"Kavarna Rock 2012" започна с ден, посветен на великия Ronnie James Dio

14 юли 2012, 13:14 ч. 893 / 17 72
пред./следв.
В петък, 13 юли, беше поставено началото на тазгодишния традиционен фест в Каварна - със сменено име ("Kavarna Rock") и с нов организатор. По сайтове и форуми доста се дискутираше липсата на големи имена в афиша, но въпреки намаления мащаб и отсъствието на атрактивен хедлайнър дошлите около 800-1000 човека видимо се забавляваха и на това, което им се предлагаше. Естествено, сравненията между настоящото и миналите издания на фестивала обаче са неизбежни. Впечатление правиха намаления брой на палатките; намаления брой на капанчетата (пред които местата обаче отново бяха напълно заети); липсата на храна вътре на стадиона както и факта, че ако някой искаше да засити глада си беше нужно да чака доста дълго защото тентите, на които се продаваше заветната скара, бяха точно три и опашките бяха доста сериозни. Но все пак не трябва да се забравя, че това беше едва първият ден на "Kavarna Rock" и положението в следващите може да се подобри.

   Самата концертна програма започна около 17:20 с КОМАНДА 5 - страничният проект на китариста на Б.Т.Р. Кирил Божков. След като за втора поредна година групата взе участие на концерта за посрещането на July Morning на Камен Бряг, сега беше ред и за пръв път да покажат на какво са способни и на по-голяма сцена. КОМАНДА 5 представиха изцяло авторски сет, който включваше парчета от записаният, но все още неиздаден дебютен албум на групата. Приятният им радиофоничен хард рок с дамски вокали се "опита" да посъбере хората, но жаркото слънце все още възпираше феновете да пристъпят на стадиона и до края на четиридесет минутния им сет все още пред оградите присъствието беше рехаво.

   Значително по-добър ефект имаха Б.Т.Р. Този път те бяха направили подборка от по-твърдите си парчета и на фона на "Сянка", "Двубой", "Играта", "Златната рибка", "Дюн" и др. посетителите на фестивала започнаха да обръщат погледи към сцената. Въпреки че самите Б.Т.Р. са относително статични на сцената, петимата отново демонстрираха професионализъм и качество на изпълнение. Но и отново сякаш поставиха въпроса дали на подобни фестивали не трябва да се дава път на по-млади и тепърва утвърждаващи се, но качествени банди, наместо на вече доказалите се имена. От друга страна повечето присъстващи се радваха, че чуват познати песни и единият час отпуснат на Б.Т.Р. се изниза бързо.
Б.Т.Р. Каварна

   След 30-минутна подготовка в дъното на сцената бе опънато пано с обложката на последния студиен албум на Michael Schenker "Temple of Rock". Немецът , признат за вдъхновение от един куп съвременни китаристи, излезе на сцената около 19:45 ч. и веднага подготви публиката за битка с "Into the Arena". Проблемите с озвучаването на инструмента му бързо бяха решени и от тук насетне върху зрителите се пръскаше китарна магия. В соловото си творчество шестструнният майстор има много качествен материал, но изглежда в тази вечер той беше решил да нареди сет силно ориентиран към хората, които не са толкова наясно с албумите на M.S.G. Така публиката видя (и чу) "кадри" от най-силните моменти в кариерата на 57-годишния Michael. Зад микрофона на групата на Schenker, беше Doogie White, който с дългогодишния си опит успя да издържи тежестта на изпълнения с познати парчета сет. Безупречните изпълнения на класиките на SCORPIONS "Lovedrive" и "Coast to Coast" както и леко изненадващият кавър на "Rock You Like A Hurricane" (защото за разлика от всички други изпълнени песни, Michael Schenker не участва в записите на тази), съчетани с колекция от най-доброто от UFO бяха напълно достатъчни да повдигнат градуса на емоциите. Изпълнението на "Before the Devil Knows You're Dead" беше посветено на на Ronnie James Dio, а от там насетне се заредиха цели пет парчета на UFO, между които и хитовете "Rock Bottom" и закриващата "Doctor Doctor". Публиката вече се беше активизирала значително, за което несъмнено спомогна и доброто настроение на музикантите.
01. Armed and Ready
02. Lovedrive (SCORPIONS cover)
03. Anоther Piеce Of Meat (SCORPIONS cover)
04. Coast To Coast (SCORPIONS cover)
05. Before the Devil Knows You're Dead
06. Lights Out (UFO cover)
07. Let It Roll (UFO cover)
08. Shoot Shoot (UFO cover)
09. Rock You Like A Hurricanе (SCORPIONS cover)
10. Rock Bottom (UFO cover)
11. Doctor Doctor (UFO cover)
Michael Schenker Каварна

   Някъде по време на сета на Michael Schenker пред стадиона се проведе и първият сайнинг сешън - този с Glenn Hughes. Малко след като приключи с раздаването на автографи басистът и вокалист се качи на сцената заедно със своята група. Положението при Hughes винаги е било такова, че с каквито и музиканти да излезе, то те неизменно остават в неговата сянка. Glenn танцуваше по сцената с бас китарата си, правеше гримаси и стойки, но това, което винаги е впечатлявало най-много при него са били вокалите му. Всъщност много вокалисти на неговата възраст биха завидели сериозно за състоянието, в което се намират гласните струни на Glenn Hughes. 60-годишният музикант работеше по такъв безупречен начин с вокалите си, че когато се отдаваше на любимите си импровизации публиката притихваше и слушаше в захлас. Безконечната любов на българският рок фен към всички музиканти, минали през DEEP PURPLE, е напълно достатъчно обяснение на еуфорията, предизвикана от изпълнението на "Stormbringer", "Sail Away" и особено "Mistreated". За последната Hughes сподели, че е била любима песен на Ronnie James Dio и я изпя в негова памет. Почетният гражданин на Каварна преплиташе в класическите хард рок постановки любимите си соул и фънк заигравки и така перфектно диктуваше ритъма на шоуто. В средата на "Soul Mover" обаче се получи и първият по-сериозен технически проблем за вечерта - захранването на сценичната апаратура спря и останаха да се чуват единствено неозвучените ударни. Минутките, които бяха нужни на техниците, за да отстранят тази сериозна пречка бяха запълнени от спонтанно барабанно соло. Дали поради този възникнал проблем или поради други причини, в края на песента Glenn Hughes захвърли стойката на микрофона и въпреки настоятелните скандирания на публиката не се върна за други парчета.
01. Stormbringer (DEEP PURPLE cover)
02. Might Just Take Your Lifе (DEEP PURPLE cover)
03. Touch My Life (TRAPEZE cover)
04. Medusa (TRAPEZE cover)
05. Sail Away (DEEP PURPLE cover)
06. First Stеp of Lovе
07. Mistreated (DEEP PURPLE cover)
08. Can’t Stop the Flood
09. Gettin’ Tighter (DEEP PURPLE covеr)
10. You Keep on Movin’ (DEEP PURPLE cover)
11. Soul Mover
Glenn Hughes Каварна

След пренареждане на сцената, около 23:15 ч., пред публиката излязоха DIO DISCIPLES - групата, съставена от музикантите на Ronnie James Dio, но с вокалиста Tim "Ripper" Owens (екс-ICED EARTH, екс-JUDAS PRIEST, Yngwie Malmsteen) и Toby Jepson (LITTLE ANGELS, екс-GUN). Макар и в момента на създаването на формацията басист да бе Rudy Sarzo, то към настоящия момент неговото място е заето от бившият басист на MEGADETH James Lomenzo. Сетът на трибют-групата започна вихрено със "Stand up and Shout". Двамата вокалисти често излизаха заедно на сцената, а всеки от тях си имаше и своите песни, които да изпее изцяло. Като цяло обаче Tim Owens влизаше по-добре в стилистиката на Dio. Докато Toby Jepson демонстрираше една по-класическа и стереотипна гласова постановка (а и е по-типичен глас като цяло), то Owens упяваше да звучи както относително близо до добре познатия тембър на Dio така и оцветяваше песните в своят специфичен агресивен стил. В началото (по време на "Holy Diver") музикантите бяха сполетени от абсолютно същите технически пречки, чиято жертва стана и Glenn Hughes по-рано. Tim Owens използва момента да поразпее малко публиката и концерта бързо се върна в нормалното си темпо. А именно разходка из дискографията на DIO, на ранните албуми на RAINBOW и на албумите на BLACK SABBATH с Ronnie. Да, една такава реминисценция на творчеството на великият вокалист е малко трудно да задържи вниманието на хората, които са гледали оригинала, но все пак (както твърдят и самите музиканти по интервюта) целта на този проект е да запази наследството на Dio. Въпросът беше, че този час и четиридесет минути бяха достатъчно убедителен довод за това, което липсва на DIO DISCIPLES, а именно харизмата на "малкият човек". Защото заместници с подобни гласови данни могат и да се намерят, но обаянието, което имаше Dio си остава в миналото. А без това обаяние (или поне доближаващо се) DIO DISCIPLES трудно ще се справят с целта, която са си поставили и ще си останат единствено трибют-група. Вярно добра, но все пак трибют-група.
01. Stand up and Shout (DIO cover)
02. Holy Diver (DIO cover)
03. Don't Talk to Strangers (DIO cover)
04. Egypt (The Chains Arе On) (DIO cover)
05. Children of the Sea (BLACK SABBATH cover)
06. Kill the King (RAINBOW cover)
07. Magica Theme / Lord of thе Last Day / All the Fools Sailed Away (DIO cоvеrs)
08. Neon Knights (BLACK SABBATH cover)
09. Craig Goldy guitar solo
10. Catch the Rainbow / Stargazer (RAINBOW covers)
11. The Last in Line (DIO cover)
12. Long Live Rock 'n Roll (RAINBOW cover)
13. Man on the Silver Mountain (RAINBOW cover)
14. Heaven and Hell (BLACK SABBATH cover)
Бис:
15. Rainbow in the Dark (DIO cover)
16. We Rock (DIO cover)
Dio Disciples Каварна
   След броени часове започва вторият ден на "Kavarna Rock 2012", в който ще гледаме D2 & Дичо, BIG NOIZE (feat. Sebastian Bach), DOKKEN и STRYPER.


Whiplash


Коментари   (72)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ris83 19.07.2012 20:51:20 отговори + 0 0
Курчатовий - 2012-07-15 17:09:17
ris83 - 2012-07-15 13:29:37
Мен, виж в тълковния/уикипедията значението на думата "сарказъм"

...така, видях я, обаче пак не намирам оправдание за "умотворенията" дето си ги наредил, така че дай малко по-възпитано, ако не ти я ясна таз дума влез в уикепедия ...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.07.2012 11:25:42 отговори + 0 0
Какви ги дрънкам и аз!? Ако трябва да сме коректни дори и Банско не е ваше, а си е на провинцията. Упс... и това кранче СПРЯ! От какво ще живуркате ми е чудно ако не е провинцията и така омразните селяни, завъждащи се там? Едно голо самочувствие къща не храни! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.07.2012 10:28:11 отговори + 0 0
Аууууууууу... на пишман шопчето много нещица започнали да му пречат. Половината напудрени дупенца от вас не могат една грамотна приказка да вържат, представям си наяве как се справят с дар словото и с липсата на примляскване и цъкане през езичец (ух, на батя селянчето, да го метнеш само на коленца и бой по розовото дупе, бой )

Като толкова ви пречат "селяните", айде опънете си една оградка около шопско и си гледайте работата! Мечта ми е да се случи нещо подобно и да стоя и да ви гледам сеира как се опитвате само от едно Банско да си вадите хляба около световни първенства по ски-скокове... ние тъпите провинциалисти няма да ви се бъркаме вече в ежедневието, просто ще си стоим кротко, ще ви гъбаркаме и ще ви искаме космически суми за хляб, за ток, за вода... както и за всякакъв род благинки, които си НЯМАТЕ под полите на ония смешния хълм - Витоша ;P
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.07.2012 03:10:56 отговори + 0 0
провал ,чист провал на феста 2010 беше най-силния след това започна бавно да пада беше уникален преди ама сега вече е някакъв не знаен фест.Тази година всички фествове са слаби Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.07.2012 22:52:43 отговори + 0 0
Критиките са си съвсем уместни. Каварна даде много и имаше добрите си времена, но всяко нещо има край. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ГНР 15.07.2012 22:40:47 отговори + 0 0
Мисля, че критиките са неуместни! Каварна даде много и се надявам и в бъдеще да дава на феновете на рока!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.07.2012 22:33:58 отговори + 0 0
"яката" апаратура на антоан хадад не става за нищо
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Райна Княгиня 15.07.2012 20:04:55 отговори + 0 0
Цонко, Цонко, не те знам на каква дрога си, ама явно е много силна. Изтърва свестните промоутъри един по един и сега ти остана само кухата глава, старата слава и селяндурския ти манталитет. А с рок музиката всички сме наясно колко си на ВИЕ. ...Не че оня чифут от ЛАУД е стока... ама сега ТИ хубаво лъсна на мегдана Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ГНР 15.07.2012 18:05:45 отговори + 0 0
Ariel
съгласен съм с теб за селяните и селяците...
Феста в Каварна е бил и се надявам да бъде хубаво нещо което се случва...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.07.2012 17:50:49 отговори + 0 0
коментар не е и нужен. това са поредните въздухарски изцепки на Цонко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


saxon747 15.07.2012 17:29:13 отговори + 0 0
само препечатвам нещо от агенция "Фокус", което оставям без коментар.

"Над 10 000 души се очаква да посетят седмото издание на Каварна Рок Фест за трите дни. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” кметът на общината Цонко Цонев. Фестивалът се провежда от 13 до 15 юли в град Каварна. Разпродадени са много билети. „Щом цялата община е със заета база – няма нито едно свободно легло, значи интересът е доста голям”, заяви Цонко Цонев. Гостите от чуждите групи се чувстват идеално в Каварна. „Ходиха на мидената ферма, ходиха на ресторант „Българка”, на „Калиакрия”. Glenn Hughes и групата му се разхождаха с яхта и обиколиха Северното Черноморие. Glenn Hughes и групата Dio Disciples играха голф турнир и използваха всичко пълноценно. Много им харесва кухнята. Понеже е голяма жега, пият бира и бяло вино”, каза още Цонко Цонев. Гостите от групите казват, че Българското Черноморие е много хубаво, много малко застроено, много чисто и много приятно. „Морето е чисто и всичко им харесва много, тъй като при нас територията е запазена от бетона”, подчерта Цонев. Групата на Dio е била в Каварна три пъти, сега им е четвърто посещение. Glenn Hughes идва за четвърти път, а Michael Schenker идва за втори път. Sebastian Bach за първи и последен път в България е бил в Каварна, сега за втори път ще дойде. Половината са идвали, половината са новоприходящи. „Новите ще ги помолим да дойдат пак, втори път, трети път, така че отново ще идват”, каза още кметът на Каварна Цонко Цонев."

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Курчатовий 15.07.2012 17:09:17 отговори + 0 0
ris83 - 2012-07-15 13:29:37
Мен, виж в тълковния/уикипедията значението на думата "сарказъм"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

heavyman 15.07.2012 16:15:22 отговори + 0 0
saxon747, така е пич, съсипаха целия фест- още с късното обявяване на групите, смайващото подреждане на самите банди-липсата на изявен хедлайнер, глуповатата и слаба реклама, кофти организацията, селския манталитет-тв асъсипва Каварна Феста... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

saxon747 15.07.2012 16:03:46 отговори + 0 0
Хайде малко уточнение за идиотския завършек на Glenn Hughes. Първо автора на статията може и да е бил там, но явно не е внимавал, защото има фактологични грешки. Тока спря и дойде и въобще това нямаше нищо общо с настроението на групата, защото публиката си продължи да припява и след като тока дойде Glenn така успешно излезе от ситуацията, че на никой даже не му и направи впечатление че е имало проблем. Glenn се ядоса след като някой малоумник от организаторите отиде и каза първо на китариста, който предаде на барабаниста , а накрая го разбра и той, че трябва да приключват защото се изостава от графика. И това стана в началото на парчето Black Country. Ето тук си проличава, че не може всеки малоумник да организира фестивал, не знам кои са новите организатори, но по непрофесионално и идиотско държание спрямо за мен headliner-a на вечерта едвали някой деруг би измислил. Какво мислите че си е помислил Glenn Hughes (както и някои от моите приятели) , че му спират тока и после го канят да привършва. Една скоба - за да не си по mисли някой, че е било нарочно тока спря и по време на Dio Disciples (които наистина са страхотни, но все пак са една трибют група, и на мястото на организаторите или някой с глава на раменете бих сложил преди Glenn Hughes).
И така честито, за мен е сигурно, ако това е била целта ( да се затрие този фестивал ) то тя е много близко да бъде постигната. Цонко или някой близък до теб, ако прочете това моля помислете искате ли въобще да има фестивал, искате ли да имате организатор, който има идея от музика и как се прави подобно нещо или да наблегнем на кебабчетата и бирите. Успех!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darkana 15.07.2012 15:35:12 отговори + 0 0
Мдам, зле е таа година...много проблеми с техническото обезпечаване и най-вече звука, слаба организация с неясен промоутър, по-слаба промоция и реклама, неизявени хедлайнери- но пък поне има неколко нови неидвали до момента интересни банди като Лизи Бордън и Страйпър, които едва ли некой би поканил да гледаме, пък и Камелот с новия вокалист нее за пропускане, а Тим Рипър ме накефи ...
НО определено тазгодишната Каварна е много по-слаба от предлишните издания на феста...
Все пак 800-1000 човека е смешно малко, очалквах да сме повече...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 15.07.2012 14:15:19 отговори + 0 0
доста румънци в Каварна идваха когато там свириха групи като Мотли Крю, Моторхед, Парадайз Лост, Арк Енеми... сега - йок Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Marv 15.07.2012 14:05:34 отговори + 0 0
На мен ми хареса. Може би, защото бях там, за разлика от повечето пишещи тук. Отидох само заради музиката на ДИО, а не заради групата. Лежах на тревата, наблюдавах небето и се наслаждавах на ВСИЧКИ песни! Не мисля, че на WASP, предния месец, имаше чак толкова повече хора. Този фестивал и в София да беше, пак нямаше да има повече хора. Да не забравяме, че в Каварна идват доста румънци, а и летуващи по северното ни черноморие.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ank 15.07.2012 13:43:10 отговори + 0 0
Анонимен , не искам 20 000 ,много по-добре е 2000 , които знаят защо са там , и повярвай ми , след стотици концерти и мачове , преценката ми за броя на публиката е доста точна ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ris83 15.07.2012 13:29:37 отговори + 0 0
Курчатовий - 2012-07-15 11:20:39
the stupid - 2012-07-14 14:38:42
"... обаче не харесвам Каварна. Обстановката определено е просташка, а и в тази жега под мишниците на всички метъли има наводнение...с неприятен аромат, разбира се! Винаги е било така в Каварна..."
Мдаааамм, определено това явление с подмишниците на метълите се наблюдава САМО и ЕДИНСТВЕНО на тази географска ширина. Не знам дали е от по-високата относителна влажност на въздуха, от ниската надморска височина, или от нещо друго, но е факт, че в района на София от подмишниците на метълите, нито влага, нито лоша миризма, а само ухание на градински цветя и цъфнали пролетни дръвчета...дори и в аромата на изпражненията има разлика на двете места, но и за това явление физиците мълчат все още.

...абе мен ти помириса ли коментара си преди да го пуснеш в Катехизис, знаеш ли ква воня е след тебе......, ей аман вече от комплексирани столичани, дето не виждат на по-далеч от носа си, хем се имате за голямата работа, хем се излагате по-най жалкия начин .....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.07.2012 11:56:53 отговори + 0 0
Софиянци,провинциалисти,много сте зле всичките,които се занимавате с малоумни спорове!!!Адски много исках да отида да гледам Камелот днес,една от най-любимите ми групи,но фалирах този път,ходих на всичко до сега,че и по чужбина и в момента съм много ядосан... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 15.07.2012 11:33:21 отговори + 0 0
Да ви пикая на тъпия спор! Нещастници и от двете страни колко щеш.
RW, благодаря за линка. Ако и на Dio Disciples някой качи
Иначе жалко за феста. Ако не бях толкова далече щях да го посетя. Много неща се промениха, откакто стартираха и е нормално да позападнат. Само времето ще покаже дали ще оцелят...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Курчатовий 15.07.2012 11:20:39 отговори + 0 0
the stupid - 2012-07-14 14:38:42
"... обаче не харесвам Каварна. Обстановката определено е просташка, а и в тази жега под мишниците на всички метъли има наводнение...с неприятен аромат, разбира се! Винаги е било така в Каварна..."
Мдаааамм, определено това явление с подмишниците на метълите се наблюдава САМО и ЕДИНСТВЕНО на тази географска ширина. Не знам дали е от по-високата относителна влажност на въздуха, от ниската надморска височина, или от нещо друго, но е факт, че в района на София от подмишниците на метълите, нито влага, нито лоша миризма, а само ухание на градински цветя и цъфнали пролетни дръвчета...дори и в аромата на изпражненията има разлика на двете места, но и за това явление физиците мълчат все още.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.07.2012 11:11:09 отговори + 0 0
ank

20 000 хиляди не щеш ли?!
Някои просто не притежават способност за преценка на количество.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.07.2012 11:01:08 отговори + 0 0
Кой го организира бе. Кажете ако някой знае. Интересува ме кой е последният останал изпаднал пормроутър останал да работи с ЦЦ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.07.2012 10:39:21 отговори + 0 0
http://kavarna.pro-rock.net/cgi-bin/index.pl?o=0&_state=CMSWindow&Table=news&ID=8953&Field=Content
Пишат 600-800 за авторитет, но сигурно са били 500 човека. Днес сигурно ще има хора колкото първия ден, може и малко повече. Догодина Рапсоди и Камелот да идват на Лауд Фестивал!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ariel 15.07.2012 10:37:35 отговори + 0 0
RW- Благодаря!ГНР- не се вживявай в ролята на регулировчик. Прави разлика между селянин и селяндур! Има разлика. Същото е с определенията- прост и простак. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.07.2012 09:03:32 отговори + 0 0
На първият ден не съм бил и не знам, но на втория, по време на изпълнението на Себастиан Бах - 500-600 човека. Всеки, който ви каже друга посещаемост (по-голяма) или ви лъже, или има нужда от доктор. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.07.2012 08:48:54 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-07-14 19:39:15
"Определено е неприятно да седнеш в някоя пицария в центъра на София и около теб да се чуват възгласи и мляскане от различни региони на татковината. "

Копеле, и на Витоша са плъзнали!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ank 15.07.2012 02:14:08 отговори + 0 0
*утре Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ank 15.07.2012 02:11:49 отговори + 0 0
Whiplash , доста си посмалил бройката присъстващи - вчера реално бяха около 2000 , а днес доста по-малко . За концерта - прекрасни MSG и DIO DISCIPLES , който не е бил може да съжалява - имаше какво да се види и чуе ,атмосферата бе повече от приятна - без излишно бутане и блъскане , чудесен звук , въобще - доволен съм , добре ми дойде след вратотрошенето на TRIVIUM миналата седмица . Сега очаквам още приятни емоции уре вечер с KAMELOT и останалите групи . Важното е ,че феста в Каварна продължава да се случва - на някои това им харесва , на други - не , всеки си знае за себе си . Аз съм от първите . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


CR 15.07.2012 02:09:47 отговори + 0 0
RW - 2012-07-15 00:58:11
Ето малко видео от Каварна рок'12 (13.07.2012):

Супер си, Благодаря!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

жеко 15.07.2012 01:29:24 отговори + 0 0
Според приятел продадените билети за Каварна били колкото за Екзодус .... Дано не е бил прав ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RW 15.07.2012 00:58:11 отговори + 0 0
Ето малко видео от Каварна рок'12 (13.07.2012):

www.youtube.com/watch?v=HYXWXZxP7p8

Глен Хюз просто е ... уникатен! Жалко, че не успя да си завърши сет-а.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carlsberg 14.07.2012 23:54:57 отговори + 0 0
2009-та ме пратиха командировка в Майна Таун.Вярвате ли ми,ако ви кажа,че не ми се прибираше в София след командировката.....Просто да видиш нормално движение в пикови часове е нещо прекрасно.Да видиш не претъпкани улици и речи от цяла България е също така прекрасно.Жалко...

Аз си мисля,че тези спорове са базирани най-вече от факта,че поради сложноста при намиране на работа хората от другите градове са склонни да работят за по-малка заплата,следователно се поражда омраза между хората от тук и хората от другате,което според мен е грозно.И все пак чудно ми е,от чий зор идваш в София и се хващаш като С(м)отаджия за 300 лева....че и кварита да плащаш...чак пък толкоз ли е зле в по-малките градове,че се налага преместване в София?

Хайде аз спирам с оффтопика,че Сатира ще ни погне със сътъра и ще стане лошо....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.07.2012 23:29:10 отговори + 0 0
Споровете София-провинцията обикновено се раздухват от хора от провинцията. Отдавна е известно, че 70% от публиката на Каварна беше от София. Тая година софиянците са значително по-малко и се вижда резултата. Каварна си имаше добрите времена. Като се има предвид и кризата, многото концерти и т.н., дестинация като Каварна става доста по-непривлекателна. Концертите да са около София или друг голям град го налага родната реалност.Към големите градове има по-добре организиран транспорт, предлагат повече възможности, както за по-евтино прекарване, така и за забавления, имат по-голям капацитет. Пример - Спирит ъв Бургас, стабилен фестивал в голям град. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


CR 14.07.2012 22:58:03 отговори + 0 0
@ Анонимен - 2012-07-14 22:28:28
Упс, к'во ти стана??? Това по темата за Каварна ли, или ...?
Остави мършата - във всяко стадо я има, слушай хубава музика, и ти желая прохлада + добро настроение!
Има място и музика за всички!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.07.2012 22:28:28 отговори + 0 0
Обществена тайна е ,че НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СЕЛЯЦИ И КРЕТЕНИ СА ИМЕННО СОФЕТАТА. В момента,който напуснат града си и си отворят миризливата уста и всички им се смеят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CR 14.07.2012 22:07:21 отговори + 0 0
На хората и феновете в Каварна пожелавам емоция и отлично настроение на "MAX" до края на феста
Към офтопик-темата "София-селяни-мьеканье", питам Столичаните: някой от вас търсил ли си е работа в последните 5 години с диплома на инженер, например, в Русе? В Плевен, Пловдив или Видин??? Сещате ли се, че никой не е дощъл в София да изяде пиците, да изкупи МОЛ-овете, и да осквернява слуха с мьеканье, ако имаше хляб в неговия роден град?
Не искам да раздувам коментарите в погрешна посока, просто престанете да обиждате хората от провинцията, те не са 2-ро качество!!!
Наздраве
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ГНР 14.07.2012 21:32:03 отговори + 0 0
За какви дупки приказваш? Май ти дупка /****/? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.07.2012 20:45:58 отговори + 0 0
ГНР

Ахаха, Смешко, ха-ха, вземи се скрий в дупката си!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 14.07.2012 19:39:35 отговори + 0 0
* да бяха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.07.2012 19:39:15 отговори + 0 0
"Определено е неприятно да седнеш в някоя пицария в центъра на София и около теб да се чуват възгласи и мляскане от различни региони на татковината. "

Agreed
То та бяха само пицарии. Не. Посвеместно е. Молове, магазини, градски транспорт. Не съм стоял навън сред хора и 10 минути без да чуя някой да се измьека на висок глас...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the stupid 14.07.2012 19:33:55 отговори + 0 0
Определено е неприятно да седнеш в някоя пицария в центъра на София и около теб да се чуват възгласи и мляскане от различни региони на татковината. Селяните са доста агресивни и напористи, в стремежа си към успех са безскрупулни, аморални и с двигател на танк Ейбръмс, мачкат по пътя си всичко...Но за радост на нас, софиянци, сериозните концерти и фестивали вече са в столицата, а сега и със зала Армеец сме с още крачка напред пред останалите! Който иска да слуша качествен рок, добре е да си купи карта за БДЖ...посоката е ясна!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carlsberg 14.07.2012 19:19:35 отговори + 0 0
В родния си град*** грешка,определено не е мой Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carlsberg 14.07.2012 19:18:42 отговори + 0 0
То вече е срамно да кажеш че си от София.Веднага те поглеждат с един поглед изпълнен със съмнение и почват въпроси от сорта на-абе къде си роден? Ама от кога си в София?....

Жалко е да се чувстваш застрашен от изчезване вид в собствения си град(Мечта: Нека върнат софийското гражданство и се надявам София да стане нормален град за живеене).

По темата.Честито на всички фенове и фенки.Приятно прекарване и през останалите 2 дни !

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Predator 14.07.2012 19:08:40 отговори + 0 0
П.П. Те селяните не са ОТ София - те са В София за съжаление. Думата "селянин" ясно показва, че въпросните хора са от село... Село - селянин. Проста логика Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Predator 14.07.2012 19:05:52 отговори + 0 0
SMF, Не помня теб някой да те е канил поименно. Като не ти е удобно - стой си там, където си и недей да цвърчиш... attention ***** Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ГНР 14.07.2012 18:11:24 отговори + 0 0
Атмосферата в Каварна я има! Селяните от Сф да си стоят там. Благодаря на Каварна! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.07.2012 17:49:09 отговори + 0 0
A кажете кой е всъщност организатора. Щото ЦЦ не е много на ТИ с нещата. Той е по финансовата страна... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

NeK 14.07.2012 17:24:47 отговори + 0 0
Тим ще си го чакам в София! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 14.07.2012 16:56:08 отговори + 0 0
800 - пак добре... , като сметнем половината от тех цигани и местни... и все пак петък - работен ден. Днес може и по добре - 1000 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mastodon_bg 14.07.2012 16:42:44 отговори + 0 0
Сет листа на Glenn Hughes е бил страхотен (= Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.07.2012 16:37:07 отговори + 0 0
SMF

Ама другата половина телета се от 20-ина г. се навря в сф...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ronnie 14.07.2012 15:57:23 отговори + 0 0
Абе по-добре да се провежда такъв фест в Каварна, отколкото изобщо да не се провежда.
Аз не че отидох, но има хора, на които им харесва феста, така че заради тях си струва.

Иначе 800-1000 души не е чак толкова малко, аз очаквах и по-малко да са.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.07.2012 15:51:43 отговори + 0 0
Снощи бях там и нямах търпение да стане сутрин за да си хвана автобуса за наобратно. Защо по дяволите са махнали капанчетата в близост до палатките???? След завършека на концерта, като изключим виковете на някой си "Багера" - Кой ми открадна телефоните бе, майка ви ше ..., настана пълна тишина. Защо на улицата не бяха допуснати обичайните продавачи на всякакви метъл нещица???? Напълно съм разочарована от Каварна тая година... атмосферата, за която говорите вече я няма. Честито на софианци - догодина няма да има Каварна... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


SMF 14.07.2012 15:34:35 отговори + 0 0
Ми пък на половин България не им е яко да бият 8 часа път до Сф пък! Вие там сте сякаш в центъра на Вселената, сакън нещо да се случи извън Сф... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.07.2012 14:58:31 отговори + 0 0
Тим е готин, но не съжалявам,че пропуснах този фест
Нищо лошо не мисля, просто съм на мнение, че е имало и по-силни години. Бих отишла само заради Дуги Уайт, невероятен глас е, но да слушам кавъри на Scorpions, вместо негови парчета...Дано другата година да поканят повече групи, които харесвам.
Днеска глем феновете дано се изкефят на макс
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.07.2012 14:45:39 отговори + 0 0
the stupid - 2012-07-14 14:38:42
Егати, 800-1000 души е адски малко! Ако фест със същите групи беше проведен в София, щях да отида, обаче не харесвам Каварна.


+1
Освен това щеше да има поне 3 пъти повече хора.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tq 14.07.2012 14:38:59 отговори + 0 0
Е, чак пък да го няма. За всеки фест си има публика. Просто джоба ни олекна, това е истината. Това, което беше преди 6 години в Каварна няма как да бъде същото и не е нужно. Цонко направи много за онези години, видяхме банди, за които сме мечтали и да очакваме чудеса тази година бе наивно.
Благодаря му за това, което ми е поднесъл като емоция))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the stupid 14.07.2012 14:38:42 отговори + 0 0
Егати, 800-1000 души е адски малко! Ако фест със същите групи беше проведен в София, щях да отида, обаче не харесвам Каварна. Обстановката определено е просташка, а и в тази жега под мишниците на всички метъли има наводнение...с неприятен аромат, разбира се! Винаги е било така в Каварна, а и явно залезът е неминуем!
М. Шенкер много наркомански вид има, мислех, че е само пиянде...
Успешни втори и трети фестивален ден пожелавам на всички...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Дамаджан Гроздов 14.07.2012 14:20:21 отговори + 0 0
Колко градуса е тия дни в Каварна, че Шенкер е с вълнена шапка? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.07.2012 14:19:41 отговори + 0 0
Егати атмосферата!
Пък тая година е атмосфера под налягане. Даже превъзнасяните удобства никакви ги е нямало, а два пъти да има проблем с тока е резил.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.07.2012 14:18:56 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-07-14 14:12:18
Ай стига с тази атмосфера бе,само тва дрънкате.Клошари

*****!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dani 14.07.2012 14:14:12 отговори + 0 0
Попаднах случайно на ф Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.07.2012 14:12:18 отговори + 0 0
Ай стига с тази атмосфера бе,само тва дрънкате.Клошари Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Хиподил 14.07.2012 14:09:57 отговори + 0 0
***** невероятен по-добре теб да те няма,в Каварна има атмосфера и е супер,яд ме е че тази година се прекарах и ходих на софийските шитни Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kiske 14.07.2012 14:09:18 отговори + 0 0
С кои вокалист беше Michael Schenker ???? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

идиот невероятен 14.07.2012 13:57:42 отговори + 0 0
Ееее около 1000 човека, това е голям резил! Жалко.....смешно.....то из клубовете ходят повече хора! Не е истина просто, но няма как, на фона на това което беше в София, два яки феста, и още няколко други не лоши концерта. Феста във Каварна запада със всяка следваща година и по-добре да го няма. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Filth Hound Of Hades 14.07.2012 13:44:46 отговори + 0 0
Оставече човека да почива вече, бе... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.07.2012 13:40:10 отговори + 0 0
Здраво кавъри от всичките изпълнители...UFO,Scorpions,Purple,Dio,Rainbow,Black Sabbath...
Що не вземат да поканят всичките тези групи,които съществуват от тях все още разбира се и ще има не 1000 човека ами най-малко 10 000!!!Те тея кавърчета всеки може да ги свири,ама важното да видим оригиналните изпълнители в действие,това винаги си остава тръпка и мечта!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 14.07.2012 13:27:18 отговори + 0 0
аз като гледам нищо не е било добре Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ripper 14.07.2012 13:24:15 отговори + 0 0
Добре, че беше Tim Ripper.....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".