MENTAL ARCHITECTS представят нов албум на 24 май

19 апр 2017, 13:29 ч. 790 / 3 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Пет години след издаването на първия си дългосвирещ албум “Celebrations”, софийското трио Mental Architects e готово с новия си запис. Албумът се казва “Ascend”, а бандата ще го представи с listening party на 24 май в новия магазин на Дидо Пешев “Bare Hands Society”.

Ако до 2012 творческата траектория на Mental Architects беше ясна на всички като една от малкото, ако не и единствената пост/мат-рок група у нас, самите те не приемат стиловите ограничения, които тези жанрове им налагат. Музиката на Mental Architects винаги са е отличавала с това, че техните песни са плод на споделено вдъхновение и обща музикална посока. Следвайки тази линия, групата осъзнава, че за да израсне творчески, тримата трябва да споделят нещо повече от репетициите и концертите заедно.

Така се ражда и идеята през 2013 Mental Architects да изкачат връх Мальовица, който се извисява на 2729 м в Рила и там, високо, вдъхновени от прехода и извисяването, да композират и запишат песен, която ще послужи за хармонична основа и централна част в албума. “Ascend” включва 12 парчета, като първите седем са музикалната метафора на изкачването, осмото е песента, записана на върха, а последните четири - слизането от него. Внимателният слушател ще може да открие основната тема от върха, вплетена в останалите песни от албума.

В процеса на работа през тези 4 години, Mental Architects са написали над 30 песни, което има помага да намерят най-конкретните изразни средства, с които да пресъздадат преживяването с голяма емоционална прецизност. Албумът е записан на живо в Sofia Session Studio през 2016.

С “Ascend” групата показва, че изкачването не е задължително позитивно изживяване, но ако разчитаме един на друг, то със сигурност има по-голям смисъл.

Продукцията е дело на Андрю Шнайдер, който e познат с работата си по издания на групи като Cult Of Luna, Converge, Rosetta, Big Business и много други. Мастърингът е дело на Carl Saff.

След многобройни позитивни отзиви от първия им дългсвирещ албум от 2012 “Celebrations”, 5 години по-късно Mental Architects ще представят новия си алубм с името “Ascend” на 24 май със събиране и listening party в новия магазин на марката “Bare Hands Society” на ул. Ген. Йосиф В. Гурко №27 в София от 20:00.

 

още за:

Mental Architects


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".