Книгата за WHITESNAKE от Martin Popoff излезе на български език

29 окт 2015, 11:19 ч. 2699 / 12 3
пред./следв.

   "Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк" е първият опит да бъде разказана цялата история на групата на David Coverdale. Много се е изписало досега за "Бялата змия", но никой не се е осмелявал да събере на едно място фактите от дългия живот на групата - от корените на Coverdale в DEEP PURPLE до днес. С тази задача се е заел канадският журналист от руски произход Martin Popoff. Той от десетилетия следи историята на рок музиката и многократно е разговарял с бивши и настоящи членове на WHITESNAKE, които в неговите интервюта разказват от първо лице за групата.

   В "Отплаване..." читателите ще открият историята на групата, описана от титани на рока като David Coverdale, Jon Lord и Steve Vai. Ще разберат от какво е вдъхновен текстът на "Here I Go Again" и защо песента "Fool For Your Loving" е била написана в конюшня. Авторът припомня бурните отношения между великите музиканти, както и сблъсъците с моралистите заради нецензурните текстове и неприличните обложки. Отделено е специално внимание и на връзката на Coverdale с Tawny Kitaen - сексапилната жена от клиповете на групата, която мнозина обвиняват, че се е превърнала в нещо като Yoko Ono за WHITESNAKE и отдалечава David от бандата.

   С над 50 книги на тема рок и метъл Martin Popoff е един от най-опитните изследователи на твърдата музика. Той е огледал подробно всяко клонче от огромното родословно дърво на рока и е извлякъл от там всичко, което меломаните си заслужава да знаят за своите любими групи.

   Книгата групата на David Coverdale е на българския пазар от издателство "Сиела" на цена 15 лв. Може да бъде порачана онлайн с 20% отстъпка от този адрес"Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк" излиза в навечерието на концерта на WHITESNAKE в София през следващия месец. Както знаете, събитието ще се състои в зала "Арена Армеец" на 24 ноември.

 



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


213 30.10.2015 15:56:07 отговори + 2 14
Без да съм чел 100% порно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 29.10.2015 14:17:21 отговори + 16 1
Мартин Попов е озаглавил тази книга по песента на Deep Purple-,, Sail Away,,. Книгата му за Дио също носи заглавието на една от песните на Rainbow-,, A Light In The Black,,-,, Светлина в мрака,,. Ще попълня колекцията си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 29.10.2015 14:26:04 + 14 0
Абсолютно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".