Mike Portnoy води дело срещу DREAM THEATER за неправомерно отстраняване

19 сеп 2011, 22:37 ч. 285 / 6 42
пред./следв.
Според "Courthouse News Service", бившият барабанист на DREAM THEATER Mike Portnoy е завел съдебно дело срещу групата за неправомерното му отстраняване и последваща употреба на името й. Искът е с дата 27 април и според него John Petrucci (китара), John Myung (бас), Jordan Rudess (клавишни) и James LaBrie (вокали), както и компаниите "Ytse Jam, Inc." и "Infinity Tours, Inc.", са се възползвали незаконно от името на бандата за промоцията на концертите си, както и новоизлезлия техен албум, в който Portnoy не участва. Развитието на сагата обещава да бъде интересно...
Mike Portnoy


Коментари   (42)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 21.09.2011 10:17:45 отговори + 0 0
@Тото Едно е да стиснеш юмрук, друго е да удариш с него! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

чичо Гошо 21.09.2011 00:58:27 отговори + 0 0
Сега въпросът значи е кой е собственика на Ytse Jams Inc. и има ли Portnoy дял там?

Едно е да продължиш без основна фигура, друго е без основнаТА фигура.
В Black Sabbath основната фигура е Iommi, затова те продължават успешно и без Ozzy.
В Deep Puprle, обаче, Blackmore е основната фигура, затова и след него нямат ни една известна песен на нивото на предишните, докато неговия Rainbow се скъсва да вади хитове.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CR 20.09.2011 21:18:35 отговори + 0 0
Много групи продължиха без основни фигури в състава си: Сабат без Ози, Пърпъл без Ричи,всеки фен сам избира кое е добре и кое не за него. Най-общо казано - DT за мен отдавна не са така вълнуващи дори и с Портной.Не говоря за слаби албуми,а за скучни албуми след Six degree - лично мнение! За мен са като клишета, нещо като матрица - всичко е перфектно, но няма тръпка. Мисля, че всеки музикант и творец може да има застой в творчеството, или натрупана умора, или изчерпване. За мен любимци в прогресив-рока са DT и Queensryshe. И двете банди вече не са такива, каквито бяха когато ме грабнаха - пак лично мнение. Портной е да е дал много, и баща му е "кръстник" на бандата, но остава горчилката в гърлото, че той сам поиска почивка, не я получи от останалите членове, а сега напада с юристи. Това някак си ме кара да си мисля не за право над името, а за нещо като вендета, че останалите членове въпреки всичко искат групата да продължи напред, запазвайки традицията. По-добре или по-лошо - всичко е въпрос на време и на албуми.
За мен магията на Театъра си остава, каквото и да се случи. Никой не може да ми отнеме онова, което сътвориха заедно. Дори и да е в минало време.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тото 20.09.2011 18:52:00 отговори + 0 0
Успокойте топката, ето пресена новина по темата:

***UPDATE*** (September 20):*** Ronald S. Beinstock, an attorney for progressive metal giants DREAM THEATER, has contacted BLABBERMOUTH.NET to make it clear that there is currently "no pending litigation" between the current members of DREAM THEATER and the band's former drummer, Mike Portnoy.

In a letter to BLABBERMOUTH.NET dated Tuesday, September 20, Bienstock wrote, "On or around April 27, 2011, Mr. Portnoy filed a 'Notice With Summons.' This document is not a formal complaint. Further, the document was never served on any of the named defendants, rendering it moot. There is no pending litigation between DREAM THEATER and Mr. Portnoy." ***

За жалост самата постъпка, дори и да не е продължил иска, за мен е гадна и подла. Падна ми в очите...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jurisprudent 20.09.2011 17:09:54 отговори + 0 0
Между другото нещо важно да каже, почертае дори:

ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ Е ЗАВЕЛ ИСК В СЪД, НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ТОЗИ ИСК Е ОСНОВАТЕЛЕН И ПРЕТЕНЦИИТЕ МУ ЩЕ БЪДАТ УДОВЛЕТВОРЕНИ. МОЖЕ ОЩЕ НА ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ СЪДЪТ ДА ГО ОТХВЪРЛИ КАТО НЕДОПУСТИМ.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 20.09.2011 17:01:15 отговори + 0 0
Съд до дупка за крадците! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Gost 20.09.2011 16:41:47 отговори + 0 0
Линкът не работи, но като се пусне нов search става ясно, че марките на Dream Theater се притежават от Itse Jam Inc. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jurisprudent 20.09.2011 16:05:31 отговори + 0 0
Сори, "пишещи" имах предвид Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jurisprudent 20.09.2011 15:42:43 отговори + 0 0
До всички пиещи по темата:

Имена не се патентоват. Патентоват се неща, които имат промишлено приложение и представляват нови (технически) начини за решаване на (технически) проблеми. Име може да е регисттрирано като марка. Следователно въпросът е кой е регистрираният притежател на марката Dream Theater.

A ето тук е справка от американското ведомство, където се регистрират марките - кой е притежател на Dream Theater http://tess2.uspto.gov/bin/showfield?f=toc&state=4010%3Akdt0h2.1.1&p_search=searchss&p_L=50&BackReference=&p_plural=yes&p_s_PARA1=live&p_tagrepl~%3A=PARA1%24LD&expr=PARA1+AND+PARA2&p_s_PARA2=Dream+Theater&p_tagrepl~%3A=PARA2%24COMB&p_op_ALL=AND&a_default=search&a_search=Submit+Query&a_search=Submit+Query
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bla bla 20.09.2011 15:31:49 отговори + 0 0
сага,драма ,клизма,игрален филм.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 20.09.2011 14:16:16 отговори + 0 0
fasrock - 2011-09-20 13:50:09
Дали Портной е смешник или не не сме ние които да кажем! Хайде на спомнете си как сте гледали на него преди тази сага!

Когато един велик музикант пред когото се прекланяш заради музиката му, започне да се държи като хлапе от детската градина и да превръща собствените си простотии в медийна сага, неизбежно е да загуби уважението на мнозина от феновете си...все още го уважавам като музикант, но не и като човек. Много пъти се е кълнял във феновете и че едва ли не правят всичко за феновете...е, аз като фен на DT се почуствах много гадно когато Майк обяви че се маха - ЗАЩОТО в огромната медийна сага, която стартира, той обяви именно че се маха, а не че са го изгонили "неправомерно". Е, как да уважавам човек който си мени през 5 минути мнението и го прави публично?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.09.2011 14:07:14 отговори + 0 0
човек (Портной), каквото сам си надроби, това си сърба - древна мъдрост! Ако това със делото е истина, Майк съвсем става за смях и си скапва имиджа и съвсем изгаря мостовете зад себе си - дори да е имало бъдещ шанс за реюниън, това вече е невъзможно.
Легендите гласят че бащата на Портной измислил името, а дали и как е регистрирано юридически не е много ясно (поне не е масово известно). Въпроса е че един човек няма правото да слага края на една формация, при положение че останалите искат да продължат...още повече че той не е едноличен лидер и не е композитор - Петручи е много по-ключов елемент от картинката и ако той беше напуснал нещата щяха да са много различни - той е съосновател, ко-лидер и основен композитор. А това че Портной иска да си начеше крастата с други банди и проекти (при положение че от печалбите с DT е достатъчно осигурен) си е чиста проба егоизъм, при положение че за останалите групата е начин на живот.
Малко нещо мирише на историята между Роджър Уотърс и Дейв Гилмор - честно казано не са ме интересували подробностите, но в общи линии Уотърс решава че ще разпусне Флойд, но Дейв не е на това мнение и накрая се налага да се съдят за името, след като Дейв и компания продължават да го ползват
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Голъм 20.09.2011 13:56:10 отговори + 0 0
Да вземе да се гръмне най-добре...Видя,че те продължиха да изкарват музика и му стана гадно на батала. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fasrock 20.09.2011 13:50:09 отговори + 0 0
Дали Портной е смешник или не не сме ние които да кажем! Хайде на спомнете си как сте гледали на него преди тази сага! Много бързо и лесно се кресна "Разпни го". Може пък пича наистина да си има правни основания за всичко. Все пак DT си е и бизнес начинание и смятам че съвсем основателно пича да си предяви претенциите при положение че е основател на групата и един от основните и композитори. По отношение на новия им албум......сложете си ръка на сърцето и кажете харесва ли ви! Сравнете го с нещата им от последните 10-ина години и тогава си споделете мнението. За мен албумът е ярко безидеен пък и да е виртуозно изсвирен. Жалко защото Майк Манчини наистина е прекрасен барабанист, но в албума партиите му са меко казано кастрирани. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

}:-( 20.09.2011 13:39:45 отговори + 0 0
Аз на негово място, вместо да се излагам, бих им го начукал, като намеря нови музиканти и си прибера корееца или какъвто е там, защото е нещо като талисман на бандата.Иначе Портной е най-добър от цялата комбинация, а Лабри пее отчайващо зле, за група с такива претенции - безспорен факт.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Kakafonia 20.09.2011 13:26:42 отговори + 0 0
Смешник. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 20.09.2011 12:20:48 отговори + 0 0
Е, какво е искал Портной да прекрати, като в началото е искал всички да вземат творческа пауза, а не групата да спре съществуването си?
После, като видя, че е никой в схемата, а Манджини го замени без никакъв проблем, му се дощя да отхапе от баницата.
Може юридически да има право, но пък доказва, че е смешник и неудачник.
Ясно е, че ще се споразумеят в крайна сметка, но Портной всичко си причини сам и за всичко сам си е виновен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gesha 20.09.2011 12:00:47 отговори + 0 0
Ако името на групата е патент на Portnoy, тогава Dream Theater или ще трябва да си търсят друго име, или да се разпаднат. Според мен вината за целия този "театър" е на останалите членове на бандата, а не на Portnoy.
Феновете могат да мрънкат и недоволстват колкото си искат, но щом е в негово право и възможност да направи това, никой не може да го спре или да му казва какво да прави...
Може би от доста време Mike Portnoy си е наумил да прекрати Dream Theater, обаче сега останалите са решили да го направят по трудния начин.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

anty 20.09.2011 10:45:34 отговори + 0 0
Каква е тая група? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

(б)анално 20.09.2011 10:40:50 отговори + 0 0
Развитието на сагата няма да е интересно а банално. То около лагера на ДТ от едно 15 години на сам всичко може да се опише с тая една дума. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Whips 20.09.2011 10:21:07 отговори + 0 0
Според запознати новото име на Dream Theater ще бъде Dream Theater of Fire! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 20.09.2011 10:05:14 отговори + 0 0
Когато напуснеш кораба доброволно- не казвай,че си изхвърлен, понеже не ти разрешават да се качиш отново на него. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

liquid 20.09.2011 09:12:13 отговори + 0 0
в ПДФа също ще видите и адресите на всеки един от групата и може да ги въведете в гугъл мапс Вижте и датата - април месец. Да ви е честито потвърждаването на МПфнбойчетата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.09.2011 09:11:04 отговори + 0 0
http://www.courthousenews.com/2011/04/28/Portnoy.pdf
За който иска потвърждение.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ozzy 20.09.2011 08:59:42 отговори + 0 0
"CR - 2011-09-19 23:18:27
Както са подкарали работата, от името ще отпадне "Dream" и остава само Театъра"

Все си мисля, че това май отдавна се случи...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Morbid Angel 20.09.2011 08:49:37 отговори + 0 0
ИТАЛИАНСКО-ЦИГАНСКИ СЕРИАЛ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.09.2011 08:48:23 отговори + 0 0
Преди да избълвате една камара негативизми - информацията не е потвърдена и аз не го вярвам това! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван Апостолов 20.09.2011 08:18:29 отговори + 0 0
Прав е Васил - жалка история!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

liquid 20.09.2011 08:03:40 отговори + 0 0
lol portnoy Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

haho 20.09.2011 07:43:21 отговори + 0 0
А в началото изглеждаше, че е над тези неща и няма да се получи като с Толки и Стратовариус... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Салко 20.09.2011 02:02:55 отговори + 0 0
Майк СПОРТНОЙ!!! хяхяхя
иска му се да се върне на пича ама, курац...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

чичо Гошо 20.09.2011 01:07:16 отговори + 0 0
Всъщност, чисто юридически, ако може да докаже, че той е измислил това име, има основания да претендира за него.
Има значение и как са регистрирани точно, ако името е патентовано и той е един от патентоносителите, също има юридическо основание да изиска неизползване на името без негово участие.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Васил Стоянов, Шумен 20.09.2011 00:37:15 отговори + 0 0
Жалка история ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.09.2011 00:13:44 отговори + 0 0
е не, тоя тотално ми падна в очите
явно видя че другите се справят чудесно и без него и реши да се опита да намаже...смешник. Това че е съосновател не му дава право над името, от което той сам си тръгна (освен ако някой скапан адвокат не го е подковал)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.09.2011 00:09:36 отговори + 0 0
porntoy Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Авитохол 19.09.2011 23:33:13 отговори + 0 0
Портной се излага все повече. Няма ли поне капчица достойнство!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

pep 19.09.2011 23:32:48 отговори + 0 0
Е, водни приятелю, нали ти казах - има ли пари, винаги смърди. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CR 19.09.2011 23:18:27 отговори + 0 0
Както са подкарали работата, от името ще отпадне "Dream" и остава само Театъра Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

waterjess 19.09.2011 23:05:25 отговори + 0 0
Това ДВД ще е много яко! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.09.2011 22:55:44 отговори + 0 0
ъъъ, той не беше ли напуснал доброволно? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Dajdostih 19.09.2011 22:50:57 отговори + 0 0
Оле, майко! Портной го тресе здраво криза на средната възраст! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.09.2011 22:50:36 отговори + 0 0
Да го запишат документално филмче и за това, да бъде включено като бонус ДВД за следващия албум Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".