KREKHAUS завършиха дебютния си албум, вижте видео към сингъла "Mist"

26 яну 2021, 10:43 ч. 772 / 7 7
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Грънджът се завръща в новия сингъл на българската група „Krekhaus”

Българската рок група „Krekhaus”, която завърши дебютния си дългосвирещ албум, пусна водещия сингъл „Mist” с неочаквани препратки към деветдесетарския гръндж.


На 25 януари българската рок група „Krekhaus” пусна онлайн водещия сингъл от дебютния си дългосвирещ албум. Сингълът, наречен „Mist”, има деветдесетарски гръндж звук, различен от това, което сме чували от групата досега. Музикантите имат намерение да пускат останалите песни от албума една по една в следващите седмици и вече работят върху два от другите видео клипове.

„Албумът се заиграва с редица стилове, блус, фънк, психеделичен рок, пост-пънк, има дори EDM в края”, казва Явор Недев, китарист на групата. Албумът се казва „Gutenachtstrasse” (буквално Улица „Лека нощ”). Името е повод за дискусия и в самата група: „И какво? Gutenachtstrasse? Не стига, че сме Krekhaus с най-безумното изписване, а сега и това. Българска банда, с име, което се прави на немско, и пее на английски. Много интердисциплинарно.” „Бате, дреме ти. Як ли ще е албумът? Як ще е. Ще играем ли белот?” „Беги, ве.”

Записите продължават цяла година, забавени заради кризата, а идеята за албума присъства от много по-рано. „Успяхме да издадем това, което вече четири години преминава през изпитанията на нервите ни, на въображението ни и най-важното – на кефа на публиката.”

Клипът на „Mist” е издържан в черно-бяло, разказва чиста история за другарството и за града след залез слънце. „Направи го един от най-верните ни сподвижници от самото начало, приятел и вярна публика”, казва барабанистът Матей Христосков.

„Какво представлява албумът? С две думи – имаш фънк за сутринта, догато си правиш кафе. После тежък блус за задръстването на път за работа. Пост-пънк за след това, като се ядосаш. И накрая балада за когато те хване ксанаксът.” А докато ние, останалите, чакаме да чуем другите парчета от албума, можем да си пуснем отново „Mist” – времето навън създава достатъчно атмосфера.

Сингъла „Mist” можете да чуете тук:

 

 

още за:

Krekhaus


Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Bowie му майката 30.01.2021 00:27:19 отговори + 0 0
Добра песен, прессъобщението е малко префърцунено. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfas 27.01.2021 11:12:55 отговори + 3 1
къв белот ко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

маке 27.01.2021 11:31:12 + 1 2
Има обикновен белот и бридж белот. Такъв белот ко няма. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

VidCo 26.01.2021 20:41:04 отговори + 1 0
Е ш па и вие ся кво ги направихте тез младежи? ... ццц не се прави тъй. Ще вземат да си продадат китарите на безценица в тая криза.. недай си боже да се хванат в туризма. Давайте я по подкрепящо и щадящо :р, амин. PS: На ме пък почти ми харесаха около 35% от парчето. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 26.01.2021 15:19:39 отговори + 12 2
Претенциозните хипстъри пак избухват с нещо, което никой няма да запомни. Пичове, не сте толкова добри, че да ръсите приказки с такова самочувствие. Това горе дори не е достатъчно зле, че да си струва човек да го запомни. Тоталната безличнееща безличност просто. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 26.01.2021 15:36:37 + 8 2
Феникс, колко си милостив .... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 26.01.2021 11:01:35 отговори + 12 5
Утехата е грънджа, ако на друго не си способен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".