KATAKLYSM и SOILWORK с концерт в София на 20 април 2023 г.

4 ное 2022, 15:16 ч. 1635 / 13 10
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Канадските дет метъл ветерани KATAKLYSM и шведските мелодет машини SOILWORK се завръщат в България, но този път заедно.

Шоуто в София ще се състои на 20 април 2023 г. в зала Христо Ботев, а официален съпорт на турнето ще са WILDERUN.
Не са много групите, постигнали това, което KATAKLYSM са през дългата си кариера, но това, което наистина ги отличава от масата е, че имат реална визия за света и създават перфектен музикален пейзаж, с който да го опишат.

Последният им албум „Unconquered“ вдъхва живот и нова енергия, въпреки сегашното хаотично състояние на света. Именно тази комбинация, заедно с безмилостната и органична способност на бандата да твори, са основната причина да изтръпваме, слушайки тяхната музика.

Още по-вълнуващо е, че ще ги видим заедно на една сцена с не по-малко разтърсващите SOILWORK, които се завръщат с дванадесетия си студиен албум – „Övergivenheten“. Той представя групата в разцвета на силите й в точно тази фаза от живота ни, която е белязана от период от време, който вероятно никой на тази планета няма да забрави толкова бързо. Турнето на SOILWORK е в подкрепа на новия албум, който успяха да запишат по време на пандемията и очакваха с нетърпение възможността да го свирят пред публика.

Барабанистът Bastian Thusgaard споделя, че не знае какво да очаква, когато отново излезе на сцена след толкова време на изолация.

За съжаление, на 14 септември т.г., дългогодишният китарист и текстописец на бандата David Andersson трагично ни напусна и така „Overgivenheten“ се превърна в последния албум, записан с него. Въпреки това SOILWORK заявиха, че няма да трепнат и ще продължат да дават свобода на своята креативност – от една страна да развиват и споделят личния си опит, а от друга – да служат на феновете си. Всеки им нужда от творчество и музика в живота си и каквото и да се случи, SOILWORK няма да стоят на едно място, а ще дават на феновете си това, което заслужават – истинска и неподправена музика.

Щастливи сме, че точно ние имаме възможност да предоставим сцена в България на тези уникални в стила си групи и нямаме търпение да разберем какво са ни подготвили.

Това, което можем да споделим в момента е, че очакваме анонсирането и на четвърта банда, която ще е специален гост на турнето. Следете!

Билети за концерта на KATAKLYSM и SOILWORK със съпорт WILDERUN на 20 април 2023 г. са вече в продажба в мрежата Bilet.bg (вкл. и магазини „На тъмно“), както и онлайн на www.sme.bilet.bg на цени от:
- 40 лв. за първите 100 билета
- 50 лв. след изчерпване на промо билетите и до 31.12.2022 г. вкл.
- 60 лв. от 01.01.2023 г. до 19.04.2023 г. вкл.
- 70 лв. в деня на концерта
* Деца до 10 год. възраст влизат без билет, но с придружител.

 

kataklysm



Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Наблюдател 17.11.2022 10:00:50 отговори + 1 0
Това е неочакван, но много благ концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 5.11.2022 18:52:41 отговори + 2 6
Този концерт е поне за Фестивална! И дано цялата организация бъде на ниво, че един кофти момент още на входа може да доведе до тежък и необратим катаклизъм в настроението за поне два дена. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 6.11.2022 05:45:01 + 2 0
Мине не мине и някой се изцепи като .... на мокър пясък.
Ще те финансирам да поканиш тези групи във Фестивална. И ако я напълнят по-малко от половината - плащаш ми разходите в 3-оен размер. Имаме ли сделка?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 8.11.2022 12:48:13 + 0 1
Със сигурност сделка нямаме, защото тези банди дори предверието на "Христо Ботев" не може да напълнят. Те Slayer не я напълниха, та какво да говорим за горните любими банди, но във "Фестивална" би било по-широко, по-удобно, с минимална възможност за каквито и да е конфронтации.
Макар че вложих лека ирония, "Христо Ботев" е с удачния капацитет според мен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vlady 11.11.2022 15:41:54 + 5 0
Soilwork и Kataklysm не могат да напълнят Фестивална дори наполовина, при това постигането на читав звук в полупразна зала кънтилник ще е още по-трудно и разходите на организатора ще се увеличат сериозно. Конфронтациите на подобни концерти се дължат на неадекватни и ненужни намеси на охраната, по-големият размер на залата няма да помогне изобщо. Вероятно публиката ще е приблизително колкото на Septicflesh и Hypocrisy и Христо Ботев ще е оптимален вариант, дано озвучителите се справят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulfric 5.11.2022 00:46:43 отговори + 2 0
евала за Soilwork Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефан 4.11.2022 18:12:43 отговори + 2 0
A Wilderun са невероятен избор за съпорт. Лично за мен - Album of the year с огромна преднина пред всички останали албуми тази година, вкл. и този на Soilwork Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ММА 4.11.2022 16:06:52 отговори + 10 1
СМЕ този път пак ли ще наемат охранителна фирма, която ще им бие посетителите за щяло и нещяло? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


*** 5.11.2022 14:12:28 + 3 0
Ако се оплачете в полицията ще им вземат лиценза , както стана с Делта Гард. Ако не се иплачете, ходете пак да ви бият. И си купете билети още днес Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vlady 4.11.2022 16:04:25 отговори + 6 1
Дано наистина има катаклизъм следващата пролет! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".