KREKHAUS с нов клип и участие на три международни фестивала

9 юни 2021, 13:52 ч. 592 / 8 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Българската група „Krekhaus“ с нов клип и участие на три международни фестивала

Българската рок група „Krekhaus”, която преди три месеца издаде дебютния си дългосвирещ албум, публикува нов видеоклип на втория си сингъл „Resist“.

Онлайн вече можете да намерите видеоклипа към втория сингъл от дебютния дългосвирещ албум на родната рок група „Krekhaus“. Сингълът, наречен „Resist“, е микс между алтернативен рок и пост-пънк.

Видеото, издържано в черно-бяло, е дело на режисьора Пламен Георгиев, работил по видеоклипове на италианската звезда Тициано Феро. В кадрите има заигравка с венецианските маски от Commedia dell’arte. Това е втори клип от албума на групата „Gutenachtstrasse” (буквално Улица „Лека нощ”), издаден с подкрепата на Национален фонд „Култура”.

На фейсбук страницата на групата бе обявена и новината, че дебютният албум на „Krekhaus“ ще бъде представен и пред три международни публики.

Българската група е букната да свири на първото издание на европейския шоукейс фестивал „Future Echoes“ в Швеция – нов проект на Петер Аштед. Аштед е едно от най-влиятелните имена на световната шоукейс сцена и основател на най-големия шведски шоукейс фестивал „Live at Heart“, който обяви участието на българската група в програмата на новия си фестивал преди месец.

През октомври пък родните музиканти се отправят към Ню Йорк, за да свирят в рамките на световния фестивал „Mondo NYC“ – шоукейс фестивал и професионална конфереция, на която артистите имат шанса да представят музиката си пред добре познати имена от световната музикална индустрия. Само близо 50 изпълнители от цял свят се очаква да вземат участие в „Mondo NYC“, като „Krekhaus“ е първата група от България, някога канена да свири в рамките на фестивала.

Веднага след пускането на втория си музикален клип, групата обяви и новината, че през септември предстои да участва и на престижния фестивал „Waves Vienna“ в Австрия.

Сингъла „Resist“ можете да чуете тук:

 

 

още за:

Krekhaus


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".