Jon Oliva се възстановява от мозъчен инсулт

28 юли 2016, 08:26 ч. 911 / 4 2
пред./следв.

   Американският композитор, вокалист и мултиинструменталист Jon Oliva съобщи, че през април е получил мозъчен инсулт, от който вече е почти възстановен. Ударът не го е поразил много сериозно, но е оставил физически увреждания, заради които музикантът е трябвало да се подложи на терапия и рехабилитация. Сега той се чувства способен да записва отново.

   Jon споделя, че е водил "рокендрол начин на живот" откакто е бил на 18 години и му се е наслаждавал изключително много, но е време да направи някои промени. Той обаче не съжалява за миналото си. Сега Oliva ще се съсредоточи върху нов, двоен албум със своя музика, който се надява да издаде скоро. Jon предполага, че творбата ще се хареса на всички фенове на SAVATAGE, JON OLIVA'S PAIN, TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA и DR. BUTCHER. Той обещава да не разочарова феновете и им благодари за подкрепата.


   През миналата година SAVATAGE осъществиха грандиозен концертен реюниън по време на фестивала "Wacken Open Air". Все още е под въпрос дали групата ще направи още концерти и/или издаде албум.

 

jon oliva

още за:

Jon Oliva


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Борис 28.07.2016 15:07:58 отговори + 4 0
С доста голяма сигурност може да се каже, че не е под въпрос последното, за което сте писали. Джон Олива казва, че концерта на Саватаж във Вакен миналата година е точно мечтаният от него начин да сложи край на групата. И единствения вариант да има още някой концерт е да му предложат нещо по-голямо. На въпрос какво по-голямо от Вакен би могло да изникне, казва, че трудно може да се каже, но ако например някой ги покани да свирят в Амфитеатъра в Рим или Колизеума в Атина, или изобщо нещо специално, имало вариант да стане. Но толкова.
Колкото до албума, казва, че отговорът е "и да, и не". Имали много неиздаден материал, който преработвали, също така преработвали и някои от старите си издания, но до колкото мога да преценя, по-вероятно е да ги издадат или с Trans-Siberian Orchestra, или с Oliva. Така че поне на нова музика от Джон можем да се надяваме, пък все тая под какво име.
Има едно доста обширно интервю с него, взето точно след Вакен, в което той говори и за фестивала, и за плановете си, и за много други неща, давам линк за който се интересува:
http://squintyt4e.livejournal.com/50850.html
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

duff 28.07.2016 09:57:33 отговори + 9 0
Тази новина ме подсети да си пусна "Poets And Madmen" от 2001-ва... Баси кефа - отново работата ми е да поркам бира с приятели по цял ден...

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".