Местна телевизия с висока оценка на гостуването на Васко Кръпката в Киев в подкрепа на Украйна

4 мар 2023, 15:41 ч. 1308 / 15 0
пред./следв.

   На 1 март легендарният български блусмен Васко Кръпката (ПОДУЕНЕ БЛУС БЕНД) засвидетелства безапелационно подкрепата си за Украйна в продължаващата вече повече от една година война с Русия. Той изнесе концерт на покрива на обществена сграда в столицата Киев и стана една от много известни личности, посетили града след началото на руската агресия.

   На 24 февруари 2022-ра без обявяване на война Руската Федерация извърши пълномащабно нападение над съседна Украйна. Конфликтът опровергава всякакви очаквания и прогнози. Вместо бърз колапс на украинската държава, тя удържа на всичко и успя да отвоюва голяма част от окупираната си територия. След военните неуспехи държавата на Путин насочи атаките си срещу гражданската инфраструктура, разчитайки да сломи съпротивата, оставяйки населението без елекричество и отопление през студените зимни месеци. Тези терористични действия/военни престъпления също не постигнаха целта си.

   Висши полицити (вкл. президентът на САЩ Джо Байдън), премиери, министри, депутати, представители на Европейските институции и мн. др., както и музиканти, актьори и т.н. посетиха Киев във военното време и засвидетелстваха подкрепата си за Украйна. Местната телевизия "5 канал" излъчи кратък репортаж от концерта на Васко Кръпката в Киев, който може да гледате по-долу. Журналистите благодарят на българския певец и музикант и коментират, че това е пример, че повечето наши творци също подкрепят Украйна.

 

Васко Кръпката, концерт в Киев



Коментари   (0)

Добавянето на коментари е ограничено.
▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".