LED ZEPPELIN с луксозно ремастерирано издание на "The Song Remains the Same"

21 юни 2018, 18:23 ч. 874 / 2 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Саундтракът към “The Song Remains The Same” на Led Zeppelin ще бъде преиздаден с нов ремастериран звук от Jimmy Page

Изданието ще бъде налично във формати на CD, винил, дигитално и в супер делукс бокс сет, както и на Blu-ray в 5.1 Surround Sound, от 7-ми септември

Led Zeppelin са в най-добрата си форма в периода между 27-29-ти юли 1973 г., когато бандата заснема концерта си в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк “The Song Remains The Same”. Саундтракът към филма, продуциран от Jimmy Page, е издаден първоначално чрез Swan Song през 1976 г.

Бандата ще се завърне към изпълненията си на живо на 7-ми септември с ново издание на саундтрака към “The Song Remains The Same”, който включва ново ремастерирано аудио. Саундтракът излиза след скорошното преиздание на албума със записи на изпълнения на живо “How The West Was Won”, и завършва серията с преиздания на класическите албуми на групата, които започнаха през 2014 г., за 50-тата годишнина на групата. John Bonham, John Paul Jones, Jimmy Page и Robert Plant правят първия си концерт заедно под псевдонима “The New Yardbirds” на 7-ми септември 1968 г.

“The Song Remains The Same” ще излезе в няколко формата чрез Atlantic/Swan Song, включително и за пръв път на Blu-ray с висока резолюция с 5.1 surround sound. Супер делукс бокс сет изданието ще бъде най-изисканото и сложно от серията издания, пресъздаващи оригиналното, като това ще бъде първият път, в който целият филм и саундтракът към него излизат заедно. В сета от 4 плочи Page променя последователността на парчетата, което позволява емблематичната 29-минутна версия на “Dazed And Confused” да бъде записана изцяло на едната страна на плоча за пръв път.

CD – ремастерирано аудио на 2 CD-та, плюс книжка от 24 страници;
Винил - ремастерирано аудио на 180-грамови плочи, плюс книжка от 28 страници;
Blu-Ray – звук на 96kHz/24 bit 5.1 (DTS-HD Master Audio Surround) и стерео миксове; (PCM Stereo и DTS-HD Master Audio Stereo). Видео изпълнения на 4 песни, които не са включени в оригиналния филм: “Celebration Day”, “Over The Hills And Far Away”, “Misty Mountain Hop” и “The Ocean”. (всички с 5.1 audio);
Дигитална версия – ремастерирано аудио;
Супер делукс бокс сет:
- ремастерирано аудио на 2 CD-та, плюс 4 180-грамови плочи;
- сет от 2 DVD-та на “The Song Remains The Same”, включващ цялата версия на филма плюс бонус съдържание с 4 изпълнения, които не са част от оригиналния филм: “Celebration Day”, “Over The Hills And Far Away”, “Misty Mountain Hop” и “The Ocean”;
- DVD на целия албум в Dolby Digital 5.1 Surround и PCM Stereo, плюс фото галерия;
- Карта с възможност за сваляне с високо качество на цялото стерео аудио съдържание в 96kHz/24 bit;
- Книжка от 28 страници със снимки на бандата и кадри от филма, както и есе от Cameron Crowe;
- Реплика на японската програма от 1977 г., налична единствено, когато филмът е бил по японските кина.
- Плакат с високо качество на оригиналната обложка на албума, първите 30,000 от които ще бъдат индивидуално номерирани.

“The Song Remains The Same” е саундтракът на легендарния концертен филм със същото име, който е издаден през 1976 г. Изпълненията във филма са записани в периода 27-29-ти юли 1973 г. в Медисън Скуеър Гардън, по време на турнето на групата в подкрепа на албума “Houses Of The Holy”. Колекциите от 2 CD-та и 4 плочи съдържат записи на изпълнения на живо на класиките “Rock and Roll”, “Stairway To Heaven”, “No Quarter”, “Moby Dick”, “Dazed And Confused” и “Celebration Day”.

Саундтракът на “The Song Remains The Same” на Led Zeppelin ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Саундтрак на “The Song Remains The Same”:

CD And Digital Track Listing
“Rock And Roll”
“Celebration Day”
“Black Dog”
“Over The Hills And Far Away”
“Misty Mountain Hop”
“Since I’ve Been Loving You”
“No Quarter”
“The Song Remains The Same”
“The Rain Song”
“The Ocean”
“Dazed And Confused”
“Stairway To Heaven”
“Moby Dick”
“Heartbreaker”
“Whole Lotta Love”

LP Track Listing
LP One
“Rock And Roll”
“Celebration Day”
“Black Dog”
“Over The Hills And Far Away”
“Misty Mountain Hop”
“Since I’ve Been Loving You”
‘The Ocean”

LP Two
‘The Song Remains The Same”
“The Rain Song”
“No Quarter”

LP Three
“Dazed And Confused”
“Moby Dick”

LP Four
“Stairway To Heaven”
“Heartbreaker”
“Whole Lotta Love”

 

 

още за:

Led Zeppelin


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".