MIST OF MISERY са следващата група на "Autumn Souls Of Sofia 2017"

9 май 2017, 11:34 ч. 531 / 4 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Autumn Souls Of Sofia с огромно удоволствие ви представя следващата група, която ще вземе участие в есенния фестивал за „прокълната“ музика. Те са мрачни, те са загадъчни и обвити в мъглата на неизвестното. Те са Depressive/Atmospheric/Symphonic Black Metal проектът MIST OF MISERY, който идва от Стокхолм. Те ще напуснат тази есен родната Швеция за първия в кариерата си ритуал извън северната страна. И за място на провеждането му избраха сцената на фестивала Autumn Souls Of Sofia 2017.

Подобно на името и биографията им е забулена в известна мистика. Основани през март 2010 г. от Simon Sjölander и Andreas Mortuz Berninge. За не много дългото си съществуване през групата преминават доволен брой музиканти, сред които китаристите Max Aspögård от Mephorash и Johan Nord от Netherbird, както и не безизвестният вокалист Johan „Nephente“ Fridell.

Още през същата 2010 излиза първото ЕР "Bleak Autumn 2010". Типично за DSBM стила сурово звучене, от което лъха студ и безнадежност. Първият им студиен албум "Bleak Autumn 2011" излиза през 2011г. и е изцяло инструментален. На 13 август миналата година е издаден вторият студиен албум на MIST OF MISERY със заглавие "Absence". Албумът неизменно следва израстването и стиловата пътечка, по която групата тръгва в ЕР-то "Temple of Stilled Voices" от 2014г. "Absence" е една наистина зряла и безкрайно красива творба, пооткъснала се от суровостта на откровения депресив блек и заменила отчаяната агресия с нежност и мрачна меланхолия. Ефирни, пространствени клавирни инструментали, които преливат в бавнотемпови блек метъл композиции с дълбоки харш вокали и омагьосващи мелодии. Албумът събира много положителни отзиви от различни издания за естремна музика.

В момента главни двигатели на MIST OF MISERY са A.Mortuz-Denatus и E.Phlegathon, а съставът, в който се изявяват е:
Mortuz-Denatus - Vocals, Lyrics, Keys, Programming, Mixing & Mastering
Phlegathon - Guitars, Lyrics
Livsnekaren - Drums
Damian - Bass

Очаквайте поредната доза шведска красота, която MIST OF MISERY ще донесат тази есен в дните между 25 и 26 ноември, в рамките на фестивала Autumn Souls Of Sofia 2017. Мястото е клуб Live&Loud.

Цената на пропуска вече е 50 лв. Можете да го закупите от познатите ви вече места: eticketsmall.com, както и на каса на ул. Раковски № 67 в София, или в Магазин ЯКО!

Групите потвърдили участие до момента са:
COLD RAVEN от топлата, слънчева Италия
KRITTER от огнена Испания
Естонските рокаджии Illumenium
Мelodic Black метълите MartYriuM
Носещите суров Шведски студ и мрак – Khaospath
Белгийските Симфо-блекове – Saille
Децата на „Черната планина“ германците – Imperium Dekadenz
Датската Blackened Funeral Doom банда Woebegone Obscured
Френският Ambient / Depressive / Black Metal проект – Nocturnal Depression
Melodic Black/Death Metal бандата от Украйна – Fausttophel
Норвежкият Black Metal Kvlt – Svarttjern
Шведският проект Hypothermia

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".