Почина легендарният барабанист Ginger Baker

6 окт 2019, 15:06 ч. 1061 / 6 4
пред./следв.

   Легендарният барабанист на CREAM Peter "Ginger" Baker е почитал по-рано днес в болницата, в която бе приет в края на миналия месец.

   Семейството му съобщава, че той не е изпитвал болка и си е отишъл от този свят спокойно. Към момента не се съобщава причината за кончината му.

   Baker навърши 80 години през август, като в последо време имаше редица здравословни проблеми. През 2016-а той претърпя и сърдечна операция.

   Кариерата на барабаниста започва в края на 50-те години на миналия век, когато става известен на лондонската джаз сцена. През 1966-а той създава сочената за първа супергрупа в историята - CREAM, заедно с Eric Clapton и басиста Jack Bruce.

 

още за:

CreamGinger Baker


Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Kveben 7.10.2019 11:14:59 отговори + 2 0
Вчера гледах новия филм за Жокера. За няколко секунди прозвуча The white room. Да почива в мир. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 7.10.2019 10:07:29 отговори + 2 0
Лека му пръст!
Колко е тъжно да гледаш смъртта на рок енд рола....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Acdcgesha 6.10.2019 17:47:38 отговори + 6 0
Някак си го предусещах това развитие на нещата.ЧУДОВИЩЕН барабанист!Пионер на фюжън джаза Заедно с Гари Бъртън,нека да почива в Мир ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 6.10.2019 17:03:51 отговори + 4 0
Да почива в мир ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".