Мис Слънчице и Четиримата мускетари, или Anneke van Giersbergen отблизо в "Rock It"

29 ное 2013, 20:04 ч. 598 / 10 3
пред./следв.
Едва ли има човек, който би казал лоша дума за холандската чаровница Anneke van Giersbergen, носителката на приза "Най-голяма усмивка на рок сцената", способна да мени динамиката в гласа си така, както сменя цвета и дължината на косата си, но винаги оставаща вярна на своя музикален стил и обезоръжаващо искрена и топла. Пленителната дама за пореден път сгря сърцата на около 200 свои български фенове, събрали се в клуб "Rock It" в мразовитата вечер на 28 ноември 2013 г., и макар че самата тя сподели, че според нея твърде рядко посещава любимата си публика, справките показват, че това беше четвърто идване на певицата в България, като първата й визита беше паметна акустична вечер с Danny Cavanagh от ANATHEMA на 29 декември 2009 г., а през август 2011 г. Anneke оглави "Jack Daniel’s Rock Arena"-та на фестивала "Spirit of Burgas".

   Поводът за снощния концерт, организиран от "BGTSC", беше излезлият през септември нов албум на холандката, петият й студиен запис от соловата й кариера, озаглавен "Drive". Всички (без едно) ритмични, заредени с енергия парчета от диска бяха изсвирени на сцената на клуба, а публиката ги прие с ентусиазъм и сякаш най-много пляскания в такт спечелиха заглавното "Drive", "My Mother Said" и "Shooting For The Stars", а песента "Mental Jungle" впечатли с гост-вокалите на турския рок певец Hayko Cepkin, които прозвучаха на запис.

   Не останаха пренебрегнати старите фенове, които са с вокалистката още от годините, когато тя беше гласът на THE GATHERING. За тях бяха "Saturnine" и "You Learn About It". По време на "You Want To Be Free" пък публиката бе поканена да приглася на Anneke в добрата стара игра "аз пея, вие повтаряте".

   Средата на сета беше почивка за момчетата от групата, тъй като красивата фронтдама взе акустичната си китара и каза на почитателите си: "Сега сме само аз и вие". Кратко суетене с инструмента и шеговити подхвърляния като "Ех, жените и техниката..." бяха прекъснати от включване на един от най-запалените фенове на холандката, който й извика: "Beautiful one!" Дали беше комплимент или желание за парчето с това заглавие, можем само да гадаем, но Anneke го прие като второто и отвърна: "Теб те познавам! Винаги си във "Фейсбук" и затова знаеш какво ще изпея." И наистина последва прочувствената балада, която открива първия солов албум на певицата, "Air", излязъл през 2007 г. "Circles" от миналогодишния й диск пък допълни акустичната феерия, чрез която Anneke докосна и най-скритите кътчета в най-закоравелите рокаджийски сърца.

   Когато, около час след началото, отминал неусетно, стана време за бис, Anneke с типичната си неподправеност призна: "Сега се предполага ние да си тръгнем, а вие да пляскате и да викате, но няма да го направим, а просто ще продължим." Одобрителните възгласи от публиката удвоиха децибелите, когато тя допълни: "Тук е моментът, когато аз се връщам на сцената, а вие полудявате!" Някой предложи вместо бис концертът да започне отначало, но певицата поклати глава: "Много ще се изморя, ако трябва да повторя всичко още веднъж". Нямаше как да не простим на гласовитата хубавица, особено след вълшебното "Wonder", което тя ни поднесе с десерта.

   Отново с песен от новия албум - "The Best Is Yet To Come" - която, надяваме се, носи в заглавието си скрито обещание за бъдещи срещи с очарователната Anneke, концертът приключи с приповдигнато настроение. Около половин час по-късно, във VIP залата на клуба, всеки посетител имаше шанса да се срещне лично със звездата на вечерта, да се снима и да вземе автограф, с което шоуто се нареди сред онези скъпи спомени за феновете, когато "на една ръка" разстояние не е просто клише.

   Ето и пълен сетлист от концерта на Anneke van Giersbergen, състоял се на 28 ноември 2013 г. в клуб "Rock It", а в галериите ни можете да разгледате и снимки.
01. You Will Never Chаnge
02. Drive
03. Saturnine
04. My Boy
05. 1000 Miles Away From You
06. You Lеarn About It / She
07. Beautiful One (2007)
08. Circles
09. My Mother Said
10. Fоrgive Me
11. Mental Jungle
12. You Want To Be Free
13. Stay
14. Shooting For The Stars
Бис:
15. Wonder
16. We Live On
17. The Best Is Yеt To Come
Florimel

anneke sofia


Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Peter Pan 5.12.2013 16:28:38 отговори + 0 0
С толкова нето тегло не само бюстче. Хубава беше кака Ани, сега е посбръчкана, доста дебела и прави отвратителна музика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

К-ю 3.12.2013 13:31:53 отговори + 0 0
Пък и бюстче извади да се ненадяваш ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 30.11.2013 16:24:27 отговори + 0 0
Анеке е славейче. Хем и хубаво. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".