Концерт на FREIJA, VERDANDI и SHAMBLESS в София на 9 ноември

6 ное 2019, 07:31 ч. 558 / 4 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

На 09 Ноември ,сцената на клуб "Mixtape 5" ще бъде споделена от три на пръв поглед различни пейгън, фолк ,блек метъл проекта. Обединени от любовта си към мистиката на музиката , Freija ,Verdandi и Shambless , ще изнесат специален лайф, чиито рамки се простират от атмосферичен ритуален ембиънт , до фолклорен и тежък метъл с чисти вокали и бойни рогове. Концерта е с начален час 20 ч. Заповядайте! Ето и малко информация за групите...

FREIJA
Музикален проект, съчетаващ акустични китари с класически вокали, както и автентични ритуални перкусии. В репертоара на групата влизат интерпретации на фолклорни песни от скандинавските страни и Финландия, както и съвременни песни в тази стилистика. Тематичното ядро е съсредоточено върху скандинавската митология, в която ярко се отркояват образите на богинята Фрея и нейния любим Одър, когото тя неуморно търси.

През годините музикантите участват в много метъл групи и проекти като Magic of the North (Bulgaria), Ocean souls (Finland), Tsar Stangra (Canada) и други. Идеята за създаването на Freija се ражда през 2016г. във Финландия в градчето Kitee - родния град на световноизвестната група Nightwish. Freija са участници през три поредни години във фестивала Kitee International Music and Art festival. Именно Финландия - красотата на Карелската гора и мистичните бели нощи - вдъхновява раждането на проекта. Концертната дейност на Freija е съсредоточена предимно върху исторически средновековни и антични фестивали, както и разнообразни събития с фентъзи насоченост, като подготвя и свои шоу - спектакли.

Verdandi 

Нов пейгън метъл проект от София с участието на добре познати музиканти от ъндърграунд сцената, който съчетава сурови рифове, екстремни вокали и шепота на норните от скандинавския свят. Самото име е взето от нордската митология, с което е назована една от трите норни – повелителките на съдбата, осигуряваща времепротичането на настоящето. Творчеството на бандата, вдъхновено от древните европейски култове, представя духа на всемогъщата езическа действителност.

SHAMBLESS
Безспорно , един от от най-самобитните проекти в бъларската (а и не само ) сцена - Shambless , ще представи своята визия за екстремен метъл - дълбок, многопластов и атмосферичен , с множество дуум, дет и блек влияния с фентъзи атмосфера и изчистена концепция. За почитателите на родната екстремна сцена, Shambless са познато и обичано име, с четири албума зад гърба си и множество концертни изяви.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".