Кръстиха ракообразни фосили на NIGHTWISH, те благодарят с лайв видео

11 юли 2020, 09:04 ч. 1332 / 9 0
пред./следв.

   Новооткрити фосили на ракообразни животни, които са били разпространени през Юрския период преди около 150 милиона години в днешна Източна Австрия, бяха кръстени на финландските симфометъли NIGHTWISH. Точното латинско название е Tanidromites Nightwishorum.

   По този начин учените благодарят на групата за албума ѝ от 2015 г. "Endless Forms Most Beautiful", в който централна тема е еволюцията на живота. През Юра, докато динозаврите са владеели сушата, Европа е представлявала топло и пълно с най-различни организми море. Именно тогава ракообразните започват да се размножават в голяма степен и образуват много различни видове и подвидове.

   От своя страна NIGHTWISH благодариха за оказаната им чест като пуснаха онлайн част от DVD-то "Vehicle of Spirit" и 20-минутната композиция "The Greatest Show on Earth" с участието на английския учен Ричард Доукинс, който е автор на едноименната книга. Вижте изпълнението по-долу:

 

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".