Kerry King: "Когато свириш с оркестър - просто мастурбираш"

18 мар 2011, 07:54 ч. 750 / 6 52
пред./следв.
По време на скорошното си турне в Австралия китаристът на SLAYER Kerry King и Dave Lombardo са дали интервю пред телевизията "Soundwave TV", свързана с едноименния фестивал в Мелбърн. На въпроса дали траш титаните биха направили рок-опера или нещо друго от подобен род, гологлавият струнник отговаря така:

   Мисля, че когато свириш с оркестър, просто се самозадоволяваш и казваш "Ние сме кралете на света. Нека посвирим с оркестър". Извинявайте, METALLICA, но вие го направихте (Смях). Толкова много банди го направиха, но просто.... просто това е мастурбация, човече. Би било по-добре без това."

още за:

Kerry KingSlayer


Коментари   (52)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


nqkoisi 20.03.2011 18:04:15 отговори + 1 0
мисля 4е изказването на Кери ем много просто, все пак Slayer са траш група и в самите им песни се пее много за крав , ем аз незнам то4но как ти ще свириш с опкестар и ще пееш за крав Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tom araya 19.03.2011 22:09:51 отговори + 0 0
Също и в клубовете,там най силно може да се усети духа на метъла. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.03.2011 15:11:55 отговори + 0 0
Содомията в Каварна пък разцепи всякакви големи,малки,средни,средно-големи,средно-малки 3-ки и 4-ки!Истинския дух на метъл музиката може да се усети единствено в малките непретенциозни градчета и фестивали,където по-голямата част от хората знаят за какво са там.Това на големите стадиони си е чиста проба гавра с музиката.
Иначе Кери си е прав в случая,но не мисля,че той е човека,който трябва да съди другите групи и изпълнители,като се има предвид какво той направи през годините,за да препечели нещо друго отгоре.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тц тц тц 19.03.2011 14:47:55 отговори + 1 0
Бях там... бях на 2ри ред пред сцената ... и си говорех спокойно сприятели и си се разбирахме докато свиреха Мегадет ..ама не дръж на тия работи.За Слейър и Антракс не споря ,но за Металика да ... Просто като излезнаха на сцената стадиона почна да ври и кипи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.03.2011 12:58:37 отговори + 0 1
Аз съм на 15 и съм голям фен на боговете на траша SLAYER!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 19.03.2011 11:10:53 отговори + 0 2
Металика били сцепили-друг път!Ти беше ли въобще,или си говориш така,наизуст?Именно най-блудкавото изпълнение беше това на Металика,защото нямаше и грам хъс в свиренето им.Просто излязоха,свириха там,за хонорара и си тръгнаха!Мегадет се чуваха много добре,поне пред сцената,където бях аз.Антракс направиха страхотно шоу,Слейър също. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tc tc tc 18.03.2011 20:16:10 отговори + 1 0
Кери Кинг го разбирам.Слейър и симфония не се връзва
, но не го е казал по най-добрия начин :X

ПС
Четох в един коментар, че Слейър,Антракс и Мегадет са направили мазалото миналата година ... хммм .БОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ...Антракс ... вдействителност разбиха ... Мегадет не се чуваха ... Слейър си бяха добре, но като излезнаха Металика ... си пролича,ча на живо,са на различно ниво от останалите.. СМАЗАХАААА !!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.03.2011 19:48:13 отговори + 0 0
Омг.. престанали да са велики.. егати глупостите. От началото до сега са си за мен мн здрава групичка и ПРОДЪЛЖАВАТ да са велики. И нещо не мога да си представя Слейър с оркестър или подобно, пълен абсурд. А за мен повечето групи с оркестър са боза. Мн добре си се е изказал Кери и съм съгласна с него. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 18.03.2011 19:06:24 отговори + 0 1
Я ходи си пусни некоя баладка,нотин елс матърс,земи си хапчетата и си легни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ian B.B Ian 18.03.2011 18:40:52 отговори + 1 0
То пък нали Слейър са една група....Те престанаха да бъдат велики от 1990 година.От тогава на сетне са се отдали на някакъв безмислен буламач с пънкарски превес.И само някой да не седне да ми разправя,видите ли,колко велик китарист е Керито.И колко е железен метъл дето не цепи басма на днешните тенденции в музиката,щото,ако на продуцента на Слеър му дадат десет милион долара и поискат Слеър на сцената в Мелбърн да рипат кан-кан по жартиери,се обзалагам,че никой от групата няма да откаже...да си понапълни джобчетата.А па най ме е страх от хора,дето викат,че никога,ама никога-никога няма да направят еди-какво си! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


metalistvr123 18.03.2011 18:24:28 отговори + 0 0
Значи ако става дума за симфоник метъл съм съгласен напълно че комбинацията си я бива,но говорим за симфоник не за траш,а s&m е пълна излагация.Вярно че метъла произлиза от класическата и симфонична музика,но специално Металика с еизложиха или оркестърът се излижи,трудно ми е да преценя кой се изложи повече!!!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rock Thrashler 18.03.2011 17:46:49 отговори + 0 0
Оркестрираната част на Metallica е писана от някакъв композитор, който сериозно се е осрал на някои места.Същият писа оркестрации и за Scorpions, които също са пръднали и приличат на тези на Metallica - бизнес!Но тези групи не може да станат велики, защото оркестър им прави кавъри.Много са примерите за успешно съчетание м/у метъл и класика, но изказването на Кери е готино!Ако някой се товари, да се консултира с психиатъра си!Харесвам и двете банди и изказването на Кинг не ми пречи и ме радва. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.03.2011 17:14:18 отговори + 0 0
Аххх, пак се почнахме... Значи:
Първо: S&M е страхотно произведение на музикалното изкуство, така че, който го смята за провал по-добре да не се изказва, че става смешен...
Второ: Как ли пък не можел метълът да съжителства с класическата музика?! Мога да ви кажа, че точно тоз тип съжителство е едно от най-качествените и плодотворни сливания на два стила музика изобщо. Трето: Не можете ли да се научите да се въздържате от примитивни изказвания по адрес на групи, които не харесвате? Няма да седна да ви убеждавам да започнете да харесвате Металика, но съм сигурна, че много добре знаете колко са направили за жанра, и колко групи са вдъхновили, и колко шедьоври са написали, и колко добре музиканти са (да, дори и Ларс), така че заслужават поне малко уважение. Отделен въпрос е, че дори да не струваха кой знае какво, пак е много шибано за феновете на една група постоянно да се сблъскват с мазен хейт! А това с онези им 3 злополучни албума, които така са ви все трън в очите - хората експериментират и се развиват музикално, ок, може да не са нещо велико (особено Енгъра), но като не ви харесват, ми не ги слушайте, бе, толкова е просто! А и ако някоя група не се променя 30 години ви стават скучни и еднообразни, ако започне да експериментира - продали се били, ах, лелеее...
P.S. За Кери Кинг няма да се изказвам, защото доста звезди правят необмислени и егоцентрични изказвания, които често се изопачават и т.н. Но така или иначе изказването му може да се класира в топ 10 простотии на годината...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.03.2011 16:52:04 отговори + 0 0
прав е, в смисъл, че тия симфонии и оркестрации с метъл музика звучат наистина тъпо. много по-яко е да се свири клсическа музика с електрически китари, стават интересни интерпретации, .. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Весо Thrash 18.03.2011 16:21:08 отговори + 0 0
Видяхме ги колко струват Гейталика като издадоха новия си албум.Направиха си тоталната гавра с всичките им "труу фенове".И се пак именцето,именцето и те тва е...Квато и помия да направят тия,все ще се харесва от фенчетата им.Толкова е жалко,на Big 3,те не заслужаваха да бъдат на тази сцена!Истината беше,че Мегадет започнаха сечта и SLLLLAAAYYYEEERRR ни доразмазаха,супер беше.Гейталика да си стоят само в студиото,да си правят "великите" албуми и да не излизат оттам,нямат място на сцената още повече,редом до големите ANTHRAX,MEGADETH I SLLAAAAYYEEERRRRRRRRR Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен1 18.03.2011 16:20:38 отговори + 1 0
Аз пък мисля, че S&M е разкошен албум. И мисля, че музиката на Металика е много подходяща за симфонична интерпретация. Очевидно така мислят и класическите музиканти, които не спират да правят симфонични трибюти на групата. Анонимен - 2011-03-18 10:49:11, точно старите песни са подходящи за "симфонизиране". Най-добрият пример за това е албумът Master of Puppets, изсвирен от The Scorched Earth Orchestra - красота! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tom araya 18.03.2011 15:57:27 отговори + 0 0
90те години в траша немаше пара,ама Slayer си продължиха със риск да изпаднат отвсякъде,ако беше за пари щеха да свирят гръндж,като Кис.Сега металица пак се присламчиха към тях,все едно нищо не е било.И Кери кво да направи,да си трае,или да каже че тия са най големите.NO WAY! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.03.2011 15:43:22 отговори + 0 0
tom araya - 2011-03-18 12:38:10
Slayer завиждат на металица?????За кво бе пич???Ама то е доказано кой е истински отдаден на траша и кой свири само за кинти

Пич, сам Том Арая беше казал, че Слейър свирят за пари, всичко е пари, всички групи правят турнета за пари, който си мисли, че нещо изобщо се прави за феновете, е в тотална заблуда, и т.н. Ама ти си вярвай и прекланяй пред "отдадеността" на Слейър, нЕма проблем
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

newsted 18.03.2011 14:53:28 отговори + 0 0
Кинг понеже не е комерсиален затова се снима в клип на SUM 41 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

metalistvr123 18.03.2011 14:42:18 отговори + 0 0
Между др Кери е прав свиренето с оркестър от банда която музиката и нищо общо няма със симфониката е пълен ташак,концерта на Металика със симфонията е пълна боза,през повечето време най-вече на Master of Pupets просто оркестъра и бандата свиреха различни работи,все едно че случайно са се засекли на сцената и провеждат 2 отделни концерта Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


metalistvr123 18.03.2011 14:39:45 отговори + 0 0
Киро не може да се сравнява нито с Кери Кинг,нито с Джеф Ханеман(абсурд :X:X:X:X:X),Джеймс със повече от жалките си вокали в момента не може да се сравнява с Арая,а Трухильо просто не е за тази банда каквото и да си говорим е така,аз съм фен на Металика(старата)но признавам че те вече не са това което са били и не могат да се сравняват със Слейър,така че не е сам Ломбардо-срал ю'л би рич,като цяло Слейър са по-добри,sad but true.Напълно подкрепям мнението на tom araya Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.03.2011 14:32:17 отговори + 0 0
Ако не бяха Slayer траща нямаше да бъде известен ! Аз съм на 16 и много ги харесвам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tom araya 18.03.2011 14:24:37 отговори + 0 0
Не е и по лош,а че Кери не обича металица,това всеки го знае и няма лошо,човека си има причини,в случая обаче е прав и казва какво мисли. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.03.2011 13:57:46 отговори + 0 0
tom araya @ всъщност, ако трябва да говорим за музиканти освен Ломбардо, който е 10-ки пъти по-добър от Ларс, нито един от другите членове на Slayer не е по-добър от тези в Metallica. Кефя се и на двете групи, на всичките им концерти в България съм бил, но това е факт, сори. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 18.03.2011 13:25:11 отговори + 0 0
Като Slayer са толкова велики, за какъв дявол си правят толкова евтин ПиАр с толкова евтини изказвания? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


tom araya 18.03.2011 12:38:10 отговори + 0 0
Slayer завиждат на металица?????За кво бе пич???Ама то е доказано кой е истински отдаден на траша и кой свири само за кинти.Къде беха тия с белите потници когато траша беше пометен от гръндж вълната и нео метъла,а???Постригнаха се,гримираха се и изкараха ебати бозите,щото решиха че в траша вече нема кинти.А Slayer НИКОГА не ПРЕДАДОХА траша и феновете си,ако ще и 5 човека да ги слушаха в Америка.Сега траша пак се върна и тия с белите потници пак решиха да се прават на големите трашари,ама не вървят,защото албумите пак са им боклук,и ше си останат със старата слава...нема как да върнат Клиф Бъртън,сори...да си правят там оперките и тва е...Да не говориме кой какъв музикант е,по смешен дръмър от ларс няма,на Ломбардо само барабаните може да носи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

damageplan 18.03.2011 12:11:30 отговори + 0 0
добре де има стотици ако лине хиляди групи свирили с симфонични оркестри , факта че METALLICA са все в устата на Slayer кво говори че те им завиждат.
сори Kerry ама за да свириш с оркестър требва освем да си с голямо его , трябва поне малко в музиката ти да има някъв ритъм и мелодия,аиде на ритъм го докарвате ама на мелодята нещо ви бяга.И аз съм фен ан Slayer но се дразна от такива изцепки и комплекси
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 18.03.2011 12:00:30 отговори + 0 0
Е*ати тъпотията. Принципно го уважавам, ама това изказване е просто МАЛОУМНО. С много главни букви. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.03.2011 12:00:06 отговори + 0 0
това изказване важи и за феновета на тая музика Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

damageplan 18.03.2011 11:59:10 отговори + 0 0
@jasta ти си много компетентен (или по скоро импотентен...мозъчно импотентен)по музикалните въпрси, не всичко е металкор.ходи на гуано еипс и се кефи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


jasta 18.03.2011 11:56:05 отговори + 0 0
Абе кви симфонии,симфониите да си ги свирят разни Боргири,Найтуиши и тем подобни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

damageplan 18.03.2011 11:34:10 отговори + 0 0
Kerry King си говори с оная работа. да отиде и да го каже това не ТHERION че масторбират , ебаси клеса е станал то бива да имаш Его ,ама неговото е по голямо и от на Дейв Мастията от Мегасмърт.........
от тая 4-ка,METALLICA за добро или лошо са наи-добрите колкото да ви е яд, те поне като издават нов албум той наистина е нов.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ф 18.03.2011 11:00:28 отговори + 0 0
Човекът иска да каже, че метъл с оркестрация не става. При това, той визира собствената си музика. И при поотижение, че и при Металика не се получи кой знае какво, значи няма за кво да е ентусиазиран за идеята. Може би преводът също е кофти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tom araya 18.03.2011 10:56:19 отговори + 0 0
Slayer не са комерсиална група,за да пълни сама стадиони.А КЕРИ СИ КАЗА ИСТИНАТА!!!Какво да каже,че ще направи трашопера може би.Я да видиме,JESUS CHRIST SUPERSTAR или ANTICHRIST SUPERSTAR HAHAHHAHAHAHAHA. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.03.2011 10:49:11 отговори + 0 0
"Според мен при Металика експериментът беше неуспешен."

Неуспешен беше, защото наблегнаха на стари песни, които не са подходящи за симфонизиране. Новите песни в S&M, особено No Leaf Clover, хич не са лоши. Ако бяха написали цял нов албум, аранжиран за оркестър, сигурно щеше да е добър.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


dani 18.03.2011 10:39:33 отговори + 0 0
Slacoth - 2011-03-18 10:22:20
Хаха, къде беше Кери бе, убавец? Когато тази група сама напълни Васил Левски тогава ми говори за хитове. Аз харесвам Slayer и съм бил на 3 техни концерта, но това изказване на Кери за мен е глупаво, ОК?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

азът 18.03.2011 10:28:22 отговори + 0 0
да копеле все едно тяхната музика става за оркестър... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sylver 18.03.2011 10:24:25 отговори + 0 0
обичам да слушам Слейър, но Кери е баси хейтъра. Според мен на Big 4 не излезе само за да се прави на важен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Slacoth 18.03.2011 10:22:20 отговори + 0 0
[quote]"Всички знаем защо Slayer са актуални в момента. Ако не знаеш - заради Big 4, и тази популярност 100% не се дължи на Slayer "[...]

Я ми кажи убавец, къде в общата снимка на въпросния смешен Big4 виждаш Кери Кинг?Този човек не се интересува от PR, защото e прекалено ГОЛЯМ за подобни глупости.А с твърдението ти за популярност относно Slayer вече си смешен.Тази група може да напълни един концертен гиг само със хитове от всеки свой албум.И ако те е яд, че никога не са се нагъзвали на музикалната индустрия, за разлика от Big3, то имаш основание за това. ;-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tom araya 18.03.2011 10:22:19 отговори + 0 0
AХАХАХАХАХАХА ГОЛЯМ СИ КЕРИ,ЕВАЛАРКА БРАТЛЕ,МАЧКАЙ ГИ ТИЯ С БЕЛИТЕ ПОТНИЦИ HELLYEAHHHHHHHGGGGHHHHH Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ф 18.03.2011 10:12:21 отговори + 0 1
това за Big 4 може да го кажеш за Антракс, но за Слейър или Мегадет - абсурд. В края на краищата аз Слейър със симфоничен оркестър така или иначе не мога да си представя. Според мен при Металика експериментът беше неуспешен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dani 18.03.2011 10:06:52 отговори + 0 0
ф - 2011-03-18 08:45:11
падение за теб...ама той хонорарът си върви, а кой е последен и кой - предпоследен, за истинските фенове не е толкова важно Слейър са имали и по-критични периоди в кариерата си, но в момента отново са сред най-актуалбите групи в световен мащаб. Ако това е падение, не знам

Всички знаем защо Slayer са актуални в момента. Ако не знаеш - заради Big 4, и тази популярност 100% не се дължи на Slayer
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

aston villa 18.03.2011 09:59:50 отговори + 0 0
Не всеки може да свири със синфоничен оркестър. Не всеки може и да мастурбира. Така, че Кери ти стана смешен. То за лисицата, гаргата и гроздето нали знаете, ама тоя брадатия не знае. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stat1c 18.03.2011 09:49:22 отговори + 0 0
Аз пък съм голям фен на Металика и Кери Кинг ми е стабилно противен мутирал хамстер, но и аз съм си измислял различни епитети за S&M, при това нееднократно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Samaell.. 18.03.2011 09:35:22 отговори + 0 0
Аахах НАЙ–ГОЛЕМИЯ ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


newsted 18.03.2011 09:29:23 отговори + 0 0
голям фен съм на SLAYER, но това е евтин PR. Просто иска да се вдига шум около него. Ако него беше казал това нямаше да я има тази "новина". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

РокФен 18.03.2011 09:05:03 отговори + 0 0
Тоя па и той се изказа оригинален. Явно не му се иска да мастурбира пред оркестър. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.03.2011 08:57:13 отговори + 0 0
ГОЛЯМ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.03.2011 08:56:53 отговори + 0 0
+10

ф - 2011-03-18 08:45:11
падение за теб...ама той хонорарът си върви, а кой е последен и кой - предпоследен, за истинските фенове не е толкова важно Слейър са имали и по-критични периоди в кариерата си, но в момента отново са сред най-актуалбите групи в световен мащаб. Ако това е падение, не знам
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Васил Стоянов 18.03.2011 08:56:13 отговори + 0 0
Нямам слабост към SLAYER, но това изказване наистина ми харесва. Метълът си е метъл - музика за дисторзирани електрически китари ! Класическата е музика е страхотна, но е глупаво да се смесва така безобразно с метъла, както правят почти всички богати групи. Приемам използването на теми, мотиви и мелодии от класиката /изсвирени с китара или клавир/, но не и съвместни изпълнения с оркестри от 40-50 щрайхисти ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ф 18.03.2011 08:45:11 отговори + 0 0
падение за теб...ама той хонорарът си върви, а кой е последен и кой - предпоследен, за истинските фенове не е толкова важно Слейър са имали и по-критични периоди в кариерата си, но в момента отново са сред най-актуалбите групи в световен мащаб. Ако това е падение, не знам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 18.03.2011 08:18:55 отговори + 0 0
Кери, големи сте, но и когато си на турне и сивриеш преди Слипнот си е падение, предвид претенциите ти...па да разправяш, че не ти пука си е смешно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".