Концерт на DOESN'T FROGS на 27 февруари

23 фев 2015, 16:28 ч. 430 / 4 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

13-ят юбилеен "Аларма Пънк Джаз Фест" ви кани на първия софийски пълнометражен концерт на DOESN'T FROGS, в Чешкия център (ул. Раковски 100), на 27 февруари (петък) от 21.00 ч. Проявата е част от честванията на 80-годишнината на БНР.

Бандата е едно от малкото изключения в българската рокендрол фауна, където стойностните неща обикновено са обвързани с определен жанр или определена сцена. Е, тук съвсем не е така. И ако думата "самобитност" все още означава нещо, можем да си позволим да наречем DOESN’T FROGS именно самобитни. Тук има даркуейв, но много по-съзвучен със западния стандарт, отколкото с българската осемдесетарско-комсомолска традиция. Има я енергията на западнобалканския пост-пънк, особено по отношение на китарния саунд. Има простота и хитово звучене на мелодиите, но и асиметрия и странни взаимовръзки между парчетата. Има интересни вокални пасажи, без това да накланя везните към мейнстрийма – не, групата създава впечатление по-скоро на инструментален проект с добре премерено пеене на моменти. Има и щипка пост-рок, но пиесите са по-скоро кратки и ударни, отколкото дълги и протяжни. Има и фрий(к)-джаз/импро-рок финали. Има и транс, но пънкарски, а не хипарски. Има и светкавици и гръмотевици на сцената. Има и смисъл.

DOESN’T FROGS е софийска банда, която изгради голяма аудитория първо в Пловдив с концертите си там – в кино „Космос” на Нощта на галериите и музеите и после в "Петното". На софийска сцена са свирили само веднъж, но пък като съпорт на норвежците STAER, което само по себе си е красноречиво, ако си говорим за класа.

Не, не е жаби, не... Нещо съвсем друго е.

Билети: 5 лв в "Дюкян Меломан", Ticketplus и Eventim, 7 лв на входа в деня на концерта.

 

Plakat_DoesntFrogs

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


аааа 24.02.2015 08:35:09 отговори + 1 0
Бая е писал и е творил този, който е пак съобщението обаче Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

луди хора! 23.02.2015 17:05:24 отговори + 0 2
смех! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".