JUDAS PRIEST представят и видеоклип към песента "Lightning Strike"

5 яну 2018, 23:06 ч. 1715 / 1 34
пред./следв.

   Тази сутрин ви дадохме възможност да чуете новата песен на JUDAS PRIEST "Lightning Strike". Парчето е част от излизащия през март нов албум на легендарната банда "Firepower". Сега, чрез плейъра по-долу, може да гледате онлайн и официалния видеоклип към композицията.

   Както знаете, JUDAS PRIEST са едни от хедлайнърите на фестивала "Hills of Rock 2018" в Пловдив на 21 юли (поръчай билейт онлайн). Това ще е първо посещение на Rob Halford и компания в Града на тепетата.

 

 

Judas Priest -   Firepower

още за:

Judas Priest


Коментари   (34)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Типтън 9.01.2018 00:08:31 отговори + 3 0
Калата така е прав си.И двете групи са най големите.Другото вече си е до лични предпочитания. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хмм 8.01.2018 20:11:35 отговори + 5 8
Смешници пълни
Казах "един много голям хит", а не "един хит".
Ама тролчетата виждат каквото им изнася. И вече 100 души коментираха това, а никой не посочва дори 1 друг голям хит. Сега и да започнете да ми редите някакви песньовки, които само комплексираните фенчета ги знаете, полза няма.

По-млада група от Джудас в същия стил е продала 2 пъти повече албуми от тях. Събира много повече хора по концертите си. Точка. Щото за мене Jag Panzer са много по-добри от Judas. Ама такива малоумни комплексирани сравнения няма да видите да правя.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Iron One 8.01.2018 01:06:59 отговори + 7 5
Е как може фен,който харесва JUDAS да плюе по MAIDEN и обратното ??? Вие нещо не сте наред с главата ! Това са двете НАЙ-ВЕЛИКИ групи в класическия HEAVY METAL , гордостта на Британия ! За мен лично най-велики и най-любими са ми MAIDEN,но JUDAS са непосредствено след тях . 666те се смачкаме юли месец m/ UP THE IRON PRIEST Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalata 8.01.2018 17:48:16 + 7 3
Точно така - това са двете най-велики и мои най-любими групи в класическия хеви метъл- За мен също Мейдън са най-велики, но и Джудас са великани !
Но има някои хора като Име без.... които само тролят в случая по Мейдън и не спират - ех мъка, мъка !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име без псевдоним 8.01.2018 18:14:02 + 4 5
Кала,виж коментара под мен на колегата Иванов.Човека ги е казал нещата най-добре и обективно,за разлика от ******** дето разсмя форума с "единия хит на Джудас",и чийто коментар ти определи като "много точен".Сега пък били великани.А ти май си фурнаджийска лопата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalata 8.01.2018 19:50:11 + 6 1
До Име без... - хмм каза много точно нещата за Мейдън и Джудас - за сравнението м/у тях и !
Много ясно че Джудас нямат само 1 хит, това е смешно ! А и ти знаеш че двете групи са ми най-любимите, но аз не плюя по Джудас , за разлика от теб - ти това го правиш постоянно за Мейдън !!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Типтън 8.01.2018 00:22:52 отговори + 5 6
Ха ха толкова не се бях смял.Няма такива вицове Джудас и 1 хит!!!!!То е ясно,че всеки си има пристрастия.Сега и аз да си кажа мнението.Фен съм и на двете групи.Още от 80 те години началото им.Това са двете най добри групи лично за мен.Обичам всички албуми на Джудас.И от цялата им дискография има най много 7-8 песни който да не кажа, че са върха.Така за китаристите.Тези на Джудас са най добрите за мен.И тримата.За бас китарата там вече Стив Харис е по добрия в всички аспекти.Скот Травис го слагам само след Дейв Ломбардо като класа.Роб е извънземен.Най великия вокал.А Брус също е фантастичен певец.Бил съм на концерти и на двете групи и там разликата е доста в полза на Джудас. Шест пъти на Джудас и три пъти Мейдън. Относно албумите последните 3 не ги харесвам добри са ,но нищо общо с това което бяха през 80 те.ДДокато на Джудас са трепач без слаба песен.Последния който харесах е този танцуващия с смърта, от 2003.
А че,Мейдън имат повече фенове е истина.Това че са продали еди колко си плочи също е вярно, но лично това за мен, не е причина да реша дали една група ми харесва.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalata 8.01.2018 20:00:40 + 4 1
Явно ти харесват повече Джудас ! - няма лошо !!!
И шестимата китаристи общо са на извънземно ниво ! Стив е ненадминат на баса, а Нико е един от най-добрите барбанисти с невероятно чувство за ритъм и темпо ! Скот Травис не може да се мери с него !
И Мейдън имат най много 5-10 песни които не са чак толкова добри, както и Джудас (мисля че при тях са повече) - и затова са велики групи
Брус и Роб са класици и едни от най-добрите в жанра, но за мен Брус е по-добър !
И двете групи правят фантастични концерти с много енергия
На мен пък новите албуми на Джудас не ми допадат особено , но в тях има убийствени песни ! Дано този новият да се е получил върховно
Последният албум на Джудас който аз харесах е Painkiller !

Разбира се, че продажбите не са причина да решиш коя от двете групи да харесваш повече - но знаеш че и двете са ВЕЛИКАНИ в хеви метъла и ако слушаш едните, няма как да не слушаш и другите
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Newsted 7.01.2018 22:20:26 отговори + 4 2
Песента е яка, но клипът е с бюджет 5 лв. Просто дядо Халхорд и концертни кадри от къде ли не Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


BSF 7.01.2018 16:04:05 отговори + 5 2
Четейки коментарите за момент си представих, какво е било през 80-те в България, когато фенове на Priest и Maiden са си спретвали въргали Въпреки, че съм по-скоро фракция Priest не мога да отрека, че и Maiden продължават да са силни и предпочитането на едните пред другите е по-скоро личен вкус.
Песента иначе е стабилна, макар и да не предлага нещо ново, но никой и не иска нещо различно от тях. Присъединяването на Faulkner определено беше правилен ход.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Георги 7.01.2018 11:31:28 отговори + 9 10
Най добрите за всички времена Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hills 6.01.2018 19:42:13 отговори + 11 0
В една от песните е гост Bruce Dickinson - Children of the sun. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalata 7.01.2018 11:06:49 + 6 2
Дано да е истина ! Ще бъде върховно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име без псевдоним 6.01.2018 11:07:27 отговори + 14 16
За пореден път слагат Мейдън в малкия си джоб.Модерна хеви метъл класика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хмм 6.01.2018 11:21:27 + 10 18
За тва - 1во идване на Джудас с Халфорд - 10 хил. на Академик. 1во идване на Мейдън с Дикинсън - 30 хил. на Локомотив. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalata 6.01.2018 12:12:28 + 9 15
До Име без псевдоним - отново доказваш че си трол ! Като издадат Мейдън нов албум, тогава сравнявай
Песента ми харесва, идеална е за сингъл и е мелодична !
А ти и дори някоя песен от новите на Мейдън да ти харесваше, ти пак щеше да кажеш че не струва, понеже гледаш да тролиш и то против Мейдън - май са ти влезли дълбоко под кожата
Докато аз уважавам Джудас и която песен ми харесва си казвам - това е разликата м/у нас - ти просто си трол и те е яд че Мейдън са по-добри

Специални поздрави !!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефан 6.01.2018 13:39:34 + 16 8
До хмм.
Броят ''клиенти'' не е истински мерител за качество. В изкуството пък - хич. По тази логика Еминем е по-добър музикант от Андреа Бочели, примерно...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име без псевдоним 6.01.2018 14:24:24 + 12 9
Кала,за много години ! Ти пък не смееш една критична дума за Мейдън да кажеш,все едно си на заплата при Харис и компания.Кой знае...
Радвам се,че поне признаваш превъзходството на Priest.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalata 6.01.2018 14:44:13 + 7 9
До Име.... - за много години и на теб ! Не казвам критична дума за Мейдън, просто защото няма за какво да се хвана !
Никакво превъзходство не признавам - понеже няма такова !!!
Ще почакаме Мейдън да издадат нов албум и тогава ще правим сравнения !
Горният ти коментар отново показва че си трол - и това е така ! никой нищо не ти е казал за Мейдън, а ти пак за тях - еееххх... много те боли от тях явно

Иначе песента е супер готина и мелодична - типичното за Джудас звучене намирам в нея и това ми допада много !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име без псевдоним 6.01.2018 15:09:34 + 16 10
Не е нужно да изкарват нов албум за да ги сравнявам,защото последния им е много близо във времето.Та само тази песен струва повече от целия The Book of Souls !
Джудас доказват,че не е нужно да правиш 18 минутни оперети във които няма и 1мин. качествена музика,след като и 3,30м. стигат,за да докажеш че си световно ниво.Факт ! Мисля,че се задава новия Painkiller.Не точно като повторение на стила(но и това го има),а като влияние на самия албум.Който си може,си го може.За съжаление,Мейдън вече НЕ могат.Знаеш,че съм казвал много добри думи за тях,но само в минало време.Иначе това че си им фен въобще не ми пречи,всеки си има право на мнение и вкус.Има и обективни реалности обаче,които няма как да се отрекат.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalata 6.01.2018 15:29:30 + 9 8
Тази песен е много по-добра от целият предишен албум на Джудас ! Не е чак толкова внушителна, но както вече казах е идеална за сингъл !

Сравнението с The Book of Souls е смешно ! А ако сравнявам The Book of Souls с Redeemer of Souls то качеството на музиката е в полза на Мейдън !

Както знаеш аз много харесвам Джудас, но не пиша за всяка една тяхна песен че не става, както ти правиш за Мейдън !
Това е най-добрата песен на Джудас от Painkiller насам !!!
На мен лично 18-минутната Empire of the Clouds ми харесва много, но не е по-добра от Rime of the Ancient Mariner - Аз също не искам да има по 18-20 минути песни в албумите, но тази песен определено е добра ! Само Мейдън могат да направят дълги песни които да са на такова високо музикално ниво !!!
Ти просто не си дал шанс на новите албуми на Мейдън (от 2000г. насам) или просто си си трол !

Не мисля че Джудас могат да повторят Painkiller някога, но тази песен е обещаваща, дано и албумът да е добър ! Видях списъкът с песните които са 14 на брой и са с доста добри заглавия(наименования) - дано качеството да не е за сметка на количеството
Жалко че Glenn само накрая се включва с кратко соло, но пък Richi е един наистина добър китарист - напомня за Randy Rhoads !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

........ 6.01.2018 22:17:14 + 10 6
"Само Мейдън могат да направят дълги песни които да са на такова високо музикално ниво !!!"

Чуй която и да е песен на Avantasia над 10 мин.... Шедьоври. Пък и не само техните.
Последният албум на Мейдън е посредствен, в "Redeemer"-a имаше убийствени парчета. Просто го избиваш на фенщина и ставаш токсично досаден, както е и терлика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalata 7.01.2018 11:05:10 + 5 10
До ......... - Не сравнявай Мейдън с тази група която никога не може да достигне тяхното ниво !!!
Да кажеш че The Book of Souls е посредствен е меко казано смешно !
А Redeemer-а освен Halls of Valhalla другото не беше на високо ниво и този нов сингъл (Lightning Strike) на Джудас е доста по-добър от целият предишният им албум !

Ако го избивах на фенщина - щях да казвам че почти всяка песен на Джудас не става, както Име без.... казва за песните на Мейдън - и само троли по тях ! Така че може първо да помислиш преди да пишеш глупости
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хмм 7.01.2018 11:25:06 + 7 9
До Стефан
Аз сравнявам групи в абсолютно един и същи стил. В твоето няма логика да сравняваш рапер с класически певец.

И я ми кажи как ти би отговорил на изказването:

Jag Panzer за пореден път слагат Джудас в малкия си джоб.Модерна хеви метъл класика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име без псевдоним 7.01.2018 12:21:49 + 11 6
Кала,момчето с опърпания суичър и алчния фен на Уест Хем могат само да си мечтаят да направят албум като Redeemer...,който смазва просто Книгата на душите по всички точки.А за последния не ми се мисли,особено с продуценти като Том Алъм и Анди Снийп.Той е вече абсолютно недостижима топка за мъждукащия изчерпан талант на мейдъните.Просто Халфорд и Глен Типтън винаги са ги мачкали Мейдън и като композитори,и като изпълнение.Да не забравяме и чудесното попълнение Ричи Фокнър,който дава своя немалък принос към групата,както и виртуоза Скот Травис,пред когото Нико Макбрейн изглежда като нескопосан ученик с еднообразното си тропане.
Факт е и че всички концерти на Джудас в България бяха триумф и перфектни във всяко отношение,а тези на Мейдън пълен провал като звук,като отношение към феновете,и каквото се сетиш.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хмм 7.01.2018 13:05:14 + 7 12
Джудас издават първия си албум 1974 г.
The band have sold over 50 million albums to date.

Мейдън издават първия си албум през 1980.
Despite little radio or television support,[3] Iron Maiden are considered one of the most successful heavy metal bands in history, with The Sunday Times reporting in 2017 that the band have sold over 100 million copies of their albums worldwide.

Джудас имат 6 години преднина, но въпреки това Мейдън са продали два пъти повече албуми от тях. Свирят и средно пред два пъти по-голяма публика. Мейдън слагат Джудас в малкия си джоб, при все, че имат по-късен старт. Дядовците Джудас и на малкия пръст не могат да им стъпят. За цялата си история от почти половин век вече Джудас имат еднин единствен голям хит - Breaking the Law. Мейдън имат The Number of the Beast, Running Free, Alexander the Great, Run to the Hills, The Trooper, Aces High, Fear of the Dark и др.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име без псевдоним 7.01.2018 13:30:58 + 11 6
Джудас имали един хит само...смях в залата.Коментара е безсмислен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефан 7.01.2018 13:33:55 + 9 6
До хмм.
Джудас имали само един истински голям хит? Ако наистина го твърдиш, нямаш право да твърдиш, че познаваш групата. От което коментарите ти доста олекват.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalata 7.01.2018 14:01:18 + 6 10
Евала на хмм за коментара. Много точно казано !!! Време беше някой да каже неоспоримите факти, за които и аз неведнъж съм споменавал!

А сега до Име без... -> толкова много глупости си написал че не знам откъде да започна !
Redeemer албумът е слаб, доста ''простовати'' песни, никаква епичност в тях и предвидими рифове без смяна на темпото или мелодията !
Не прибързвай със мнението си за новия албум Firepower - ще го чуем, има време - все пак сингълът е обещаващ ! Все пак е хубаво да знаеш че не продуцентите правят песните - ето на Мейдън първият албум не звучи толкова добре, защото тогавашният им продуцент се е отказал по средата на записите и те са го записвали сами(което се отнася и за първият албум на Джудас !), но пък песните са невероятни, ненадминати - хубаво е да го знаеш

Брус е много над Роб като композитор и като певец! - и най-вече като текстописец- всепризнат е навсякъде, а и е доста по-умен ! Не мисля че Роб може да измисли сам песен без помощта на някои от китаристите ! - това е слабост ! Да не споменаваме че и Стив е един от най-добрите композитори на песни, и отвява напълно Йън ! - толкова епични песни е написал, колкото Джудас могат само да си мечтаят да направят !
Глен е страхотен китарист, но Адриан Смит е доста по-добър, по-умен китарист ! В солата на Джудас няма смисъл, просто гледат да изсвирят повече акорди, докато при Мейдън всичко е добре измислено и най-вече мелодични - а класическият мелодичен хеви метъл - няма по-добра музика от това !!!
Джудас си падат и малко по траша и залагат повече на ритъмът ! К.К е страхотен ритъм китарист, а Дейв е невероятно мелодичен !
Ричи ми допада доста и се представя невероятно, а пък Яник е също невероятен китарист, невероятно бърз и не на последно място страхотен композитор - не могат да се мерят дори с него джудасите

И най-голямата глупост която си написал - че Скот е по-добър от Нико - ! Първо Скот си е траш барбанист, с никаква техника, а и да не забравяме че песните на Мейдън са по-сложни от тези на Джудас, затова и Нико винаги има толкова голям комплект барабани и ги използва всичките и има невероятно темпо - виж Where Eagles Dare
Доста барабанисти са се учили от него през 80-те и са се възхищавали на бързината и техниката му и как използва всичките си барабани - нещо което от старите барабанисти само той прави

Сигурен съм че Мейдън имат много повече фенове от Джудас в България !!!

Просто хмм ти каза много точно нещата такива каквито са Един от най-точните и обективни коментари и който не можеш да поставиш под съмнение !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хмм 7.01.2018 14:13:15 + 6 7
Смешковци. Аз им казвам, че някой си има 1 хит. Те вместо да ми изброят другите хитове го обръщат на лични нападки. Което показва, че нямат доводи.

Стефане, Стефане, Стефанеееее-..... Ти знаеш ли какво означава хит? Означава песен, която е масово позната и на много нефенове на съответната група. А ти ми казваш, че трябвало да познавам групата, за да знам хитовети й. Хахахахахахах ))))))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хмм 7.01.2018 14:22:25 + 7 10
Вокалът на Мейдън извън групата е известен като човек с много таланти, даже и лицензиран граждански пилот. Фехтовач, писател, бизнесмен и не знам какво още.
Вокалът на Джудас извън групата е известен само с това, че е гей.

В никоя новина за Мейдън не съм видял комплексирани тролове, които да обясняват как удрят Джудас в земята. Щото няма нужда.

Комплексираното тролче Име без псевдоним във всяка новина за Джудас се обяснява. Само че тук колкото и да се повтаря една лъжа няма да стане истина. Поне докато за една нощ Джудас не продадат още 50 милиона албума
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хмм 6.01.2018 10:43:39 отговори + 7 10
Доста тъпо видео, обаче.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


........ 6.01.2018 09:19:12 отговори + 14 4
Две думи - Metal Gods! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дърт фен 5.01.2018 23:18:46 отговори + 20 4
Дядките мачкат наред!!!!!
Много яко парче
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".