на бой банда според Wikipedia:
"Бой банда (или бойбанда) е узикална група от млади момчета, обикновено в тийнейджърска възраст или в началото на 20-те си години, пеещи любовни песни предимно маркетирани (в момента не мога да измисля как да преведа тази дума) към млади момичета (бих добавил, че в метъла няма място за бой банди!)"

(разбира се не е задължително всички песни да са любовни)

Да, може да е както рап, така и поп, но бой бандата си е бой банда - млади момченца, пеещи лигави песни за младите си фенкиВ! Изненадващо бой бандите нямат много фенове, които да са на повече от 15 и които да не са от женски пол. В метъла няма място за бой банди! В (истинската) рап музиката също между другото!

Терминът "бой банда" става популярен през 90-години на миналия век, когато от определена телевизия решават да съберат няколко сладникави за женското око момченца, да ги облекат по последни модни тенденции, да ги научат на танцови движения и да наемат хора, които да им пишат песните - лигави, любовни, тийнейджърски песни без много вложена в тях мисъл. Талантът няма да е от значение, понеже фен базата ще бъде главно от малки момичета на възраст между 7 и 15 години, които не се интересуват от добра музика. Задачата на бой бандите е да накарат младите си фенки (за жалост и фенове) да се чувстват специални и да ги убедят, че без значение колко кутии за бонбони ще изядат, те винаги ще бъдат до тях (и подобни лигавщини). Обикновено феновете на бой бандите просто... порастват... и спират да слушат такава музика. Между другото в метъла няма място за бой банди!

Накратко бой банда означава трима, четирима, петима или повече Джъстин Бийбъра събрани на едно място. Backstreet Boys, NSYNC, One Direction, Five Seconds Of Summer, The Jonas Brothers - това са бой бандите, за които мога да се сетя. За жалост има много други... (предизвиквам те да ги прослушаш) В метъла няма място за бой банди.

За жалост в средата на 90-те години, малко след като от гореспоменатата телевизия разбират, че бой бандите са печеливш бизнес и след като гръндж движението е вече на системи... БОЙ БАНДИ СЕ ПОЯВЯВАТ И В МЕТЪЛА!

Месеци след като Кърт Кобейн се самоубива с него умира и интереса към гръндж музиката, а само месеци след това от KoRn издават дебютния си албуми (който в никакъв случай не е метъл), чиято тематика е тийнейджърски гняв. KoRn създават собствена революция с текстовете си за това какви емота са и така се заражда ню-метъла, чията тематика е точно това - какви емота са. Това не е метъл!

Хиляди депресирани тийнейджъри започват да слушат KoRn и от гореспоменатата телевизия разбират, че както бой бандите, така и ню-метъла е печеливш бизнес... и затова ПРОИЗВЕЖДАТ десетки клонинга на KoRn, но с визията и текстовете на бой бандите, наричайки това извращение "метъл". Появява се и Мерилин Менсън, който също е емо, макар да не е ню-метъл. Това не е метъл!

През 2000 година, когато всичко по MTV e ню-метъл, Linkin Park издават дебютния си албум и това само по себе си създава революция в "метъла". Албумът им променя всички представи за това що е метъл и що не е - и не в добрия смисъл (повярвай ми, чел съм всички текстове). Разбити сърчица, проблеми с мама и тате, проблеми в училище, изолация... теми, които са всички друго, но не и метъл.

В продължение на 10 години ню-метъл бой бандите успешно позорят името на МЕТЪЛ музиката и МЕТЪЛ феновете, но евентуално интереса към жанра спада към средата а 2000-те. Какво правят от MTV? Дърпат щепсела и дават зелена светлина на метълкора (който технически погледнато е поджанр на хардкор пънк, не метъл), като до ден днешен това е може би най-популярния поджанр в "метъла". Същите текстове, но дори по-агресивни и лигави (някой пич го беше описал като "агресивен хомосексуализъм"). Същите момченца, но с дори по-емо визия, потници и ръкави с татуировки. Същаия маркетинг, но дори по-натрапчив. Музика, насочена главно към депресирани тийнове.

Също бих искал да кажа, че МЕТЪЛКОРА не винаги е бил боклука, който е днес. Макар да не съм фен, този жанр съществува от края на 80-те години и тогава групите са били ГРУПИ, не бой банди. Днес метълкора е жалка пародия на себе си, благодарение на MTV. Сравни група като Hatebreed с Asking Alexandria и ще ме разбереш по-добре.

Преди около 7-8 години се появи нова тенденция - да съчетаем дет метъл с харкор пънк! Ражда се деткора, пряк наследник на метълкора, който дори няма да коментирам.

Знам колко банално ще прозвучи, но когато опира до масмедиите, нито метъл музиката е МЕТЪЛ, нито пънк музиката е ПЪНК, нито рок музиката е РОК, нито рап музиката е РАП, нито поп музиката е ПОП. Когато опира до масмедиите днес, музиката вече не е МУЗИКА, а един голям фалш! Не, това не е никаква "еволюция"! Това е ДЕВОЛЮЦИЯ!

Не можеш да наречеш лигльовци като Bring Me The Horizon метъл, когато групи като Iron Maiden и Amon Amarth съществуват!

Не можеш да наречеш One Direction рок, още по-малко да ги сравняваш с Бийтълс, както правят някои от фенките им! Не можеш да сравниш Джъстин Бийбър или Майли Сайръс с МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН!

Не можеш да наречеш позьори, пеещи за пари, коли и жени, като Лил Уейн и Ники Минаж рапъри, имайки предвид, че рапът някога е бил музика за живота и борбата за оцеляване в гетото.

Масмедията се опитва да убие качествената музика, като до голяма степен успява, но такава винаги ще има! Опита се да убие рапа, но рапът отново набира скорост! Опита се да убие поп и рок музиката, но и те ще се завърнат с пълна сила един ден! Истинския метъл е безсмъртен и никога няма да умре, без значение колко емота и позьори се опитват да го убият! И ако това, с което ни тъпчи масмедията е преработен боклук, то на ъндърграунд сцената винаги ще се намери нещо хубаво, уникално и ИСТИНСКО към музиката, без значение от кой стил е (не, не съм хипстър!)

Слава на Истинския метъл!

Слава на Истинската музика!

Смърт на MTV!

Това е от мен. Малко се унесох, за което се извинявам и поздрав с Dead Sara - Weatherman

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 1.08.2016 15:30:59 + 6 2
Оф нямам време вече да се занимавам с твоите глупости.
Спирам да те чета още тук, с което сам опровергаваш собствените си дивотии:

"Без меки китки!"

Веднага ти давам две особено tr00 и популярни групи с меки китки. Джудас и Горгорот с Гаал. Със сигурности има и още много tr00-та, които са меки китки.

Дотук, мойто момче. Дотук с дивотиите ти.

А кое е по-позьорско - да пееш за дракони, елфи и джуджета или да пееш за любов?
Любовта съм я виждал и изпитвал. Дракони, елфи и джуджета не съм виждал. И никой не е виждал. Според мен пък е по-позьорско да пееш за измислени фантастични създания отколкото за реални неща.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 1.08.2016 15:55:23 + 4 4
Меки китки и маргаритки - Аскинг Александрия, Бринг Ми Дъ Хорайзън, Папа Роуч, Сюисайд Сайленс, Уан Ерекшън (водят се рок все пак)...

МЪЖЕ - Роб Халфор, Гаал, Фреди Меркюри...

Научи разликата!

"...А кое е по-позьорско - да пееш за дракони, елфи и джуджета..."

Не, няма лошо в любовните песни, макар обикновено се наричат БАЛАДИ в метъла, които обикновено имат дълбок и смислен текст, НЕ прости и лигави текстове присъщи за бой банда, насочени към 14-годишната аудитория, от които се състои 90% от албума (справка: пусни си ранните песни на Линкин Парк)!!!

А какво лошо има в драконите, елфите и "джуджетата" (наричат се малки хора)?! Тук спирам да споря с теб, защото съм абсолютно сигурен, че си анти-елека под прикритие. Човек без въображение...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 1.08.2016 15:57:54 + 2 4
Меки китки и маргаритки - Аскинг Александрия, Бринг Ми Дъ Хорайзън, Папа Роуч, Сюисайд Сайленс, Уан Ерекшън (водят се рок все пак)...

МЪЖЕ - Роб Халфор, Гаал, Фреди Меркюри...

Научи разликата!

"...А кое е по-позьорско - да пееш за дракони, елфи и джуджета..."

какво лошо има в драконите, елфите и "джуджетата" (наричат се малки хора)?! Тук спирам да споря с теб, защото съм абсолютно сигурен, че си анти-елека под прикритие. Човек без въображение...

"...или да пееш за любов?"

Не, няма лошо в любовните песни, макар обикновено се наричат БАЛАДИ в метъла, които обикновено имат дълбок и смислен текст, НЕ прости и лигави текстове присъщи за бой банда, насочени към 14-годишната аудитория, от които се състои 90% от албума (справка: пусни си ранните песни на Линкин Парк)!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Deepak Kumar 1.08.2016 08:48:44 отговори + 10 4
Абе що го няма смоука в класацията? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


cronos 31.07.2016 23:56:46 отговори + 6 3
Абе ква емотия е това, че veins e na 3то място. Тоя каква точно статистика е ползвал... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 31.07.2016 23:16:47 отговори + 4 7
Дивотията край нема... Кефи ме седмото место на Gonnа. А па 5 пръстета дръж го здраво пунш и те у класацията, много пцували. Аре у лево, бе! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 31.07.2016 21:24:44 отговори + 9 5
Вие и след избори ли така неадекватно реагирате?
И като изтеглят числата от тото и ваште ги няма, питате ли що не са изтеглени?
И ако седнете във вегетариански ресторант питате ли къде са пържолите?
Още малко и от тук ще може да се направи изследване за ниския интелект на някои фенове на метъла.....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Borgob 31.07.2016 21:03:31 отговори + 6 7
ами Satan Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пипи Дългото Чорапче 31.07.2016 21:21:47 + 4 5
Много добър въпрос! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Burkana 31.07.2016 20:33:19 отговори + 11 5
Наи метал думта е Destruction!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Пипи Дългото Чорапче 31.07.2016 21:22:26 + 11 6
Плюс SODOM & KREATOR \m// Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Злобчо 31.07.2016 18:31:16 отговори + 8 10
Този идиот е забравил и Satan... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 31.07.2016 18:40:33 + 15 6
Може би ти си идиот. Тука става въпрос за статистика. Ако не знаеш какво е това - просвети се. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 31.07.2016 18:24:54 отговори + 32 2
Няма blood, а sword е чак на 12-то място. Manowar не трябва да се отказват сега! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".