Jeff Waters си спомня гостуването с ANNIHILATOR в София на "Loud Festival 2012"

2 мар 2021, 14:08 ч. 903 / 2 5
пред./следв.

   Много музиканти споделят в интервюта, че когато са на турне често дните и нощите, държавите и градовете, в които свирят, случките, които ги съпътстват, и т.н. се сливат в една трудноразличима поредица от места, лица и събития.

   Но понякога отделни спомени са много ярки и остават с години, а и за цял живот. Фронтменът и лидер на канадските траш метъл ветерани ANNIHILATOR Jeff Waters публикува в социалната мрежа "Фейсбук" кратък текст, в който разказва за своето преживяване по време на втория ден от "Loud Festival 2012" (3 юни), който се състоя в парка до Терминал 2 на софийското летище.

   Големите хедлайнъри на деня, както и на целия фестивал, бяха американските траш метъл титани SLAYER. Макар и без отишлия си година по-късно китарист Jeff Hanneman и с Gary Holt от EXODUS не негово място, квартетът бе все още близо до класическия си състав, доколкото на барабаните бе вездесъщият Dave Lombardo. Именно с двамата гореспоменати негови колеги е свързан споменът на Waters. Ето какво казва той:

Това къртеше. Спомням си, когато Gary Holt дойде при мен и ме попита може ли да използва моите V-та [китари "Flying V", бел. прев.], тъй като неговите не бяха качени на самолета. В последната минута китарите му пристигнаха... Почти ми се искаше да ги скрия, за да свири той с моите, хахаха! Също си спомням много добре как Dave Lombardo гледаше към мен отстрани на сцената и вероятно си мислеше "Какъв чудак е този Waters!", защото аз свирех на въздушни барабани през целия им сет.


   По-паметливите от вас вероятно ще си спомнят, че основните коментари след двудневното събитие с дни и седмици бяха на тема дъжд и кал и можело ли е и трябвало ли е организаторите от "Loud Concerts" почти да "бетонират" тревата, за да не е кален теренът, когато завали по-силен дъжд. А как ви се струва сега да можехме да гледаме отново подобен фестивал? Било то на жега, студ, дъжд или сняг... 

 

loud festival 2012

jeff waters



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


maxXx 4.03.2021 16:23:58 отговори + 2 1
Мнооого як фест беше!
Annihilator и до ден днешен са ми една от любимите банди! Поздрав с "Armed to the Teeth" m/
Само хубави спомени от там!

Първия ден бях с едни стари, много тънки маратонки, които директно изхвърлих.
Втория ден бях с кубинките :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kuzman 4.03.2021 15:58:34 отговори + 4 0
И аз си го спомням! К'ва кал беше..., пък как са напих с уиски и бира, майкоууу... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHeadbanger 2.03.2021 17:53:13 отговори + 6 1
Брутален беше фестивала с убийствени банди.А и имаше и други забавления... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Опърпан 2.03.2021 15:29:12 отговори + 14 2
Феста в блатото. Само корави групи. Наистина незабравимо преживяване! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

666 2.03.2021 14:28:44 отговори + 8 1
Най - якия фестивал в България! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".