Ken Hensley и SUNRIZE отбелязват 1 юли с концерт в МВнР

24 юни 2014, 16:29 ч. 469 / 6 2
пред./следв.

   На 27 юни бившият клавирист/китарист на URIAH HEEP Ken Hensley ще изнесе специален концерт в градината на МВнР в София, заедно с родната група SUNRIZE. Събитието е по повод инициативата 1 юли да бъде признат за Международен ден на свободния дух. Входът е само с покани. Ето и официалната информация на Външно министерство:

В качеството си на институция, допринасяща за популяризиране на външната политика на България и имиджа на страната, Дипломатическият институтът към министъра на външните работи е инициатор на проект, посветен на българо-британските отношения, който стартира през 2013 г. с кръгла маса на тема „България-Великобритания (BG-GB) – огледалният образ”. Проектът има за цел, чрез поредица от публични събития и форуми, да спомогне за това обществата на двете страни да се опознаят по-добре и да отхвърлят погрешните представи едно за друго, с оглед на по-успешното си сътрудничество, особено в контекста на съ-председателството на България и Великобритания на Съвета на ЕС през 2018 г.

Отчитайки приноса на културата за взаимодействието между народите, Институтът ще организира поредното събитие от проекта, озаглавено „Денят на свободния дух”, с участието на легендарния музикант Кен Хенсли – авторът на британската песен „Джулай Морнинг”, станала символ на българската традиция със същото име, която съществува само в България вече над 35 години – посрещането на изгрева на 1 юли на българското черноморие. Г-н Хенсли ще говори пред публиката за ролята на културните традиции и сътрудничество в контекста на публичната дипломация, след което ще поднесе музикално изпълнение с българската група „Сънрайз”, последвано от кратък коктейл. Събитието е също в подкрепа на кампания, инициирана от музиканта Георги Мархолев и подкрепяна от Кен Хенсли, която има за цел датата 1 юли да бъде официално призната на национално и европейско ниво като „Ден на свободния дух”.

Събитието ще спомогне за популяризирането пред света на една уникална българска традиция с наднационален смисъл, от една страна, и на българо-британските отношения, от друга. Ще бъдат поканени новоизбраните български представители в Европейския парламент, български и чуждестранни дипломати, британската общност в България, хора на изкуството и широката общественост.

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Dreamer 25.06.2014 21:40:54 отговори + 0 0
"Ще бъдат поканени новоизбраните български представители в Европейския парламент..."

Ko?!?!
НЕЕЕЕ!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 24.06.2014 17:02:32 отговори + 0 0
''Ден на свободния дух''? Свободният дух не прави концерти в държавни учреждения със специални покани... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".