METALLICA, MOTORHEAD и мн. др. в трибют албум на Ronnie James Dio

6 фев 2014, 17:19 ч. 869 / 12 35
пред./следв.
Ronnie James Dio е една от най-обичаните личности в историята на рока. Талантът му на певец и композитор е мигновено разпознаваем, било то като част от групите RAINBOW, BLACK SABBATH, HEAVEN & HELL или предвождайки DIO. За съжаление Ronnie губи битката с рака на стомаха през 2010-та година, но неговия внушителен глас и наследство продължават да живеят и до днес.

   За да почетат един от най-мощните рок гласове, звездна група от негови приятели и фенове записват 13 от своите любими парчета в албум-трибют, който ще помогне за събирането на средства за фонда на Ronnie James Dio "Stand Up And Shout Cancer" (diocancerfund.org). Продуцирана от неговия дългогодишен мениджър и съпруга Wendy Dio, колекцията включва участието на метал гиганти като METALLICA, MOTORHEAD, SCORPIONS, ANTHRAX и Rob Halford, както и много от музикантите, които са свирили с DIO през годините.

   "This Is Your Life" ще бъде издаден на 1 април от Rhino, като ще има възможност той да бъде за купен и в дигитална версия.

   Въпреки че песните включени в този албум са от различни ери от кариерата на Dio, няколко от тях наблягат на неговото време с RAINBOW, като например епичния деветминутен кавър на METALLICA "Ronnie Rising Medley", който комбинира парчетата на RAINBOW "A Light In The Black", "Tarot Woman", "Stargazer" и "Kill The King". SCORPIONS добавят своята версия на "Temple Of The King", докато MOTORHEAD се присъединяват към Biff от SAXON, за да изпълнят "Starstruck". Rob Halford се обединява със сътрудниците на Dio, с които той често е работил, Vinny Appice, Doug Aldrich, Jeff Pilson и Scott Warren за "The Man On The Silver Mountain". Последните членове от соло бандата на Dio - Wright, Craig Goldy, Rudy Sarzo и Scott Warren - се съюзяват с Glenn Hughes (DEEP PURPLE, BLACK SABBATH) за "Catch The Rainbow", песен от дебютния албум на RAINBOW през 1975-та година.

   ANTHRAX и ADRENALINE MOB честват забележителното участие на Dio в BLACK SABBATH с техните кавъри съответно на "Neon Knights" и "The Mob Rules", както прави и групата предвождана от Oni Logan на вокалите заедно с Jimmy Bain, Rowan Robertson и Brian Tichy, които изпълняват "I" от "Dehumanizer".

   "This Is Your Life" също така включва песни от платинените албуми на DIO "Holy Diver" (1983) и "The Last In Line" (1984), като изпълнението на Doro на "Egypt (The Chains Are On)", на Halestorm - "Straight Through The Heart", кавъра на Corey Taylor (STONE SOUR, SLIPKNOT) на класиката "Rainbow In The Dark" и Tenacious D (Jack Black и Kyle Glass), които добавят тяхната уникална сигнатура към изпълнението си на "The Last In Line". Кавърът на Killswitch Engage "Holy Diver", който сам по себе си става хит след издаването си през 2006-та година, също е прибавен.

   Напълно уместно е и участието на самия Ronnie James Dio на финала (както и за името на колекцията) с неговото затрогващо изпълнение на "This Is Your Life". Първоначално издадена в албума "Angry Machines" (1996), текстът на песента разглежда темата за смъртността и е подкрепена от силен и красив аранжимент, който включва и дългогодишния кийбордист на Dio Scott Warren на пианото. Песента служи като горчиво напомняне, че никога повече няма да чуем глас като на Dio отново.

   Албумът "Ronnie James Dio: This Is Your Life" ще е на музикалния пазар от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International".


"Ronnie James Dio: This Is Your Life" траклист:

01. "Neon Knights" - Anthrax*
02. "The Last In Line" - Tenacious D*
03. "The Mob Rules" - Adrenaline Mob
04. "Rainbow In The Dark" - Corey Taylor, Roy Mayorga, Satchel, Christian Martucci, Jason Christopher*
05. "Straight Through The Heart" - Halestorm*
06. "Starstruck" - Motörhead with Biff of Saxon*
07. "Temple Of The King" - Scorpions*
08. "Egypt (The Chains Are On)" - Doro
09. "Holy Diver" - Killswitch Engage
10. "Catch the Rainbow" - Glenn Hughes, Simon Wright, Craig Goldy, Rudy Sarzo, Scott Warren*
11. "I" - Jimmy Bain, Oni Logan, Rowan Robertson, Brian Tichy*
12. "Man On The Silver Mountain" - Rob Halford, Vinny Appice, Doug Aldrich, Jeff Pilson, Scott Warren*
13. "Ronnie Rising Medley" - Metallica*
14. "This Is Your Life" - Dio

   * неиздавани досега



This Is Your Life

още за:

Ronnie James Dio


Коментари   (35)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Go60 12.02.2014 13:39:24 отговори + 0 0
Holy Diver на Killswitch ми е толкова противен, че ми прилошава като я чуя... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bowie му майката 10.02.2014 21:42:00 отговори + 0 0
Абе,хора,вие кога чухте албума,че почнахте със заключенията и категоризациите? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бачо Киро 10.02.2014 00:49:05 отговори + 0 0
Многожество лиготийте Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 10.02.2014 00:09:24 отговори + 0 0
the hellion - 2014-02-09 23:23:23
точно тук е проблема.
че е в памет на може би най-големия.А едни от най-великите са го направили през пръсти.Вината не е на групите,а на продуцентите който искат с малко $ да го направят възможно най-комерсиален ,без грам стойност.Точно тук е проблема и никаде другаде.Това ,че 4-5 човека от коментиращите тук се заяждат е друга тема.Изказах лично мнение подкрепено с многожество факти.Веднага се намесиха села,кметове,и кичозни паметници.На това недоразумение в каварна целта му е привлича повече туристи.Повече туристи= на повече $$$ за Цоньо повече туристи и повече $$$ гарантирана преднина на следващите кметски избори.и така до пенсия. Фактите са други преди Мартин и Loud каварна си беше поредния занемарен комунистически кенеф на Бг.Както и да е това няма общо с излизащия трибют.Казах че най-сполочливия трибют в пемет на ДИО е компилацията HOLY DIO.Най-сполучлива е като подбор на групи и подбор на песни.
Извинете ме но личности като Джак Блек имайки предивид лиготийте му единствено могат да накарат този албум да звучи комично.Metallica пак се изложиха,вместо да се съсредоточат върху 1 парче и да го направят като хората те Medley ще правят. Хубаво има още малко време , ще почакаме до 1 април може пък и добре да се получи.Коментирайте музиката ,а не се чудете с какво да се заяждата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the hellion 9.02.2014 23:23:23 отговори + 0 0
Спрете да се заяждате за дреболии! Това е албум в памет на един от най-великите, направен от едни от най-великите! Задължителен е за всеки истински фен на метъла. Всичко друго е дребнаво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Хм 9.02.2014 21:10:24 отговори + 0 0
Според мен проблема не е, че някои от коментиращите са с ниска музикална култура, а други с висока, а напротив. Като чета по-долните коментари мисля, че коментиращите всъщност разбират от музика и то доста, и това че имат добре-оформен вкус ги кара да влизат в разрез и спор.

Аз нямам опит на това ниво и лично се радвам на солидарността и уважението проявено към Рони Дио от колегите му!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цветан Атанасов 9.02.2014 19:29:22 отговори + 0 0
Ванко, айде стой си в Монтана и се радвай на концертите, които ви организират вашите кметове във и в близост до прекрасния ви град. Какви бяха те... аааа - май никакви. Така че - не плюй, момко, а отдай заслуженото на хората, които поне правят нещо. Щото при вас нищо не се случва и това опустошение в живота ви вече е нахлуло и в главите ви. А да селския тип на Каварна... какво да ти кажа - сигурно си прав,да речем, че Каварна е град от селски тип, но вече я знаят навсякъде по света и паметика редовно се появява в сайта на Дио, докато ако влезеш в което и да е българско училище и попиташ учениците до 8-ми клас къде се намира Монтана - 99% ще ти отговорят, че това е щат в Америка и дори тия, от единия процент, които знаят, че има такъв град в България, няма да знаят в коя част на стараната се намира. Защото сте световно неизвести. Така че - кротко! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 8.02.2014 23:18:43 отговори + 0 0
Цветан Атанасов Каварна може да е Град но от селски тип.Може да е хубав курорт но е на п*чка си ма*чина и не е удобен за концерти.Видяхме кмето къв е метъл като Мартин от Loud Concerts му обърна гръб.Отностно паметника е върха на КИЧА и освем свежа инвеститция за Каварна не виждам друга каква полза има от него.Разберете ,че това вече не е рок ен рол отдавна го продадоха и всички се наядоха .Така че не ми го хвалете толкова нито Цонко нито селото.
Гюро Ахмедов - 2014-02-08 16:02:42
не се чуди с какво да се заядеш,не сум виновен ,че сайта няма опция за редактиране на коментарите.
Пак ще кажа че този албум е напревен през пръсти. Можеха малко повече да се постараят.И пак доказахте че сте коне с капаци който не зачитат чуждото менение и това което е различно от тяхното.Doro си прави един кавър на Dio (който междо другото не е пък кой знае колко сполучлив.Могла да се постарае малко повече)вместо да се опита на направи нещо ново и различно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gospodarqnakonfuziqta 8.02.2014 21:22:48 отговори + 0 0
Време е някой да го банне тоз от Монтана, не спира да лее сяра на всяка новина. Разбрахме неграмотното му мнение за Бехемот и Машийн Хед, щот' само него повтаря. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гюро Ахмедов 8.02.2014 16:02:42 отговори + 0 0
Ванко от Монтана ::::::::
Dorro - Коя или кой е това?

Има DORO,ама dorro??????????????
Каварна е туристически курорт с море, а космополитъна Монтана,освен със Септемврийското Въстание от 1923 г
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Цветан Атанасов 7.02.2014 12:44:05 отговори + 0 0
Само за информация на някои от по-долу пишещите: "селото" Каварна, което си е град доста отдавна, е на светлинни годинни пред градове от типа на Монтана например. Паметникът също е хубав. И е място за преклонение на хиляди фенове. Има една много проста истина: на който не му харесва - да не ходи! И както и да наричате рок-столицата - Било то "село", било то "КРАВАРНА" - това по никакъв начин няма да избие комплексите ви. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

гого 7.02.2014 12:16:15 отговори + 0 0
Ванко, аз вчера минах с колата на червено. Спря ме полицай. Казах му "Абе нали не съм на изпит по кормуване?". Но той не ме пусна Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мип-Мип 7.02.2014 11:30:24 отговори + 0 0
*материЯ естествено, това е лапсус Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мип-Мип 7.02.2014 11:15:04 отговори + 0 0
Да пишеш грамотно на матерния си език е израз на елементарна култура, себеуважение и уважение към четящите написаното.

Прочее, несериозно след като едни елементари правописни правила не знаеш, да обсъждаш къде-къде по-сложна материа от областта на изкуството. И изказано по този начин мнението ти изобщо не тежи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 7.02.2014 10:28:44 отговори + 0 0
Зоне - 2014-02-07 09:12:09
това тук да не е конкурс по правопис.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Зоне 7.02.2014 09:12:09 отговори + 0 0
"парчета коЙто да направят да звучат добре"
"ти си от хората коЙто не търпите различно"

Ванко, баце, ти си толкова убийствено неграмотен, че човек просто не си заслужава да те коментира. Срам си за човешката раса! Силно се съмнявам да имаш завършен дори и трети клас.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 7.02.2014 08:32:32 отговори + 0 0
Подкрепям Ванко. Обложката е ПОТРЕСАВАЩА. Иначе според мен липсват имена като Дейв Мъстейн, Дон Доккен, Себастиан Бах... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 7.02.2014 00:09:37 отговори + 0 0
Голъм - 2014-02-06 23:09:27
както вече казах това,че ти си от хората който не търпите различно мнение не означава по никъв начин че с*ра под всички новини.Това което казах е ,че за този Трибют можеха да се постараят малко повече.трибюта на Jorn от 2010 също е зле особено па песента Song For Ronnie James няма такъв кич.Единственият як трибют е Holy Dio - A tribute to the voice of metal Ronnie James Dio който е от 2 диска.За него нямам абсолютно никакви забележки.
@Голъм отностно Тинейшъс Д(Джак Блек и Кайл Гас изобщо не ме интересува какви приятели са били.Джак Блек и Кайл Гас не ме кефат чисто визуално, незнам защо може би заради лигавенето на Джак Блек.
Паметника му в КРАВАРНА също е една голяма гротеска, но икономически много добре се отрази на селото.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мип-Мип 7.02.2014 00:05:22 отговори + 0 0
Щото не могат да пеят Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SuperUnknown 6.02.2014 23:39:08 отговори + 0 0
Защо няма дет групи? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Голъм 6.02.2014 23:09:27 отговори + 0 0
Ванко на какви наркотици си?
1-во:Кори Тейлър не е група.
2-ро: Тинейшъс Д(Джак Блек и Кайл Гас) са лични приятели на Дио, правили са много добри неща с него.
3-то: Адреналина, ако са посредствени, то ти трябва да спреш да слушаш метъл.
и
4-то:"Килсуич-а" правят много добър кавър на Holy Diver, не мисля, че и те са посредствени.
90% от хората ще подкрепят мнението ми, а 100% от коментиращите тук, ще потвърдят, че ти единствено сереш(с извинение) под всяка статия!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 6.02.2014 22:31:46 отговори + 0 0
. - 2014-02-06 22:10:09

Tenacious D
Adrenaline Mob
Corey Taylor
Killswitch Engage(с изключение на първия и последния албум който найстина са много добри поне за мен )
това са за мен посредствените групи.
Колкото до Dorro жената е с огромен потенциал който е развила на 100% и може много,фен съм на тази женица ( и като музикант и като жена)от много години. Но Можеше да направи някое друго парче вместо в най-добрия случай да презаписва едно и също парче.Другата група която съм критикувал е Metallica любима моя група от години на сам може би от около 20г.харесвах ги дори с двата скандални албума от 96-97г.Но в последните години от както почнаха през 10г да правят по 1 нов албум ,а през останалото време зациклят на едно място като павят и издават множество не нужни концерти правещи абсурдни филми малко ми паднаха в очите те също можеха да направят някой шедьовър в чест на Dio но предпочетоха да се лигавят както винаги ( в последните 10-15г.не спират с лиготийте).За ANTHRAX и HALFORD нищо лошо не съм написал.Обложка е толко смешна ,че е направо гротескна с тия мечове е малко в стил Manowar.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

доктор нагълс 6.02.2014 22:16:16 отговори + 0 0
Неванко от Немонтана - 2014-02-06 20:40:16
Чисто и просто Ванко от Монтана си няма п*шка да си играе с нея.

хахахахаха,ти ме разсипа бе човек! относно некомпилацията на неметалика... тук някои само чакат да се мерне името на МЕТАЛИКА и почват да изпускат зловония,каквито и от задника им не излизат!!! пичове,П-И-Ч-О-В-Е радвайте се малко повече на факта,че разбирате,оценявате и горите с метъл музиката! стига с това вечно мрънкяне и без това сега всичко ви е на аванта... или може би точно това е проблема!?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

. 6.02.2014 22:10:09 отговори + 0 0
Металика, Доро, Антракс, Скорпионс...ХАЛФОРД... посредствени?!!!! Тиии тъъъп ли си, ти луууд ли си?! Get the hell out of here!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 6.02.2014 21:17:32 отговори + 0 0
Никой - 2014-02-06 20:26:54

аз пък друго забелязвам ако човек не е на същото мнение с масите , веднага става за масите злобен вечно мрънкащ.По голямата част о групите са посредствени други пък си въртят от години едно и също.Можеха продуцентите на албума да се постараят малко повече ,като кой групи да поканят и кой парчета да влезнат
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Неванко от Немонтана 6.02.2014 20:40:16 отговори + 0 0
Чисто и просто Ванко от Монтана си няма п*шка да си играе с нея. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Никой 6.02.2014 20:26:54 отговори + 0 0
Ванко, баце, звучиш като типичния българин - вечно мрънкащ и недоволен. Как пък едно хубаво нещо не изтъкна от цялата инициатива?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 6.02.2014 20:19:36 отговори + 0 0
Metallica и Dorro развалят компилацията. Dorro заради кавър който вече е издаван,а Metallica заради това,че вместо да се съсредоточът върху някоя от следните песни Kill The King ,Rainbow In The Dark,The Last In Line, или пък Holy Diver (разбира се има и много други парчета който да направят да звучат добре).Те няколко на куп Medley ще правят и накрая май нищо няма да направят.Ако това е обложката на компилацията то тя е УЖАСНА. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мип-Мип 6.02.2014 18:53:45 отговори + 0 0
Елзито от Halestorm бе ♥ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аз 6.02.2014 18:50:57 отговори + 0 0
Коя е тази мома отдясно между Джеймс и Роб? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Vancata 6.02.2014 18:13:09 отговори + 0 0
Браво ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

иха 6.02.2014 18:12:08 отговори + 0 0
цъкнете на обложката за да я видите много по-голяма Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

. 6.02.2014 17:58:30 отговори + 0 0
Прирева ми се... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nespithe 6.02.2014 17:40:07 отговори + 0 0
Явно оригиналният правопис е опазен ) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 6.02.2014 17:35:58 отговори + 0 0
"...включва участието на метал гиганти като..."

не беше ли метЪл?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".