Jimmy Page казва, че не е чувал песента на SPIRIT, за която твърдят че има плагиатство в "Stairway to Heaven" на ZEPPELIN

28 фев 2016, 21:55 ч. 779 / 6 3
пред./следв.

   През миналата седмица китаристът на LED ZEPPELIN Jimmy Page е декларирал пред американския съд, че "никога не е чувал" песента на SPIRIT от 1968 г. "Taurus". Наследниците на китариста на SPIRIT Randy California твърдят, че в класиката на ZEPPELIN "Stairway to Heaven" е използвана част от "Taurus" и обвиняват легендарната британска банда в плагиатство. Двете групи са имали съвместен концерт именно през 1968-а. В декларацията на Page се казва, че до 2014-а, когато бе даден ход на делото, не е чувал композицията на SPIRIT, нито си спомня да ги е гледал на живо. Освен това, Jimmy заявава, че в спорното начало на "Стълбата" е използвал китарни техники, които са познати на всеки ученик по китара, а самият той е усвоил много преди 1968 г.

   Предстои да бъде оповестено решението на съда в САЩ. Тъй като "Stairway to Heaven" е една от песните, на които се правят най-много кавъри, се смята, че нейната стойност е 560 млн. долара.

 

jimmy-page



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Danny Carey 29.02.2016 19:46:19 отговори + 0 0
Баси, парчето си е директно гепено от Пейдж. Няма начин да не е чул оригинала. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име или псевдоним (задълж 29.02.2016 10:51:57 отговори + 0 0
Плащай! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зиги 29.02.2016 09:01:13 отговори + 2 1
Сега като най-накрая ги осъдят и ще чуе. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".