Лидерът на NIGHTWISH говори за раздялата с Tarja Turunen

30 окт 2005, 10:36 ч. 1338 / 17 3
пред./следв.
Финландското списание "Suomen Kuvalehti" публикува актуално интервю с лидера на NIGHTWISH Tuomas Holopainen във връзка с решението на групата да се раздели с вокалистката Tarja Turunen:

   Въпрос: Tarja Turunen описа начинът, по който се разделихте с нея като "жесток". Съжаляваш ли какво направи?
   Tuomas: Нито за миг. Решението дойде след дълъг период - от последния януари и всички гледни точки бяха внимателно преценени преди да предприемем тази стъпка. Въпреки, че аз съм човекът в групата, който трябва да уволнява, решението да се разделим с Tarja бе взето съвместно от всички членове на бандата.

   Как стана така, че използвахте отворено писмо, за да осведомите хората за своето решение?
   Ако бяхме обявили решението си с две изречения, това нямаше да даде реална представа за нещата и аз щях да трябва да прекарам следващите два месеца на телефона в обяснения какво сме направили. Не смятам, че писмото ни е съдържало подробности, които са твърде лични.

   Какъв отговор очаквате от Tarja?
   Чух, че тя е била шокирана и ни обвинява в лъжи, но всяка една дума в писмото е абсолютна истина. Начинът по който тя се отнасяше с нас през последната година е поне толкова жесток, колкото тя твърди че е да правим това писмо публично достояние.

   Как успявахте да се държите заедно в групата толкова дълго, въпреки това напрежение по между ви?
   Аз издържах, защото другите хора в групата са чудесни и защото споделяме еднавки цели. Очевидно имаше два лагера в групата - Tarja и нейният съпруг и мениджър Marcelo от една страна и останалана част от групата, тур-екипът и мениджъра на бандата от друга.

   Какви бяха нещата, за които имахте различия с Tarja?
   Ние се оказвахме на различни планети, когато трябваше да се сработим на морално и духовно ниво. Не искам да имам нито един човек в бандата, който да ми казва че не се нуждае повече от групата за своята кариера.

   Защо оповестихте сделката си с финландската банка "Sampo" да бъде издадена банкова карта със снимка на NIGHTWISH, като знаехте че на следващия ден ще уволните вокалистката си?
   Сделката със "Sampo" бе подготвяна от януари и бе уредена от нашия мениджър. Аз бях съвсем забравил за това и ми напомниха едва в седмицата, когато трябваше да го съобщим. Представителите на "Sampo" го приеха много добре.

   Значи образът на Tarja няма да бъде премахнат от картите?
   Не.

   Феновете ви бяха шокирани да научат за раздялата с Tarja. Как ще се отрази това на популярността ви в бъдеще?
   Ако следващият ни диск бъде със същото качество като предишните албуми, не вярвам че ще има проблем. Ако CD-то продаде 100 000 копия вместо един милион, пак ще бъдем доволни. Основната ни цел не е големият комерсиален успех.

   Възможно ли е Turunen да спре издаването на предстоящата книга или да блокира свързани с бандата продукти заради правата?
   Наистина не разбирам от тези неща, но аз попитах нашия лейбъл и мениджър дали ще има законови проблеми и отоговорът беше "не".

   Следващата ви певица финландка ли ще бъде?
   Няма да коментирам това засега. Мога само да ви кажа, че на този етап не е взето каквото и да било решение.

   Предвиждаш ли сценарий, в който Tarja Turunen да се върне в групата?
   Точно сега ми е много трудно да си го представя. Желая и всичко най-хубаво.


Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


CRISA 23.08.2006 13:19:55 отговори + 0 0
ARI VE VURNETE TARJA TAJ GRUPA E SUPER NJMA DA SA SUSHTITE S DRUGA VOKALISTKA Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Aragorn 18.11.2005 17:19:10 отговори + 0 0
Rano ili kasno Tarja shte se varne. Vernostta na tova pravilo se dokaza ot vsichki golemi v heavy metal-a. Spomnete si Iron Maiden, Judas Priest, Deep Purple... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Leper Messia 31.10.2005 11:03:39 отговори + 0 0
to i rob nqma6e da se vru6ta v judas ama 4i4ko pari4ko vladee sveta Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".