Концерт на ERIDAN: Пътят към прозрението се превърна в път към приятелство

16 яну 2014, 13:24 ч. 3232 / 20 13
пред./следв.
Във вечерта на 15 януари ERIDAN представиха и в София дебютния си албум "Пътят към Прозрението" след национално турне в края на миналата година. Влизането в клуб "Rock It" ставаше при перфектна организация, характерна за събитията, организирани от "BGTSC". Посрещането на входа с "Добър вечер" и персоналното отношение въвеждаха в непринудената атмосфера на сбирка на приятели.

   Първи на сцената се качи мениджърът на групата Пламен Тодоров, който художествено и атрактивно разказа историята на групата. Сподели и че се очаква записването на английска версия на представяния алубм. ERIDAN започнаха сета си с наздравици, диалози с публиката и отлично настроение, като забиха началното парче от творбата "Не ми пука". Към края му обаче басистът Иво Икономов скъса струна и се наложи да я сменя. Въпреки това настроението не се помрачи, защото вокалистът Павлин Манев и китарисът Димо Тодоров забавляваха публиката с весели истории за "вечния приятел на групата - каръка". Освен това разказаха, че са сънували съответно текста и рифовете на следващото парче в сетлиста - "Вечен живот". Принудителната пауза мина неусетно и чухме този голям хит, гордост на бандата, който преди Нова година беше първо място в класацията "Каменица топ 40" на радио "Z-Rock". Последва песента "Надежда" и две парчета написани от Иво Икономов, като във второто той се включи и като вокалист.

   Изпълнението на всяка песен се приемаше много добре от публиката. Сред аплодисменти и много усмивки, бариерата (ако изобщо имаше такава) между група и фенове съвсем се стопи. Главните виновници за изключително позитивната атмосфера превзеха сърцата със силно, живо и искрено изпълнение. Сред гостите в публиката бяха музиканти от Б.Т.Р. и СИГНАЛ, които не спираха да подкрепят и да се шегуват с колегите си на сцената.

   ERIDAN забиха още една превърнала се в хит песен - едноименната с албума "Пътят към Прозрението". Редовният сетлист на бандата завърши с кавър на "Гладиатор" - легендарно парче от 80-те години на миналия век, в оригинал изпълнявано от група ИМПУЛС, в която Иво Икономов е свирил известно време.

   Публиката обаче не беше решила да пусне така лесно ERIDAN и след като се извини за малкия си собствен репертоар, бандата отвя присъстващите с три кавъра, съответно на RAINBOW, BLACK SABBATH и IRON MAIDEN. "За десерт" беше изпълнено още веднъж парчето "Вечен живот".

   След края на шоуто изпълнителите от ERIDAN се смесиха с публиката и всеки, който искаше можеше да разговаря с тях, да се снима и да си вземе автограф.

   Научихме, че групата вече има вече няколко готови парчета за следващо издание. Остава да пожелаем на момчетата от ERIDAN успех с още много силни албуми и концерти.

HeathenHeart
eridan live

още за:

Eridan


Коментари   (13)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


А сега де... TRASH смотан 17.01.2014 12:24:02 отговори + 0 0
И АЗ бях снощи из се радвам на Еридан от години, обаче за мен нищо не липвса.
Павлин е невероятен вокалист. С КЛАСИ e по-добър от траша .Нищо лично, но траша пищи на фалцет и няма никаква техника на пеене , докато Павлин има много обработен глас с невероятна постановка на пeeнe и гласа му много прилича на нещо средно между Turner и Dio / ама да не вземе да се възгордее сега/!

Браво на бандата и все така да продължават да ни радват ! Успех !Очакваме втория албум още през 2014 !!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hari 17.01.2014 10:05:22 отговори + 0 0
Поздравления за страхотния албум!
Истинско удоволствие е да се слуша качествена музика със смислено послание, и то на български.
Продължавайте напред,момчета, и дано успеете да достигнете до повече хора,защото това,което правите си заслужава!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

outlaw 17.01.2014 09:58:52 отговори + 0 0
Браво банда! Успех! Keep rockin' и правете това, което е в сърцата ви само така ще достигнете до нас!

Не слушайте тия комплексарки изказвания по-долу! Вие си знаете цената, всичко друго е бла бла от хора, които явно много им се иска да са музиканти ама таланта не им достига!

Long live Rock'n Roll!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 16.01.2014 22:29:45 отговори + 0 0
Браво на момчетата! Много сърцато го дадоха!
Така се прави!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Губи Боклика 16.01.2014 21:52:59 отговори + 1 0
Стига с тоя соцрочец бе, бате бе! 21 век отдавна почна. Ку-ку! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


А сега де... 16.01.2014 17:39:42 отговори + 1 0
Бях снощи, радвам се на Еридан от години, обаче за мен се чувства осезаемо липсата на 2 неща:

1.Добър вокалист. Нищо лично, но предишният певец беше по-добър. Или просто липсва спойката между музиката на Еридан и пеенето на Павлин - не знам. Но самите песни някак не се получават.

2.Ритъм китара. Димо сцепва, ама един бас не става да поддържа песента докато има соло и то стои като "лепнато".

Иначе успех пожелавам на момчетата. Не коментирам от гледната точка на компетентен професионалист, а на слушател, който изразява мнение за чутото. Който както иска да го приема.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пейстоцоп 16.01.2014 16:47:29 отговори + 0 0
за тези коит не го схващат - да го прочетат по два пъти ....льол льол льол льох Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пейстоцоп 16.01.2014 16:46:41 отговори + 0 0
цопи пейст маза фака Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 16.01.2014 16:31:00 отговори + 2 0
Разпятие върху гола мъжка гръд изпод секси ризка с шевици ми е любимото. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Киро Гюров 16.01.2014 16:00:58 отговори + 0 0
Откъде мога да се сдобия с ризка като тази на снимката? Бих искал да си я нося върху потника (може и на голо де).
Моля на мястото на втория репортаж да публикувате адреса на бутика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Пияна Вишна 16.01.2014 15:14:36 отговори + 0 0
Дюран Дюран - кавам ви го 2 пъти, за да го запомните Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гладиатор 16.01.2014 14:23:33 отговори + 0 0
Сега как да оценя новината?!
За бандата, за HeathenHeart или за публикувалия новината да гласувам?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гладиатор 16.01.2014 14:22:06 отговори + 0 0
Има повторения в текста, уирок Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".