Кирил Маричков представи автобиографията си на 10 май в София

11 май 2023, 10:45 ч. 610 / 2 4
пред./следв.

   Както вече ви съобщихме, един от доайените на българската рок музика Кирил Маричков издаде на 14 април своята автобиография, която носи заглавието "На прага на времето". Официалното представяне на книгата се състоя снощи в столичния клуб "City Stage". Водещ на събитието беше небезизвестният Ники Кънчев, а на сцената, за да споделят впечатленията си от книгата, се качиха освен авторът на предговора и редактор на изданието Веселина Паскова и президентът (1997-2002) Петър Стоянов, Йордан Караджов (СИГНАЛ), Васил Найденов, както и разбира се самият Кирил Маричков.

   Събитието бе уважено от много известни личности, сред които музиканти, журналисти и политици. Тук бяха поетът Александър Петров, Богдана Карадочева, Стефан Димитров, Васил Гюров (РЕВЮ), Митко Кърнев (Д2), Йордан Ганчев (ТАНГРА), Иван Гарелов, Асен Агов и много други. Очаквано, не се мина и без музика. След края на официалната част на събитието на сцената се качиха музикантите от супергрупата ФОНДАЦИЯТА - Кирил Маричков (ЩУРЦИТЕ), Иван Лечев (ФСБ), Славчо Николов (Б.Т.Р.) и Венко Поромански (ТЕ). Компания през цялото време им правеше и Валди Тотев (ЩУРЦИТЕ), а за отделни песни към тях се присъединиха Атанас Пенев (БТР) и Звезди Керемидчиев (АХАТ). В продължение на около час този звезден състав изпълни песни, които освен че са любими на няколко поколения български рок фенове, са издържали проверката на времето и са се превърнали в неизменна класика. Уважилите събитието имаха възможността да чуят:

01. ХХ век
02. Вълшебен свят
03. Сватбен ден
04. Рокендрол (Блажени години)
05. Две следи
06. Рок в минало време
07. Вкусът на времето
08. Клетва
09. Среща


   След края на концерта всеки пожелал получи автограф от Кирил Маричков върху автобиографията му "На прага на времето", която можете да намерите във всички големи книжарници в страната.

 

Текст: Ози

 

Кирил Маричков, представяне на автобиография



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Fantomas 11.05.2023 18:07:31 отговори + 4 3
Имам 1 въпрос ! Защо качествената музика , ЩУРЦИТЕ и Маричков я направиха в лошото - тоталитарно време ? А след 1989 няма нищо сносно и свястно за слушане ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 11.05.2023 13:53:35 отговори + 7 0
На сайта на издателството книгата се продава с автограф Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vampiria 11.05.2023 12:05:55 отговори + 6 2
Ще я допълня към метъл библиотеката ми Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stormbringer 11.05.2023 11:07:31 отговори + 11 1
Купих си книгата още когато излезе. Чудесно четиво, прочетох я на един дъх. Всъщност това не е точно автобиография на Кирил Маричков. В тази книга има много истории не само свързани с него, но и с Щурците, както и с останалите български рок групи от 60-е години насам. Научих доста неща, които не знаех. Препоръчвам я на всички почитатели на българската рок музика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".