Васко Кръпката и ПОДУЕНЕ БЛУС БЕНД с юбилеен концерт на 26 декември

9 дек 2014, 09:54 ч. 440 / 7 2
пред./следв.

   Получихме седното съобщение:

На 26-ти декември Васко Кръпката и ПОДУЕНЕ БЛУС БЕНД ще отпразнуват 25-тата си годишнина с голям концерт в Sofia Live Club.
 
На този ден преди 25 години, Васил Георгиев, по-известен като Васко Кръпката, вдъхновен от падането на социалистическия режим създава първата българска блус банда - ПОДУЕНЕ БЛУС БЕНД. Самият той определя групата като „отворен проект от музиканти, които обичат Блуса и Свободата”.

В зората на демокрацията Васко решава да започне на чисто, а четвърт век по-късно музикантът оставя зад гърба си 15 албума в България и един в Германия, пропътува стотици хиляди километри и печели милиони приятели.

Ето какво разказва самия той: „Нищо лично, просто имах идеи за песни, каквито не се пееха тогава.... и сега имам...25 години по-късно преливам от щръклица за щуротии и знам, че времето дори да е наше, пак няма да ми стигне. С голяма благодарност към всички тези, които ни помагаха, и към тези, които ни пречеха. Сега се обръщам назад и виждам едни изключителни години, наситени със събития, пътешествия и приключения, носени на крилете на хипарско-непукисткия-подуенско-неизискан-кучешко-неподправен БЛУС .... Нямам търпение да видя какво ще ни се случи в следващите 25..."

Ден след Коледната нощ първата българска блус банда ще отпразнува годишнината си, като представи на клубна сцена най-доброто от дългогодишното си творчеството. Специални гости на събитието  ще бъдат брас секция Веселите Шмиргелисти, Ася, Вили, Лина, Бате Кире, Бате Влади, Цвъри, Еко, Миро, Венци Благоев, Невилиян Гемиджев, проф. Владимир Радулов, Момчил Данчов, ODD CREW и други.

Билети за събитието могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim [поръчай онлайн] и на касите в партньорските мрежи на цена от 10 лева, а цените на място в клуба ще са 15 лева.

 

vasco-krupkata-poster



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Уф 9.12.2014 11:30:05 отговори + 3 2
25 години кърпене... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Насо 9.12.2014 10:26:40 отговори + 5 6
Три палеца "Долу" !!! Хора, вие сериозно ли? Баси, накъде отива това човечество.....Няма да натисна зеления палец, "да не разваля идиличната картинка" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".