Joe Lynn Turner за завръщането на Ritchie Blackmore към рока: "Феновете заслужават повече от кавър банда"

21 фев 2016, 21:29 ч. 3115 / 10 38
пред./следв.

   Бившият вокалист на RAINBOW и DEEP PURPLE Joe Lynn Turner обсъжда предстоящото завръщане на легендарния китарист Ritchie Blackmore към рока с няколко концерта това лято. В последните години неведнъж се появяваха слухове за реюниън на RAINBOW, в чиято основа често бе именно Turner. В крайна сметка той няма да бъде част от предстоящите събития, за които Blackmore ще се възползва от услугите на неизвестния доскоро певец Ronnie Romero (LORDS OF BLACK). Съставът се допълва от клавириста на STRATOVARIUS Jens Johansson, барабаниста на BLACKMORE'S NIGHT David Keith и басиста Bob Nouveau.

   Коментарът на Joe за тази формация в интервю пред Eddie Trunk е доста критичен. Според TurnerRitchie "прави грешка" с този лайнъп, човек с неговия статус "заслужава много повече", а феновете не бива да слушат и гледат "кавър банда". Певецът споделя, че се е надявал на "автентичен" реюниън на RAINBOW и е водил разговори с басиста Bob Daisley, барабаниста Bobby Rondinelli, басиста Roger Glover, клавириста Don Airey и др. за евентуалното им събиране. Joe Lynn Turner е прекарал около година в подготовка на подобен реюниън с мениджъра на Blackmore - Carole Stevens. И в крайна сметка е "бил шокиран" от новините за музикантите, които ще вземат участие в концертите.

 

Joe Lynn Turner live



Коментари   (38)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


long live rock'n' 20.01.2017 02:50:08 отговори + 0 0
Господа,кои сме ние да съди великани?Ние сме фенове на хубавата музика.Да не плюем по музиканти които сме боготворели.На вкус и на цвят приятели няма.Джо е отличен вокал също като Ковърдейл е наясно какво може да изпее и какво не.Що се отнася до Рони Ромеро блендата му е близка до вокалния бог Дио.Има какво да пооправи но представете си какво е да излезеш на една сцена с жива легенда.Завръщането на мистър Блекмор е дългоочаквано поне от мен събитие с което ние като фенове само печелим. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 22.02.2016 19:46:10 отговори + 4 3
Този, обаче, е решил да се излага до откат... иначе умрях от смях, четейки "грамотните" интерпретации на значението на Soldier Of Fortune (ужасно скучна песен между другото). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Горан 22.02.2016 15:51:38 отговори + 8 1
Този Джо в последно време само реве... Ричи ще си кани когото си иска в състава, както винаги е правил, Рейнбоу си е негов проект, както Уайт Снейк е на Дейвид, и в тази връзка Джо има много здраве! Добър вокал е, но Ричи винаги е давал шанс за изява на нови таланти, именно така той открива и Дио за световната рок сцена. На мен любимия ми състав на Рейнбоу е точно с Дио зад микрофона, а Рони Ромеро има доста подобен на неговия глас, и щом Ричи си е преценил, че с него ще излезе, не е сбъркал! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефанов 22.02.2016 15:28:48 отговори + 8 1
Е, е, какви са сега тия к**венски изпълнения? В последно все нещо е криво на този кримски патриот - я някой се опитва да го прецака, я не му платено за нещо. Без майтап, критическата го е ударила от упор. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нинко Кирилов 22.02.2016 13:02:09 отговори + 2 4
Soldier of fortune означава Войник на късмета, профани такива - вдъхновена е от войната във Виетнам, когато наборниците не са знаели дали ще имат късмета да останат вкъщи, или ще ги пратят на фронта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ariel 22.02.2016 14:22:39 + 3 1
Войната е свършила 1973-та, песента е от 1974год. Дийп Пърпъл са англичани- не са американци. Пишеш за произхода на израза- вдъхновение е нещо съвсем друго. Затова се нарича художествен превод. Изхождайки от контекста въобще не става дума за война и войник, а за точно определен тип мъж- самотен авантюрист и неговата съдба на изоставен именно заради това си качество като търсач на силни усещания и разнообразие. Останалото е Lost In Translation. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Виктор 22.02.2016 11:09:47 отговори + 4 4
Каварна си има бивш кметъл Цонко, а Реинбоу певец Джо Лин Търнър. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Charly 22.02.2016 10:22:56 отговори + 2 3
Soldier of fortune,пичове значи наемник а не Войник на съдбата..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 22.02.2016 11:26:41 + 3 1
Имаш пропуски в правописа на български. Английският е difficult for you. За художествен превод да си чувал? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

феята на смъртта. 22.02.2016 10:20:38 отговори + 6 7
Наслаждавам се наистина на най- прекрасния латино сериал в живота си! Фенове на Пърпъл и Ричито се джавкат . Велико! Само да кажа- за което разбира се ще бъда охрачен!!!- Ричи наистина е добър китарист, но... Томи Болин е в пъти по- добър от Ричи и с него, Пърпъл е единствената формация на групата която страшно харесвам. Звучат...зрели и истински и шлифовано. Със Стив Морз , Пърпъл също ме кефят много. Дон Еъри е перфектния заместник на Лорд! Морз е 54 пъти по- добър и идеен китарист от Блекмор!!!! А, Лин Търнър е прекрасен вокал. И именно с него ми е любимия Пърпъл !!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 22.02.2016 11:47:04 + 9 0
Хубаво Фейчо Смъртоносни, ама ние говорим за Пърпъл, а не за музиканти, които по някаква причина са се озовали там. А геният на Ричи е не да прави ултра технични солца. Геният е в музиката му, в мелодията. Не подценявам никой от изброените горе. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 22.02.2016 12:26:35 + 2 2
Лично ти слагам + на поста. Не казвам че Блекмор не е добър композитор. А само, че не е всичко в Пърпъл и Рейнбоу. Уж случайно попадналите хора в тези две групи са дали по- истинския им облик: Болин в Пърпъл и Търнър в Рейнбоу. Идвете групи ги харесвам в доста по- късните им състави. Аз специално имам пристрастия към Come taste the band. И го смятам за една от най- завършените творби на Пърпъл! За Рейнбоу- за мен тази група е ...с Търнър. Съжалявам да го кажа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 22.02.2016 12:29:55 + 2 0
Добре. Само за Рейнбоу не съм съгласен, но всеки си има мнение......................................Търнър изпя и Одисеята...беше важна съставка от процеса, но сигурно щеше да се намери и друг. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

cronos 22.02.2016 19:51:40 + 4 0
Не бях чел скоро по-големи глупости.Ричи не бил всичко в Пърпъл и Рейнбоу....още малко и баница....Пърпъл без Ричи, а сега и без Лорд е всичко друго, но не и Пърпъл.А за Реийнбоу, който изцяло си е състав на Ричи да не говорим.Все едно да кажеш, че Леми не е всичко в Моторхед.....И още - Рейнбоу с Търнър може и да има много фенове, но това са годините на упадъка и залеза на тази група.Лично на мен албумите от този период не ми харесват, прекалено са лигави за моя вкус, особено "Bent out of shape".Истинският Рейнбоу е с Дио, това е класическия хард-рок. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 22.02.2016 23:00:48 + 5 1
С тази малка разлика, че Леми беше Гласът на Моторхед. Гласове трудно се подменят! Не виждам защо, Пърпъл в днешния си вариант да са по- зле от т.нар " класически" техен 1970-1973? Това автоматически означава, че много от "феновете" на Пърпъл си обичат само онзи състав и албуми. Добре де, а къде остава Пърпъл с Ник Симпър и Род Еванс? Това не е Пърпъл... С Хоз, Болин и Ковърдейл също не е Пърпъл. С Търнър пък изобщо. Със Стив Морз и Дон Еъри също не е Пърпъл.... И, какво излиза- групата Пърпъл има 3 албума и съществува от 1970 до 1973- тоест в " клсаическия" им период! Аз съм фен на Мейдън. И всичките им периоди ми харесват- защото е важно да се слуша музиката която е написана във всеки един от тях! С Блейз Бейли също ми харвсват- първо, музиката и в двата албума е великолепна , и Блейз си пее доста добре впрочем! Но, след Брус всичко ти се струва...гадно. Е, не е! Хора, обичайте музиката, а не си правете идоли от отделни музиканти! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сметкаря 22.02.2016 04:08:45 отговори + 6 3
Наяде ли се на хой, Жо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mukarlama 21.02.2016 22:58:53 отговори + 4 6
Г-жа деменция си казва думата и при двамата! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ariel 21.02.2016 22:34:43 отговори + 4 4
Ричи винаги е търсил нещо ново и различно- даже го е изпял във ,,Войник на съдбата,, Все пак можеше по- рано да се завърне към рока, но и сега има време с новия състав за нови хитове и албуми. И ако с годините свиренето се усъвършенства, то човешкият глас има срок на годност . Рони Ромеро е на 31-32 години. На тези години и Джо е изпял най- хубавите си песни, но едва ли сега ще звучи като тогава. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Читанка 21.02.2016 23:33:44 + 7 3
Войник на съдбата не я ли пее Ковърдейл? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 22.02.2016 08:36:23 + 3 3
Пиша за Ричи и част от текст на песен,която дава представа за неговия характер. Очаквам да ме светнеш,че Ковърдейл не пее в Рейнбоу ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Читанка 22.02.2016 10:07:03 + 2 3
Пиша за Ричи... пъпъпъпъ-мъмъмъ-пъ-пъ-пъ-пъ-пъ-мъмъмъ....

НАПИСАЛА СИ: "даже го е изпял във ,,Войник на съдбата,,"
АЗ СЪМ ТИ НАПИСАЛ ЧЕ РИЧИ НЕ ПЕЕ ВЪВ ВЪПРОСНАТА ПЕСЕН.

АЙДЕ СЕГА ПО СЪЩЕСТВО, А НЕ ДА МИ РАЗТЯГАШ ЛОКУМИ. МОЖЕ ЛИ?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 22.02.2016 11:58:17 + 5 2
Читанке, писането с главни букви е признак на комплекси за малоценност и неуважение към другите. Това е нещо като крясъци, викове... дране. А ако можеше да се дереш както трябва , щеше да си харш вокалист в някоя група ... Хайде да коментираш новината ако си компетентен, а не да коментираш коментарите ми. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Читанка 22.02.2016 12:18:58 + 2 3
Пак ми говориш глупости. И бягаш от темата. Сега главните букви ти били проблема.
Айде ти пък вземи коментирай коментара ми, а не буквите с които е написан.
Че аз ако почна да ти развивам теории говоренето не по същество и бягането от темата на какво е признак ще ти стане лошо.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 22.02.2016 12:40:00 + 4 1
Читанке,стилът ти ми е познат. Със сигурност,когато си си просил моето ,,внимание,, не си оставал разочарован... Попитай себе си коя е причината за бягството Ако смяташ, че пишеш съществени неща, не пилей таланта си. Напиши рок- опера. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Читанка 22.02.2016 12:52:30 + 3 3
Бягаш от темата защото:
Ти всъщност си доста ограничено същество. Което, обаче, се е случило така, че е заобиколено от още по-ограничени от него същества. И това ти е дало измамното усещане, че имаш повече ум от останалите.
А всъщност имаш по-малко
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Читанка 22.02.2016 13:06:06 + 5 1
Ето ти и малко факти:

Released December 1974
Recorded August 1974
Genre Blues rock
Length 03:13
Label EMI/Purple (UK)
Warner Bros. (US)
Writer David Coverdale
Composer Ritchie Blackmore


Та да те попитам - КАКВО ТОЧНО Е ИЗПЯЛ Блекмор в песен, в която нито пее, нито текста е негов????????????
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 22.02.2016 14:38:28 + 1 2
Читанке, наистина голяма глупост е изречението за изпяването... И не е въпрос на ум, а на невнимание и неточно изразяване от моя страна. Ми случва се Обидите обаче не са признак на неограниченост. Още по- малко на наличие на голям ум. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Читанка 22.02.2016 15:04:59 + 2 1
Ариелке, с това трябваше да започнеш
"наистина голяма глупост е изречението за изпяването"
И щяхме да си спестим много приказки и на теб щяха да са ти спестени някои обиди.
Но не съвсем. Още в първия ми коментар ти обръщам внимание именно на това "изпяване" и се опитвам да ти подскажа, че изречението ти е невярно.
Много добре е че (чак) сега си признаваш. Ама за какво бяха всичките ти тези приказки досега? А?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 22.02.2016 15:38:38 + 1 4
Е,сега да посипя главата си с пепел или да ти отворя един компот... Грубостта я замени с чувство за хумор в някои случаи- ще ти е в полза. Всичко хубаво. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

до Ариел 22.02.2016 16:15:03 + 3 2
А и ти,ако не се правиш на интересна всеки път,когато изтърсиш някоя глупост,ще ни спестиш четенето на безсмислени постове...Т... п.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Читанка 22.02.2016 16:35:43 + 0 0
Пак не ми отговаряш на въпроса, а разтягаш локуми. Явно в теб си е причината. Аз няма да се повтарям, защото след това със сигурност ще трябва и да се потретвам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Opethio 21.02.2016 22:23:52 отговори + 15 0
Изказване на една отдавна забравена личност, гладна за пари... Не отричам приноса на Джо към рок музиката,но не може да нарече връщането на Блекмор "кавър банда". Джо е едно малко парченце от историята на Rainbow и не може да претендира за мястото на вокал,без да се съобрази с решението на Блекмор. Именно Ричи е основата на всичко и щом той е решил да са се върне сам и без "оригиналните" Rainbow /които и да са те.../,то тогава би се приело глупаво,каквото и да е критика по негов адрес. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хетфиелд 21.02.2016 23:40:42 + 5 10
Ами не мога да се съглася с мнението ти. В над 80% от случаите вокала е основата на една банда. Мейдън примерно е доказателство за това. Без Дикинсън просто са друга група. Същото е и при Rainbow. Дио и Търнър бяха Rainbow. Ричи е голям, но на това турне нямам желание да отида на концерт ако ще и под балкона ми да свирят! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Читанка 21.02.2016 23:48:20 + 12 3
Значи с Греъм Бонет и Дуги Уайт не е Rainbow. Вече ще знам. Благодаря ти за просветлението! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 22.02.2016 09:05:15 + 6 0
Към Хетфиелд-искаш да кажеш, че Дийп Пърпъл в сегашния състав са същите както в периода с Ричи и Гилън... Не- не са. И те са поканени да влязат в залата не заради Гилън и творчеството им след Ричи, а за творчеството им С РИЧИ. А тези 80% не се дължат на вокалиста в много случаи- има инструментали, но в рока акапелното пеене не се среща- или поне не се сещам за вокалист да изпълнява сам песен без съпровод. Има бардове, но то е съвсем друго. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 22.02.2016 15:39:39 + 1 6
В над 80% от случаите вокала е основата на една банда. Мейдън примерно е доказателство за това. Без Дикинсън просто са друга група. Същото е и при Rainbow. Дио и Търнър бяха Rainbow.
---
Това е една от най-титаничните глупости, писани някога в коментарите в този сайт, а конкуренцията е сериозна. Осъзнаваш ли що за тъпотия написа изобщо?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RJD 21.02.2016 21:58:08 отговори + 15 3
Joe за пореден път доказа, че не знае къде се намира. Ричи Блекмор Е Rainbow. Кавър банда може да е всяка формация без него. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Галин Гечев 21.02.2016 21:49:19 отговори + 17 1
Ха, сметка без кръчмар, този Joe Lynn Turner просто е забравил кой е Richie Blackmore нямам думи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".