Митко Кърнев, Звезди и Кирил Божков от БТР са журито на "Battle of the Bands" в Каварна

16 фев 2015, 11:14 ч. 1693 / 6 12
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Авторитетно жури от български музиканти ще бъде отговорно за това кои български групи ще получат уникалната възможност да свирят на една сцена с Twisted Sister по време на десетото юбилейно издание на Kavarna Rock.
Във второто издание на "Jagermeister Battle of the bands", тежката задача да оценяват претендентите за слава се пада на Митко Кърнев от D2, Звезди и Кирил Божков от БТР. „Малко са хората в България, които разбират от рок музика и смятаме, че сме намерили точните хора, които могат да свършат тази не лека задача“, споделят организаторите от Bulgarian Live Music. Кое е журито:

Кирил Божков
Роден е на 26 април 1968г. в град София. Започва да създава и изпълнява прогресив рок с първата си група Атлантида през 1985г. През 1991 събира група Б.Т.Р и участва в издаването на първите два албума – БТР на концерт и Bending the Ruls. След множество промени, през 1993г. сформира групата в настоящия и състав, в който има издадени 11 албума. Божков е автор на музиката и текста на песни като „Елмаз и стъкло“, „Спасение“, „Цвете от Луната“, „Златна рибка“, „Дюн“, „Море от любов“ и мн. други. Негова е и първата в България рок-опера „Приказка за светлината”, поставена на сцена през 2002 г. По настоящем Кирил Божков продължава да създава множество музикални проекти.

Митко Кърнев
Роден е през 1974 година в София. Първите си музикални изяви прави през 1991, когато създава ученическата група ES. През 1993 свири с Милена Славова, след това Илия Кънчев го кани за китарист в група Импулс. През януари 1999 създава D2. Митко е основен композитор на групата. Той е автор на хитовете :"Ледено момиче", "Не мога да спра да те обичам", "Аз и Ти" и "100 години", и много други. От 2005, когато за основен вокалист на D2 е поканен Деян Каменов, групата записва в Лос Анжелис албума "6", както и съвсем новият „Феникс”. През последните години D2 свири на някои от най-престижните Европейски рок фестивали, на два пъти е поканена и от групите Bon Jovi и Aerosmith, за откриване на техните концерти в България.

Звездомир Керемидчиев - Звезди
Роден на 3 юни 1964г. През 1986, Антоан Хадад (китарист) кани Звезди да се присъедини към сформираща се група. Той приема като привлича Божидар Главев и Юрий Коцев (барабани). През ноември заедно с Антоний Георгиев-клавишни, Иво Петров-бас и Тони Хадад е основана групата Ахат. През пролетта на 1987, новият басист е Денис Резов. След стотици концерти, през 1989 излиза албумът „Походът“ - класическо произведение в българската рок история. Песни като „Дървото“, „Земя на слепци“, „Брадвата“ се превръщат в химни на поколения рок фенове, а „Черната овца“ оглавява много класации като номер едно рок песен на България.
През 1999, Звезди основава своята група Аналгин, с която вече има два албума. През март се очаква и новият албум на групата.
Звезди многократно е участвал като жури на различни фестивали и конкурси. Тази работа го прави щастлив защото той вижда как расте едно ново поколение български музикални таланти.

Условия за участие в "Jägermeister Battle of the bands":
До 10 март кандидатите да изпратят на е-mail: battle@bglm.eu
- 2 или 3 авторски парчета, сред които поне едно трябва да бъде на английски език.
(условие е видеата да бъдат качени в YouTube)
- да бъде приложена информация за групата
– лице и мейл за обратна връзка
- предпочитан град за кастинг (София, Пловдив или Варна).
- Бандата да може да изсвири минимум 30-минутен сет.

По изпратените материали предварителен подбор на групите ще се извърши до 22 март. Следващите дни ще бъдат обявени класиралите се, както датите и местата на кастингите в трите града, когато участниците ще трябва да представят на живо своя музикален потенциал.

 

 



Коментари   (12)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Cronos 18.02.2015 21:51:32 отговори + 2 1
Там където музиката става бизнес, има едни лекета дето със заучени номера са станали известни и знаят как да завъртят машината на комерса, ама митко кърпев нито е музикант, нито се е замогнал, нито може да избута някой към пари или слава. Кирчо бтр-а да си свири на митингите на другарите на бузлуджа (може би скоро ще се прекръстят Катюша).
Звезди е пич все още!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal 17.02.2015 18:06:27 отговори + 1 1
Звезди - става, другите са за Орфея... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal 17.02.2015 17:23:54 отговори + 2 1
Звезди - става, другите са за Орфея... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

денчо 16.02.2015 20:48:31 отговори + 3 2
митю и музикант!пха
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rock'N'Troll 16.02.2015 19:56:49 отговори + 3 3
Имам чувството, че Юзбаши им пише на Каварната ПР-съобщенията... Та като го споменах, защо стожерът на българския рок - Иван Лазаров - не е в журито? ...И кой, по дяволите, е Денис Резов? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Феникс на грил 16.02.2015 17:35:39 отговори + 5 4
Звезди и Божков - как да е, наистина са на страхотно ниво. Кърнев не е.
И все пак... На предишния конкурс журито беше от световноизвестни изпълнители. Сега са локални величия...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 16.02.2015 13:59:14 отговори + 5 5
Звезди е на световно ниво. А новото парче е жестоко. Ако и другите са такива ще си купя албума му. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сепултур 16.02.2015 14:41:34 + 5 4
Не ми се вярваше, че платените тролове от офнюз, ще налазат и тука, ама ей, го (в) на...

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 17.02.2015 09:10:50 + 3 0
Човече, много тъпо. Когато кажеш собствено мнение и ти лепват някакъв етикет. Ебаси! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сепултур 16.02.2015 12:17:44 отговори + 5 1
Защо сте толкова гаднииии! Омръзна ми.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хохо 16.02.2015 12:13:54 отговори + 11 2
„Малко са хората в България, които разбират от рок музика и смятаме, че сме намерили точните хора, които могат да свършат тази не лека задача“
Е, точно това не са Фарс!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хехе 16.02.2015 11:53:46 отговори + 11 4
все специалисти сте избрали Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".