MACHINE HEAD отлагат втората част на европейското си турне заради коронавируса, вкл. концерта в България

11 мар 2020, 22:04 ч. 2439 / 7 22
пред./следв.

   Американските метъли MACHINE HEAD обявиха, че отлагат втората част от европейското си турне по повод 25-годишнината на дебютния си албум "Burn My Eyes" заради разрастващата се опасност от коронавируса COVID-19

   Юбилейната обиколката трябваше да започне на 19 април в Испания, да мине през Португалия, Източна Европа (включително България на 13 май), Русия, Скандинавския полуостров и да завърши на 6 юни в Обединеното кралство.

   MACHINE HEAD коментират, че са следили внимателно ситуацията на Стария континент, а 15 минути преди да вземат решението за отлагането на турнето Световната здравна организация е обявила разпространението на вируса за пандемия. Групата се надява повечето от концертите да бъдат пренасрочени за есента или по-късно.

   Държавите, в които се налагат различни ограничения на публични прояви и се взимат всякакви възможни мерки срещу COVID-19, се увеличават непрекъснато. Само преди няколко дни в България нямаше случаи на заразени с коронавируса. Сега те вече са официално седем, а една от болните почина по-рано днес...

   Същевременно браншовата организация на промоутърите на концерти в България "Сдружение Сцена Музика" излезе с отворено писмо към министър-председателя, министрите на културата и здравеопазването и медиите, в което се призовава за разумни мерки и съобразяване с опасността не една и две компании, чийто бизнес е организиране на събития, да фалират.

 

още за:

Machine HeadCovid-19


Коментари   (22)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Мастъра 12.03.2020 23:31:48 отговори + 1 4
В момента стадиона на “Глазгоу Рейнджърс” отново е препълнен (хм, странно- при положение, че и на Острова има случаи на коронавирус, що ли “глупавите” британци не се плашат и продължават масово да ходят на публични места?). Сигурно си нямат Даскал, Феникс на грил или Tutur, които по форумите прилежно да ги поучават колко невиждан е коронавируса и как едва ли не с него настъпва края на света.

Иначе, приключих със сайта. Беше ми забавно и приятно да коментирам тук, ама след последните ограничения с коронавируса отказвам да живея в панически страх и да бъда лишен от едно от основните си права- ПРАВОТО НА СВОБОДЕН ИЗБОР. И съответно – мислех, че в подобна ситуация тук ще намеря сродни души (щот’ нали по презумция рокаджиите и метълите би трябвало да са хора мислещи и трудно поддаващи се на евтини манипулации). Пък то- 90 % от коментиращите се проявяват като дребни душички, на които някой (в случая- официалните власти и медиите) като им каже:”Скачай!”, те питат:”Колко високо?” Айде, всичко хубаво от мен и ви пожелавам безсмъртие ! Пък аз мисля оставащите дни, които Дядо Божи ми е отредил (кокото и да са те) да се опитам да ги изживея поне малко по начина, по който искам (без да ми се налага да “пълня гащите” при всяко кихане от непознат на опашката в магазина, например )…

П.П. Сравнявате ме с Анти-терлика. Не съм му адвокат, ама не знам що сте го набелязали. Чел съм негови коментари и мисля, че е пич. Нещата, които казва са, че преди дори и поп-музиката беше по-качествена от сегашните поп-простотии, че някои от сегашните рок и метъл групи все повече за*бават музиката (за сметка на позьорщината) и почват да мязат на няк’ви кокони (от БГМама? ) и че MTV бълва л*йна. Вие с кое от тия три твърдения не сте съгласни?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 13.03.2020 00:18:35 + 0 9
Щото 80-сте не е имало позьорщина.Особено глем рока и такива като Гънс н Роузес и Бон Джоуви.Тях не ги даваха по Мтв сигурно?Красиви сладникави русокоси момченца с прилепнали гащи.И момиченцата припадат.Глемът пък няма да го коментирам-траверси пълни.Като цяло ужасно прехвалени десетилетие.Металика и Майкъл Джексън и дотам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 13.03.2020 01:52:12 + 9 0
Ами, прав ти път, мастъре.
Съмнявам се да липсваш на някого.

Анти-терлика ако не друго, поне е колоритен образ и постовете му често са приятни за четене. Твоите, мастъре, са просто дразнещи.

А иначе, мастъре, в момента заразата в Италия е стигнала до такива размери, че лекарите там са принудени да избират кого да лекуват и кого да оставят да умре, защото болниците им не разполагат с нужните ресурси да поемат всички пациенти. От криворазбрана "свобода" до това ли да се докарваме?

А като даваш, мастъре, Англия за пример, можеш да вземеш да попровериш колко много, всъщност, критики срещу английското правителство за бавни и неадекватни мерки се изприказват. Може да видиш и с какви темпове нараства количеството случаи, за които се знае там. Борис Джонсън прави официално обръщение, в което предупреждава гражданите да се готвят за смъртта на свои близки...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 13.03.2020 09:51:45 + 5 0
Мислех да ти се извиня, че съм накърнил чувствителната ти душевност.
Но глупостите, които приказваш, са опасни, ако някой им повярва. И не бива изобщо да бъдат допускани.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Varg 12.03.2020 17:54:09 отговори + 4 0
Фалирайте бе,отдавна се знае,че корона вирус идва в Европа.Да сте мислили навреме.Тая година няма да има нито един голям фестивал в Европа и в частност България. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гост 12.03.2020 11:41:09 отговори + 13 0
WEROCK - може ли за улеснение на читателите да направите една "закована" публикация, в която да се събират кратко и ясно всички отложени или отменени концерти? Много е трудно да се следят всички сайтове, страници и публикации и да се рови. Ще направите едно голямо добро дело така! Ясно, че имате долюбвани и недолюбвани организатори, но в момента феновете сме потърпевши и ще е наистина полезно за всички.
Достатъчно е дата - група - зала (град).
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 12.03.2020 13:22:53 + 2 0
Подкрепям предложението. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 12.03.2020 14:49:34 + 9 0
Има смисъл в предложението.
По малко по-различен начин, но ние това сме го направили, и го правим, от една седмица насам.
Във всяка новина, пряко или косвено свързана с коронавируса, имаме ключова дума (таг) Covid-19.
Ако кликнете на нея, ще видите всички новини по темата. От началото до края.

Убедете се сами
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гост 12.03.2020 21:44:45 + 3 0
Благодаря за указанието, никога не съм знаел за какво са тези тагове. Сега ми се разясни. Дано има по-малко новини с този таг, пожелавам го и на феновете, и на групите, и на целия музикален бизнес! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CoreyT 12.03.2020 09:37:34 отговори + 2 0
Супер тъпа история...Нямам думи. Пишат, че само го отлагат, но пак е кофти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мхм 12.03.2020 09:55:32 + 5 0
Ако всеки път, когато някоя чужда банда каже, че само "отлага" концерта си в БГ, а после така и не дойде, слагах по 1 лев в банка - сега щях да съм богат човек...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Компир 11.03.2020 23:31:22 отговори + 3 7
Е*ати и превзетата работа! Чаках ги толкова много време :< Само SLIPKNOT да не дойдат, ще полудея! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ванко от Монтана 12.03.2020 00:21:55 + 12 3
Има време и те ще паднат Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jokera 11.03.2020 23:04:01 отговори + 8 6
То бива бива истерия с този вирус, ама чак пък толкова... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сепултур 11.03.2020 22:57:54 отговори + 6 2
От кога разправям, че са смотаняци! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 11.03.2020 22:48:27 отговори + 1 14
Не е тук (може би) мястото, ама в момента "Ливърпул" играят с "Реал" пред ПРЪСКАЩ СЕ ПО ШЕВОВЕТЕ "Анфийлд". М, някой от коронавирус-защитниците да каже нещо (е, то сигурен съм, че имат да кажат много, де )?....Айде, аз отивам да догледам мача- пък вие умната с коронавируса, че сутринта като пипнете вратата на асанасьора може да ви хване нещичко ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 11.03.2020 22:52:40 + 0 11
Уф, глупости пиша и аз (мамка му, дан' мъ е хванал грипа). Естествено, че не са "Реал" , ами "Атлетико" ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

статистик 11.03.2020 23:14:47 + 13 0
Пусни си Борусия - ПСЖ и ще видиш мач пред празни трибуни. Ти какво искаш? Цяла Европа едновременно изведнъж да започне да играе всичките си мачове пред празни трибуни ли? В различните държави по различно време се въвеждат мерките.
В Италия пък отложиха всички мачове от вътрешното първенство до април.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 12.03.2020 00:47:18 + 15 0
Държиш се като бегемама антиваксърка.
Просто да споделя.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 12.03.2020 00:47:43 + 11 0
Това беше към Мастъра, в случай, че не е станало ясно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

статистик 11.03.2020 22:27:11 отговори + 9 4
И какво става - големите групи, които свирят в големи зали и по стадиони отлагат турнетата си. Тези които свирят в клубчета за под 1000 човека не отлагат. То вярно, че при по-малко хора опасността от заразяване е по-малка. Но и няколко стотин души на малко пространство си е пак много опасно. Особено на концерт където щеш не щеш се отъркваш в разни потни типове. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 11.03.2020 22:06:47 отговори + 6 2
Много жалко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".