LEPROUS ще гостуват в София на 3 март 2023 г.

4 ное 2022, 12:07 ч. 1080 / 8 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

LEPROUS се завръщат в София. Идват с MONUMENTS & KALANDRA

Норвежката арт метъл група ще свири в клуб Joy Station на 3 март

LEPROUS обичат България. И българските фенове винаги показват, че са достойни за любовта им. Норвежката прогресив рок/метъл банда идва отново у нас и то на националния ни празник 3 март!

Винаги силно емоционални и експресивни на живо, LEPROUS са като прецизен часовник в студио, откъдето вадят по албум през година от 2009 насам. Миналогодишният ‘Aphelion‘ изведе групата в новото десетилетие елегантно с най-динамичния и емоционален албум, излизал изпод перото на лидера на бандата Ейнар Солберг. Певецът споделя, че песните в записа са писани и записвани по най-различни начини – от джем сесии, през идеи, които написва вкъщи и развива с групата, до песни, в които дори допускат феновете в процеса. „Това е най-разнообразният ни албум”, казва Солберг, а критиката приема ‘Aphelion‘ със силно позитивни ревюта. „Албумът носи заряд от прог, джент, поп, фънк, трип хоп и електроника, но резултатът е далеч по-внушителен от сбора на тези влияния. Никой не звучи като LEPROUS”, пишат в знаковото списание ‘Prog‘. А в София ще видим и чуем песни и от този нов за норвежците опус.

Забърквайки мощна смес от прогресив метъл и джент, британците MONUMENTS са достойни гости на турнето на LEPROUS. С четвъртия си албум ‘In Stasis‘ (2022) те събраха аплодисментите на специализираните медии и феновете на стила. MONUMENTS са приветствани за специфичния си саунд от здрави китари, мощен пулс и едновремено солиден и изключително разчупен барабанен ритъм, докато редуват чисто емоционално пеене и ревове. Групата е проект на китариста Джон Браун (екс-Fellsilent), а в момента в състава влизат още Адам Суон (бас), Майк Малян (барабани, електроника) и новият певец Анди Сизек (още в Makari и Dearest).

Българската публика успя да се срещне на живо с нежната магия на KALANDRA, когато норвежците откриха величествения концерт на Wardruna в Пловдив това лято. Специалитетът на групата е в меланхолично представяне на нордическия фолклор, заредено с китарна мощ и ефирни мелодии. Още с дебюта си от 2020 ‘The Line‘ те привлякоха вниманието на феновете с нежния си микс от алтернативен поп и северен фолклор и певицата им Катрине Стенбек беше поканена от самия Ейнар Селвик за беквокалистка в лайв шоуто на могъщите Wardruna.

LEPROUS, MONUMENTS и KALANDRA са в клуб Joy Station на 3 март. Билети ще бъдат пуснати в продажба съвсем скоро в мрежата на www.bilet.bg, магазини На Тъмно, както и в The Wrong Bar в София. Ограничено количество ‘early bird’ билетите ще струват 40 лв., като след изчерпването им ще са по 45 лв. На самата дата и на място ще са 55 лв.

 

leprous



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".