Легендарният барабанист на CREAM Ginger Baker е тежко болен

26 сеп 2019, 02:57 ч. 733 / 2 1
пред./следв.

   Легендарният барабанист на CREAM Peter "Ginger" Baker е "тежко болен" и е приет в болница, съобщава семейството на музиканта. Близките му призозават феновете да се молят за него в този критичен момент.

   Baker навърши 80 години през август, като в последо време имаше редица здравословни проблеми. През 2016-а той претърпя и сърдечна операция.

   Кариерата на барабаниста започва в края на 50-те години на миналия век, когато става известен на лондонската джаз сцена. През 1966-а той създава сочената за първа супергрупа в историята - CREAM, заедно с Eric Clapton и басиста Jack Bruce. Вторият почина през есента на 2014 г.

 

още за:

CreamGinger Baker


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Мастъра 26.09.2019 08:39:02 отговори + 1 0
Лоша новина. Тъкмо наскоро си бях пуснал техния "Disraeli Gears". Навя ми едно приятно, слънчево, позитивно 60-арско настроение (а и ме подсети, че точно тоя албум беше един от първите, който въобще си купих на диск )... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".