Легендарният рокендрол пионер Jerry Lee Lewis почина на 87 години

28 окт 2022, 20:34 ч. 919 / 6 4
пред./следв.

   Един от последните легендарни рокендрол пионери - американският певец, музикант и композитор Jerry Lee Lewis почина на 87-годишна възраст.

   Тъжната вест съобщава говорител на Lewis, който споделя, че в последните години музикантът е страдал от много и различни заболявания, както и травми. На младини Jerry е злоупотребявал с тялото си в такава степен, че е учудващо, че е доживял и средна възраст, а особено и по-дълбока старост.

   Роденият на 29 септември 1935 г. Lewis започва да свири на пиано на 9 години. През петдесетте той постепенно изгрява и става звезда. Това става с преместването му в Мемфис и подписването на договор със "Sun Records", лейбълът, който издава и прави известен и Elvis Presley. Вторият и трети сингъл "Whole Lotta Shakin' Going On" и особено "Great Balls of Fire" изстрелват Jerry към върха на славата.

   Той има и едно гостуване и концерт в България - през октомври 2004 г.

 

Jerry Lee Lewis

още за:

Jerry Lee Lewis
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Иван 30.10.2022 09:27:07 отговори + 6 0
И аз така. Бях с един приятел и заведох майка ми, която е израстнала с песните му. Беше незабравимо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:-( 28.10.2022 21:30:34 отговори + 9 0
R.I.Р. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mogul 28.10.2022 21:08:49 отговори + 19 0
Специално заведох баща ми на този концерт за да му сбъдна една негова мечта!
Беше кратък, но страхотен концерт изпълнен с много заряд....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 28.10.2022 22:02:26 + 15 0
Абсолютно същото направих и аз. Днес се обадих на баща ми да му кажа, че Jerry е починал. Спомнихме си за концерта. Да, наистина беше изпълнен с много заряд. Пък и как иначе - на сцената се качи истинска легенда. R.I.P. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".